Заради зміцнення молоді
Перемога Суботнього дня
Лютий 2024


“Перемога Суботнього дня”, Заради зміцнення молоді, лют. 2024.

Перемога Суботнього дня

Паркер Дж. зі штату Орегон не відчував наближеності до Бога. Але його рішення дотримуватися Суботнього дня у святості допомогло йому відновити з Ним контакт.

Зображення
юнак піднімає штангу

Авторка фотографії: Крістіна Сміт

Коли 17-літній Паркер Дж. готувався до змагань чемпіонату у старшій віковій категорії, він тренувався відбивати будь-які маневри, якими могли скористатися його суперники. Але хоча він багато років зміцнювався, займаючись спортивною боротьбою, футболом, штовханням ядра і навіть граючи на акордеоні, найголовніша підготовка Паркера не мала нічого спільного зі зміцненням його фізичних м’язів. Йому потрібна була духовна сила, щоб цей турнір був переможним в очах Бога.

Зображення
молоді чоловіки борються

Боротьба під час прийняття рішення

“Мене завжди мотивувала любов Бога”, — каже Паркер. Але чомусь він не відчував близькості до Бога у тижні, які передували чемпіонату. У минулому, каже він, “вдячність Богу дійсно допомогла мені зміцнити моє свідчення, тому я не знав, чи то я лише відчував недостатньо вдячності, чи Бог дійсно трохи відхилив від мене Свою руку”.

Розпорядок тижня, коли мав проходити чемпіонат, був досить простий: команда Паркера в четвер мала виїздити автобусом, аби взяти участь у змаганнях чемпіонату, які мали проходити у п’ятницю і суботу. На жаль, все ускладнив сильний снігопад. Чемпіонат було перенесено на один день. Це означало, що борці, які перемогли у своїх суботніх матчах, мали змагатися у неділю. І навички, і сила Паркера давали надію, що він зможе дійти до фіналу.

Сидячи з членами своєї команди, Паркер знав, що йому потрібно було зробити вибір: боротися у фіналі в неділю чи шанувати Суботній день. І оскільки цей рік був у нього випускним, то це був його останній шанс боротися з його командою.

“У той момент мені дійсно було дуже важко прийняти те рішення. Я просто не відчував руку Бога у тижні перед чемпіонатом”, — каже він.

Але згадка про минулі випадки, коли йому допомагав Бог, дала Паркеру необхідну силу для прийняття рішення. “Хоча останнім часом я не відчував Його руку, я знав, що відчував її раніше. Щотижня, приймаючи причастя, я обіцяю пам’ятати Його завжди, а не лише, коли мені це зручно. Тому я вирішив не боротися у неділю”.

Справжня перемога

Паркер прийшов у суботу вранці, знаючи, що не змагатиметься у фіналі в неділю, навіть якщо переможе у кожному суботньому матчі. Але, на диво, він більше не відчував розчарування. “Я відчував спокій стосовно свого рішення, — каже він. — Це було цікаво, оскільки весь сезон я відчував на собі дуже багато тиску, щоб перемогти. Але на тих змаганнях я був просто радий бути з тими, кого люблю. Я просто хотів докласти найкращих зусиль”.

І він їх доклав. Тренування Паркера принесло плоди і того дня у суботу він переміг у кожному матчі. Але коли він відмовився брати участь у недільному матчі, Паркер відчув, що виграв щось набагато більш цінне. “Та медаль і те перше місце покрились би пилом на моїй полиці, — каже він. — Але ясність і спокій, які я здобув, коли вибрав Бога і зміг побачити Його руку в цих подіях, були просто варті того”.

Зображення
спортивні нагороди

Справжня перемога Паркера була не в медалі чи кубку. Вона була у тому, що він вибрав Бога і зміг побачити Його руку.

Паркер каже: “Цей досвід допоміг мені усвідомити, на що я був здатен. Багато молодих людей не вірять у свою здатність приймати складні рішення. Я теж таким був. Але у вас завжди є вибір робити те, що вірно, навіть якщо у минулому ви помилялися. Бог знає вас і вірить у вас. Він знає, що ви здатні це зробити”.

Зображення
юнак і чоловік обнімаються

Благословення від жертвування

Невдовзі після того, як Паркер отримав свою духовну перемогу, він отримав покликання служити на місії в Румунії. Він знає, що вибір дотримуватися заповідей Бога матиме позитивний вплив на його місію і решту його життя. Він каже: “Тепер я знаю, що, присвятивши один день тижня Богу, ви отримуєте благословень у три, у чотири рази більше. Це не означає, що “відмовившись від фінального чемпіонату, я тепер піду на небеса”. Це означає, що моя можливість служити, жертвувати і наближатися до Бога зросла”.

Зображення
молодий чоловік

Паркер радіє можливості служити Господу в Румунії в ролі місіонера повного дня.

Коли наступного разу Паркеру потрібно буде боротися з собою у прийнятті важливого рішення, він готовий до цього як ніколи раніше. “Небагато людей матимуть можливість відмовитись від останнього матчу на чемпіонаті з боротьби, — визнає Паркер. — Але те, що можуть робити всі, — це жертвувати. Можливість просто відпустити щось заради Бога і присвятити це Йому дала мені відчуття сили, якого я раніше ніколи не мав. Бог знає вас краще, ніж ви знаєте себе”. Він каже: “Бог дозволить вам побувати в ситуаціях, які будуть складними, але ніколи не будуть такими, які неможливо подолати з Його допомогою”.

Роздрукувати