Семінарія
Мосія 1–3: Огляд


“Мосія 1–3: Огляд”, Книга Мормона. Посібник для вчителя (2024)

“Мосія 1–3”, Книга Мормона. Посібник для вчителя

Мосія 1–3

Огляд

Цар Веніямин був провідником, який служив Богу, допомагаючи Його народу й навчаючи цей народ служити одне одному. Він вчив, що “коли ви служите вашим ближнім, то ви тільки служите вашому Богові” (Мосія 2:17). Він закликав свій народ шукати щастя через праведне життя і відданість Богу. Царя Веніямина відвідав ангел, після чого він поділився зі своїм народом свідченням цього ангела про Ісуса Христа, а також тим, що доведеться зазнати Спасителю, та істиною про те, що спасіння приходить лише через ім’я Христа.

Готуйтеся навчати

У наведеній далі інформації є поради для вчителів про те, що саме їм необхідно підготувати заздалегідь до кожного уроку.

Мосія 2:1–18

Мета уроку: Цей урок призначений допомогти студентам покращити служіння Богові, краще служачи іншим.

  • Підготовка студентів: Запропонуйте студентам перед наступним уроком поміркувати про один простий спосіб послужити іншій людині.

  • Матеріали для демонстрації: Самооцінювання з початку уроку на дошці

  • Ідеї для навчання в режимі відеоконференції: Для проведення самооцінювання, під час якого студенти описують, як вони ставляться до можливостей служити, можна показати бали і попросити студентів оцінити себе за ними на аркуші паперу.

Опанування доктрини: Мосія 2:17

Мета уроку: Цей урок може допомогти студентам запам’ятати посилання на доктринальний уривок для опанування та ключову фразу для Мосія 2:17, пояснити суть доктрини та попрактикуватися в застосуванні принципів набуття духовного знання в реальних ситуаціях.

  • Підготовка студентів: Запропонуйте студентам, щоб вони до уроку згадали про випадок, коли їм було складно служити іншим або коли вони мали можливість служити, але не хотіли служити.

  • Ідеї для навчання в режимі відеоконференції: Перейшовши до частини уроку, коли студенти будуть описувати власну навчальну ситуацію, запропонуйте їм розповісти про їхні ситуації в чаті. Якщо студентам буде корисно попрацювати з партнером, розподіліть їх по кімнатах для обговорень.

Мосія 2:19–41

Мета уроку: Цей урок може допомогти студентам прагнути “благословенн[ого] і щаслив[ого] стан[у] тих, хто виконує заповіді Бога” (Мосія 2:41).

  • Підготовка студентів: Можна запропонувати студентам закінчити наведене далі речення та підготуватися до обговорення своєї відповіді на нього: “Справжнє й тривале щастя можна знайти …”

  • Відео:Count Your Blessings (Дякуй Богу!)” (4:59)

  • Роздатковий матеріал:“Благословенний і щасливий стан тих, хто виконує заповіді”

  • Ідеї для навчання в режимі відеоконференції: На початку уроку студенти можуть назвати в чаті різні благословення, дані їм Богом. Це допомогло б студентам усвідомити благословення, на які вони, можливо, спочатку не звертали увагу.

Опанування доктрини: Мосія 2:41

Мета уроку: Цей урок може допомогти студентам запам’ятати посилання на доктринальний уривок для опанування та ключову фразу для Мосія 2:41, пояснити вчення, що викладено в цьому уривку, і застосувати принципи набуття духовного знання в реальних життєвих ситуаціях.

  • Підготовка студентів: Можна попросити студентів вибрати заповідь, якої вони намагаються дотримуватися, і підготуватися розповісти про те, які благословення вони отримали за її дотримання.

  • Матеріали для демонстрації: Посилання та ключова фраза для Мосія 2:41 на дошці; навчальна ситуація з розділу “Застосування на практиці”

  • Матеріали для студентів: Папір і щось, чим можна було б малювати (або студенти можуть виконати вправу у своєму щоденнику для навчання).

  • Ідеї для навчання в режимі відеоконференції: Для навчальної ситуації в розділі “Застосування на практиці” радимо розділити студентів на групи в трьох кімнатах для обговорення, по одній для кожного принципу здобуття духовного знання. Представник кожної групи може розповісти, якою частиною з матеріалу Опанування доктрини. Базовий документ (2022) вони поділилися б з людиною, про яку йде мова в навчальній ситуації, і чому.

Мосія 3:1–17

Мета уроку: Цей урок може допомогти студентам зрозуміти важливість того, що зробив Ісус Христос для їхнього спасіння.

  • Підготовка студентів: Попросіть студентів поговорити з членом сім’ї, другом або провідником Церкви про благословення, які можна отримати лише завдяки Ісусу Христу.

  • Ідеї для навчання в режимі відеоконференції: Після того як студенти вивчать і обміркують Мосія 3:5–10, можна попросити їх написати в чаті фрази з Писань, які їх вразили, або запитання, які у них виникають стосовно цих віршів. Ви також можете запропонувати студентам переглянути коментарі в чаті та вибрати фрази чи запитання для обговорення в класі.

Роздрукувати