Учення і Завіти 2021
25 квітня. Як мені стати більш схожим/ою на Христа у своєму служінні іншим? Учення і Завіти 41–44


“25 квітня. Як мені стати більш схожим/ою на Христа у своєму служінні іншим? Учення і Завіти 41–44”, За Мною йдіть—для кворумів Ааронового священства і класів Товариства молодих жінок. Доктринальні теми на 2021 р. (2020 р.)

“25 квітня. Як мені стати більш схожим/ою на Христа у своєму служінні іншим?”, За Мною йдіть—для кворумів Ааронового священства і класів Товариства молодих жінок. Доктринальні теми на 2021 р.

Зображення
Ісус Христос омиває ноги апостолам

Ісус омиває ноги апостолам, художник Дел Парсон

25 квітня

Як мені стати більш схожим/ою на Христа у своєму служінні іншим?

Учення і Завіти 41–44

Зображення
піктограма “Радьтеся разом”

Радьтеся разом

Проводиться членом президентства кворуму або класу; триває приблизно 10–20 хвилин

На початку зборів повторіть разом Девіз кворуму Ааронового священства або Девіз Товариства молодих жінок. Потім проведіть обговорення тем, на зразок вказаних далі, і сплануйте, що будете робити стосовно обговорюваного (теми для обговорення ви можете вибрати під час зборів президентства):

  • Наш кворум або клас. Чи є хтось новий у нашому приході, і як ми можемо допомогти цим людям відчути, що їм раді? Що ми робимо для того, аби змістовно проводити час на зборах кворуму або класу?

  • Наші обов’язки і відповідальність. Які ми, молоді чоловіки або молоді жінки, маємо обов’язки та відповідальність? Як ми можемо краще їх виконувати?

  • Наше життя. Що ми робимо для того, аби стати більш схожими на Ісуса Христа й отримати Його силу в нашому житті? Що ми робимо для того, аби допомогти нашим сім’ям прийти до Нього?

Наприкінці уроку, якщо доречно, то:

  • Свідчіть про принципи, яких навчали.

  • Нагадайте членам кворуму або класу про плани і запрошення, про які йшлося на зборах.

Зображення
піктограма “Навчайте доктрини”

Навчайте доктрини

Проводиться дорослим провідником або кимось із молоді; триває приблизно 25–35 хвилин

Готуйтеся духовно

Коли Господь наказав святим збиратися в Кертленді, шт. Огайо, багато людей з вірою залишили свої домівки і вирушили туди. Але це переселення стосувалося не лише життя у новому місці—його метою також було жити по-новому. Члени кворуму або класу мали вивчати Учення і Завіти 41–44 цього тижня і дізнатися про перехід святих у Кертленд і про закон, який Господь відкрив їм там. Серед іншого Господь очікував, що святі об’єднаються завдяки любові і служінню одне одному (див. Учення і Завіти 42:30–31, 38–39, 45; 44:6). Яким досвідом ви могли б поділитися, який міг би допомогти вашому кворуму або класу відчувати важливість служіння, подібного Христовому?

Готуючись навчати про служіння, подібне до Христового, ви можете розглянути пункт “Служіння” в брошурі Заради зміцнення молоді ([2011], сс. 32–33) та виступ Президента Рассела М. Нельсона “Друга велика заповідь” (Ліягона, лист. 2019, сс. 96–100).

Зображення
молодий чоловік і літня жінка сміються

Ми можемо служити іншим, як робив це Спаситель.

Навчайтеся разом

Щоб почати обговорення про служіння, подібне до Христового, ви можете написати на дошці “Живіть разом у любові” (Учення і Завіти 42:45). Попросіть ваш кворум або клас прочитати Учення і Завіти 42:30–31, 38–39, 45; 44:6 і скласти список способів, в які Господь хотів, щоб святі служили одне одному. Які можливості ми маємо у себе вдома і поза нашими домівками служити тим, хто має фізичні, емоційні чи духовні потреби? Виберіть щось із наведених нижче ідей, щоб надихнути ваш кворум або клас служити іншим так, як служив Христос.

  • Аби допомогти членам кворуму або класу навчитися служити на прикладі Спасителя, ви можете дати завдання кожному прочитати уривок з Писань про те, як Спаситель служив комусь (див. “Матеріали, що стосуються цієї теми”). Кожен може підсумувати уривок з Писань і пояснити, що Спаситель робив, щоб послужити іншим. Чого ці приклади навчають про те, що означає служити, як служив Спаситель? Яка різниця між служінням у спосіб Спасителя та служінням в інші способи? Члени кворуму або класу могли б розказати про випадки, коли вони намагалися служити, як служив Спаситель, або коли інші служили їм у такий спосіб.

  • Можливо, для вашого кворуму або класу буде корисно розглянути, чого Спаситель і Його пророки навчали про служіння. Ось кілька уривків з Писань, які вони можуть прочитати разом: Матвій 25:31–46; Лука 10:25–37; Іван 13:34–35; Якова 1:27; Мосія 2:17; 18:8–10. Заохотьте їх записати, що вони дізналися про служіння іншим і поділитися думками й досвідом, які стосуються того, що вони вивчали. Після цього вони можуть запланувати служіння, подібне до Христового. (Вони можуть отримати ідеї, переглянувши одне або більше відео в розділі “Матеріали, що стосуються цієї теми” або відвідуючи сайт JustServe.org).

  • Щоб допомогти членам кворуму або класу в їхніх зусиллях служити іншим, ви можете розглянути разом виступ президента Бонні Х. Кордон: “Стати пастирем” (Ліягона, лист. 2018, сс. 74–76). Ви могли б почати, показавши кілька ілюстрацій, де зображено служіння Спасителя (президент Кордон показала кілька таких під час свого виступу). Чого ці ілюстрації навчать про те, як ми можемо служити подібно до Христа? Після цього ви можете запросити членів кворуму або класу прочитати в парах один з розділів цього виступу і розповісти, що вони дізнались про те, як служити так, як служив Спаситель. Вони також можуть розповісти, що вони дізнались про служіння, подібне до Христового, служачи іншим.

Дійте з вірою

Запропонуйте членам кворуму або класу подумати й записати, що вони будуть робити завдяки враженням, які отримали сьогодні. Як сьогоднішній урок пов’язаний з цілями, які вони собі поставили? Члени кворуму або класу, якщо захочуть, можуть поділитися своїми ідеями.

Матеріали, що стосуються цієї теми

Навчати, як навчав Спаситель

Під час Свого земного служіння Ісус Христос служив і допомагав тим, хто оточував Його. Справжні учні Христа робитимуть те саме (див. Іван 13:35). Шукайте можливості запросити членів кворуму або класу ділитися тим, як вони служили іншим і що надихало їх служити. (Див. Навчати, як навчав Спаситель [2016], сс. 4–5).

Роздрукувати