Семінарія
Опанування доктрини. 3 Нефій 27:20. “Прийдіть до Мене і христіться… щоб вас можна було освятити прийняттям Святого Духа”.


“Опанування доктрини. 3 Нефій 27:20. “Прийдіть до Мене і христіться… щоб вас можна було освятити прийняттям Святого Духа”, Книга Мормона. Посібник для вчителя (2024)

“Опанування доктрини: 3 Нефій 27:20”, Книга Мормона. Посібник для вчителя

Опанування доктрини: 3 Нефій 27:20

“Прийдіть до Мене і христіться… щоб вас можна було освятити прийняттям Святого Духа”.

Зображення
дитину конфірмовано

Вивчаючи 3 Нефій 27, ви дізналися про освячення, яке ви можете відчути від Святого Духа, живучи за євангелією Спасителя. Цей урок може допомогти вам запам’ятати посилання та ключову фразу з Писань для 3 Нефій 27:20, пояснити суть учення, викладеного в цьому уривку, і застосовувати принципи набуття духовного знання в реальних життєвих ситуаціях.

Допомагайте студентам розвивати здатність обговорювати євангельські вірування з іншими людьми. Студенти краще розуміють євангелію, якщо пояснюють її одне одному. Створюйте середовище, у якому студентам буде комфортно ділитися своїм розумінням євангельських істин.

Підготовка студентів: можна запропонувати студентам почати запам’ятовувати посилання на Писання та ключову фразу з Писань для 3 Нефій 27:20: “Прийдіть до Мене і христіться… щоб вас можна було освятити прийняттям Святого Духа”.

Можливі навчальні завдання

Цей урок із вивчення доктринального уривка для опанування заплановано проводити після уроку “3 Нефій 27, Частина 2”, який є контекстним уроком для вивчення доктринального уривка для опанування 3 Нефій 27:20. Якщо цей урок із вивчення доктринального уривка для опанування потрібно перенести на інший тиждень, обов’язково проведіть також і відповідний йому контекстний урок протягом того самого тижня.

Поясніть і запам’ятайте

Вивчаючи 3 Нефій 27:20, ви дізналися таку істину: якщо ми покаємось і прийдемо до Ісуса Христа, охристившись, тоді ми зможемо бути освяченими, отримавши Святого Духа, і постати незаплямованими перед Спасителем в останній день.

Уявіть, що ви мали можливість навчити цієї істини маленьку дитину.

Перш ніж попросити студентів відповісти вголос на наведені далі запитання, можна запропонувати їм записати їхні відповіді в щоденниках для навчання. Потім ви можете запропонувати студентам поділитися тим, що вони написали, з партнером або в невеликій групі.

  • Як би ви пояснили цю істину маленькій дитині так, щоб вона її зрозуміла?

Потренуйтеся запам’ятовувати ключову фразу з Писань для 3 Нефій 27:20: “Прийдіть до Мене і христіться… щоб вас можна було освятити прийняттям Святого Духа”.

Розділіть посилання та ключову фразу з Писання на вказані далі сегменти. Потренуйтеся декламувати кожен сегмент кілька разів. Потім об’єднайте сегменти та прочитайте повне посилання та ключову фразу.

Щоб урізноманітнити процес, попросіть різних студентів або групи студентів запам’ятати один із вказаних сегментів. Укажіть на студента або групу й попросіть їх продекламувати призначений їм сегмент. Продовжуйте так, доки не буде повторено весь уривок із Писань і ключову фразу. Потім ви можете призначити інший сегмент кожному студенту чи групі та повторити цю вправу.

  • 3 Нефій 27:20

  • Прийдіть до Мене

  • та христіться

  • щоб вас можна було освятити

  • прийняттям Святого Духа

Застосування на практиці

Щоб спростити процес повторення, перерахуйте за 30 секунд усе, що можете згадати про один із принципів набуття духовного знання. Потім виконайте те ж саме з двома іншими принципами. Якщо вам потрібна допомога в згадуванні цих принципів, перегляньте абзаци 5–12 розділу “Набуття духовного знання” в посібнику “Опанування доктрини. Базовий документ” (2023).

Інший варіант повторення принципів набуття духовного знання — розділити клас на три групи та призначити кожній один принцип. Один студент із кожної групи може написати на дошці те, що його або її група пам’ятає про призначений їм принцип.

Коли студенти закінчать повторювати призначений їм принцип, поділіться зазначеною нижче навчальною ситуацією з класом. Ви можете відобразити навчальну ситуацію, щоб студенти могли звертатися до неї протягом усього уроку.

Ви та ваша подруга Майя обговорюєте євангелію дорогою зі школи додому. Майя запитує: “Чи хвилювалася ти колись через те, що колись знову зустрінешся з Богом? Я намагаюся жити правильно й каюся, коли роблю помилки, але думка про те, що я постану перед Богом для суду жахає мене”.

Запропонуйте студентам обговорити, як вони можуть використати принципи набуття духовного знання та вчення, викладене в 3 Нефій 27:20, щоб допомогти Майї у подоланні її занепокоєння.

Ви можете розпочати обговорення, попросивши студентів поділитися, з якого принципу вони можуть почати й чим цей принцип може бути корисним. Потім продовжуйте говорити про інші принципи набуття духовного знання, доки не обговорите, як усі три з них можуть допомогти у вирішенні таких проблем, як у Майї.

Якщо потрібно, у межах дискусії можна використати зазначені далі запитання. Використовувати всі ці запитання не обов’язково, крім того, ви можете ставити їх у найзручнішому порядку.

Розглядати поняття й запитання з погляду на вічну перспективу

  • Які в Майї можуть бути помилкові припущення щодо Небесного Батька чи Його плану?

  • Які істини про Небесного Батька та Його план ви б хотіли, щоб Майя зрозуміла?

Прагнути подальшого розуміння з божественно призначених джерел

  • Які вчення з 3 Нефій 27:20 можуть допомогти в цій ситуації?

  • Які ще уривки з Писань або висловлювання провідників Церкви можуть стати в пригоді?

Діяти з вірою

  • Що могла б зробити Майя, щоб перестати відчувати це занепокоєння? Чому, на вашу думку, це їй допоможе?

Перевірка опанування доктрини

Наведену далі вправу можна використати на наступному уроці, щоб допомогти студентам запам’ятати посилання та ключову фразу з Писань для 3 Нефій 27:20. Цю вправу можна зробити всім класом, у невеличких групах або в парах.

Попросіть студентів написати на аркуші паперу посилання та ключову фразу з Писань для 3 Нефій 27:20 і тричі прочитати їх уголос. Попросіть їх розрізати аркуш так, щоб слова були на окремих частинах, і змішати їх. А потім — знову зіставити посилання та ключову фразу.

Роздрукувати