Учення і Завіти 2021
11 квітня. Як я можу запрошувати всіх прийти до Христа? Учення і Завіти 30–36


“11 квітня. Як я можу запрошувати всіх прийти до Христа? Учення і Завіти 30–36”, За Мною йдіть—для кворумів Ааронового священства і класів Товариства молодих жінок. Доктринальні теми на 2021 р. (2020 р.)

“11 квітня. Як я можу запрошувати всіх прийти до Христа?”, За Мною йдіть—для кворумів Ааронового священства і класів Товариства молодих жінок. Доктринальні теми на 2021 р.

Зображення
молоді чоловіки дивляться в телефон

11 квітня

Як я можу запрошувати всіх прийти до Христа?

Учення і Завіти 30–36

Зображення
піктограма “Радьтеся разом”

Радьтеся разом

Проводиться членом президентства кворуму або класу; триває приблизно 10–20 хвилин

На початку зборів повторіть разом Девіз кворуму Ааронового священства або Девіз Товариства молодих жінок. Після цього, порадившись щодо конкретних справ кворуму або класу, ви можете обговорити думки і теми з генеральної конференції. Можуть бути корисними такі запитання:

  • На які теми чи послання ви звернули особливу увагу?

  • На які дії вас надихнуло те, про що ви дізналися або що відчули?

  • Що нам потрібно зробити кворумом або класом, щоб діяти за порадою, яку почули під час генеральної конференції?

Наприкінці уроку, якщо доречно, то:

  • Свідчіть про принципи, яких навчали.

  • Нагадайте членам кворуму або класу про плани і запрошення, про які йшлося на зборах.

Зображення
піктограма “Навчайте доктрини”

Навчайте доктрини

Проводиться дорослим провідником або кимось із молоді; триває приблизно 25–35 хвилин

Готуйтеся духовно

Лише через кілька місяців після того як відновлену Церкву було організовано 6 квітня 1830 року у Фейєтті, шт Нью-Йорк, Господь почав покликати місіонерів збирати “вибраних з чотирьох частин світу” (Учення і Завіти 33:6). Те, що почалося з зусиль невеликої кількості новонавернених на обмеженій географічній території, виросло в армію місіонерів, які проголошують євангелію по всьому світу. Але місіонерська робота виконується не тільки тими, хто служить на місіях повного дня. Господь хоче, щоб кожен з нас запросив тих, хто навколо нас, прийти до Нього.

Які у вас були ситуації, коли ви запрошували інших дізнатися про євангелію Спасителя? Що ви можете робити, аби надихати членів кворуму або класу виконувати їхній обов’язок—приводити душі до Ісуса Христа? Готуючись до навчання, ви можете розглянути розділ “Яка моя мета як місіонера?” у путівнику Проповідуйте Мою євангелію ([2005] сс. 1–16) та виступ старійшини Дітера Ф. Ухтдорфа “Miсіонерська робота: діліться тим, що в серці”, Ліягона, трав. 2019, сс. 15–18).

Зображення
молоді жінки сміються

Запрошуючи своїх друзів відвідати церковні збори або заходи, ми допомагаємо їм дізнатися про Христа.

Навчайтеся разом

В Ученні і Завітах 30–36 згадуються імена кількох людей, яких було покликано на місії в ранній період існування Церкви. За кілька днів до ваших зборів ви можете назвати кожному членові кворуму або класу одне з цих імен (див. заголовки до розділів 30–36) і попросити їх дізнатися, яку пораду Господь дав, щоб допомогти тій людині ділитися євангелією. Як ми можемо застосувати цю пораду до себе? Ідеї, наведені нижче, можуть додатково надихнути тих, кого ви навчаєте, запрошувати оточуючих їх прийти до Христа.

  • Чи розуміють ті, кого ви навчаєте, що означає прийти до Христа? Ви можете попросити їх поділитися своїми думками. Якщо буде корисно, ви можете навести таке пояснення: “Аби прийти до Спасителя, [люди] повинні мати віру в Нього на покаяння—зробити необхідні зміни в житті, щоб воно відповідало Його вченням” (Проповідуйте Мою євангелію, с. 2). Члени кворуму або класу також можуть прочитати уривки з Писань, які містять фрази на кшталт: “прийдіть до Мене” або “прийдіть до Христа”, що допоможе відповісти на це запитання, наприклад: Матвій 11:28–30; Омній 1:26; Мороній 10:32; Учення і Завіти 20:59. Чому ми хочемо, щоб люди прийшли до Христа? Які прості речі ми можемо робити, щоб допомогти їм? Члени кворуму або класу можуть скласти плани запросити знайому їм людину прийти ближче до Христа.

  • Якщо дізнаватися, як інші ділилися євангелією, це буде чудовий спосіб надихнути тих, кого ви навчаєте. Ви можете знайти одне або більше відео в розділі “Матеріали, що стосуються цієї теми” або попросити членів кворуму або класу прочитати пораду і приклади у виступі сестри Крістіни Б. Франко “Як знайти радість у проповідуванні євангелії” (Ліягона, лист. 2019, сс. 83–86). Що ми дізнаємося з цих прикладів? Обговоріть разом, що може зробити ваш кворум або клас, щоб запросити інших прийти до Христа.

  • Старійшина Дітер Ф. Ухтдорф сказав, що коли є можливість поділитися євангелією, дехто з нас, можливо, “не зовсім впевнені, як це робити. Або, можливо, нам боязко виходити з нашої зони комфорту” (“Miсіонерська робота: діліться тим, що в серці”, Ліягона, трав. 2019, с. 16). Якщо члени кворуму або класу відчувають себе саме так, п’ять простих рекомендацій, які дав старійшина Ухтдорф у своєму виступі, можуть допомогти їм. Ви можете попросити, щоб кожний член класу прочитав одну з його рекомендацій і поділився тим, про що вони дізнались.

Дійте з вірою

Запропонуйте членам кворуму або класу подумати й записати, що вони будуть робити завдяки враженням, які отримали сьогодні. Як сьогоднішній урок пов’язаний з цілями, які вони собі поставили? Члени кворуму або класу, якщо захочуть, можуть поділитися своїми ідеями.

Матеріали, що стосуються цієї теми

  • 1 Тимофію 4:12 (Будьте зразком для віруючих)

  • Алма 17:2–4 (Сини Мосії готувалися, щоб ділитися євангелією)

  • Учення і Завіти 42:6–7 (Проповідуйте євангелію силою Духа)

  • Рассел М. Нельсон і Венді Нельсон, “Надія Ізраїля”, (всесвітній духовний вечір для молоді, 3 червня 2018 р.), додаток до журналів New Era та Ліягона, HopeofIsrael.ChurchofJesusChrist.org

  • “Запрошення всім прийти до Христа: Ділитись євангелією”, “Ходіть, і побачте!”, “Запрошувати інших прийти і допомогти”, “Запрошувати інших прийти і залишитися’” (відео), ChurchofJesusChrist.org

Навчати, як навчав Спаситель

Спаситель запрошував інших свідчити про істини, щоб Дух міг торкнутися їхніх сердець. “А ви за кого Мене маєте?” —запитав Він. Коли Петро відповів, його свідчення зміцнилося, і він сказав: “Ти—Христос, Син Бога Живого!” (Матвій 16:15–16). Як те, що члени кворуму або класу діляться євангелією, може зміцнити їхнє свідчення?

Роздрукувати