Семінарія
3 Нефій 27–4 Нефій 1. Огляд


“3 Нефій 27–4 Нефій 1. Огляд”, Книга Мормона. Посібник для вчителя (2024)

“3 Нефій 27–4 Нефій 1”, Книга Мормона. Посібник для вчителя

3 Нефій 274 Нефій 1

Огляд

Ісус Христос навчав Своїх учнів-нефійців, що Його Церква має називатися Його іменем і будуватися на Його євангелії. Він пояснив важливі благословення, доступні для тих, хто слідує Його євангелії, зокрема освячення через Святого Духа. Троє учнів-нефійців бажали залишитися на землі й приводити душі до Ісуса Христа до часу Його Другого пришестя, і це бажання було виконано. На людей глибоко вплинуло священнослужіння Спасителя серед них, і вони жили в праведності майже 200 років.

Готуйтеся навчати

У наведеній далі інформації є поради для вчителів про те, що саме їм необхідно підготувати заздалегідь до кожного уроку.

3 Нефій 27, частина 1

Мета уроку: цей урок може допомогти студентам зрозуміти, що таке євангелія Спасителя й чому важлива назва Церкви.

  • Підготовка студентів: можна запропонувати студентам прочитати 3 Нефій 27:1–10 і дізнатися, чого Спаситель навчав Своїх учнів-нефійців про Свою Церкву.

  • Відео:Правильна назва Церкви” (15:43; перегляньте відео з часового коду 3:26 до 4:45)

  • Зображення: простий малюнок церкви

  • Поради для навчання в режимі відеоконференції: наприкінці уроку студентам пропонується намалювати церкву та перелічити істини про євангелію Спасителя під нею. Можна показати зображення церкви на своєму екрані та скористатися функцією анотації, щоб дати студентам змогу додати до цього зображення свої думки.

3 Нефій 27, частина 2

Мета уроку: цей урок може допомогти студентам отримати освячувальну силу Спасителя, якщо вони докладуть зусиль, щоб жити за Його євангелією.

  • Підготовка студентів: запропонуйте студентам обговорити з іншими, як Святий Дух допоміг їм стати освяченими або більше схожими на Спасителя.

  • Відео:Remembering in Whom We Have Trusted” [Пам’ятати, кому ми довірилися] (10:25; перегляньте відео з часового коду 0:00 до 2:09)

  • Матеріали для демонстрації: способи, у які студенти можуть застосувати вивчені істини у своєму житті (перелік наведено наприкінці уроку)

  • Поради для навчання в режимі відеоконференції: ви можете запросити студентів скористатися функцією чату та відповісти на запитання: “Яким чином ми можемо запрошувати постійний супровід Святого Духа, щоб регулярно отримувати благословення Його освячувального впливу?” Так ви зможете швидко створити список ідей, які можуть стати в пригоді студентам.

Опанування доктрини: 3 Нефій 27:20

Мета уроку: цей урок може допомогти студентам запам’ятати посилання та ключову фразу з Писань для 3 Нефій 27:20, пояснити суть учення, викладеного в цьому уривку, і застосовувати принципи набуття духовного знання в реальних життєвих ситуаціях.

  • Підготовка студентів: можна запропонувати студентам почати запам’ятовувати посилання на Писання та ключову фразу з Писань для 3 Нефій 27:20: “Прийдіть до Мене і христіться… щоб вас можна було освятити прийняттям Святого Духа”.

  • Поради для навчання в режимі відеоконференції: ви можете вивести на екран додаток “Опанування доктрини”, щоб допомогти студентам запам’ятати посилання на уривок з Писань та його ключову фразу.

3 Нефій 28

Мета уроку: цей урок має допомогти студентам відчути посилене бажання приводити інших до Ісуса Христа.

4 Нефій

Мета уроку: цей урок може допомогти студентам відчути більшу любов до Небесного Батька та Ісуса Христа та дати змогу глибше навернутися до Них.

  • Підготовка студентів: ви можете попросити студентів ознайомитися зі значенням слова “навернення” в доступних ресурсах Церкви. Крім того, можна запропонувати студентам запитати когось зі знайомих, що для них означає навернення до Христа.

  • Відео:Найвеличніше надбання” (12:44; див. з часового коду 7:02 до 8:19)

  • Поради для навчання в режимі відеоконференції: якщо вирішите прочитати 4 Нефій 1:2–18 усім класом, екран можна налаштувати, встановивши режим галереї, щоб бачити весь клас. Після того, як студент прочитає вірш, попросіть його або її вказати певний напрямок. Потім попросіть студента, який перебуває в цьому напрямку на вашому екрані, прочитати наступний вірш. Студентам, яким некомфортно читати вголос, можуть цього не робити.

Роздрукувати