Учення і Завіти 2021
25 липня Чому я маю виконувати Божі заповіді? Учення і Завіти 81–83


“25 липня. Чому я маю виконувати Божі заповіді? Учення і Завіти 81–83”, За Мною йдіть—для кворумів Ааронового священства і класів Товариства молодих жінок. Доктринальні теми на 2021 р. (2020 р.)

“25 липня. Чому я маю виконувати Божі заповіді?”, За Мною йдіть—для кворумів Ааронового священства і класів Товариства молодих жінок. Доктринальні теми на 2021 р.

Зображення
молоді жінки співають

25 липня

Чому я маю виконувати Божі заповіді?

Учення і Завіти 81–83

Зображення
піктограма “Радьтеся разом”

Радьтеся разом

Проводиться членом президентства кворуму або класу; триває приблизно 10–20 хвилин

На початку зборів повторіть разом Девіз кворуму Ааронового священства або Девіз Товариства молодих жінок. Потім проведіть обговорення тем, на зразок вказаних далі, і сплануйте, що будете робити стосовно обговорюваного (теми для обговорення ви можете вибрати під час зборів президентства):

  • Наш кворум або клас. Що ми можемо робити для сприяння єдності серед членів кворуму або класу? Над якими цілями ми б хотіли працювати разом?

  • Наші обовʼязки і відповідальність. Що ми робимо, аби ділитися євангелією? Який ми отримали досвід завдяки виконанню храмової та сімейно-історичної роботи?

  • Наше життя. У чому ми бачили руку Господа в нашому житті? Що надихнуло нас під час вивчення Писань цього тижня?

Наприкінці уроку, якщо доречно, зробіть наступне:

  • Свідчіть про принципи, яких навчали.

  • Нагадайте членам кворуму або класу про плани і запрошення, про які йшлося на зборах.

Зображення
піктограма “Навчайте доктрини”

Навчайте доктрини

Проводиться дорослим провідником або кимось із молоді; триває приблизно 25–35 хвилин

Готуйтеся духовно

Іноді нам може здаватися, що заповіді Бога обмежують нашу волю і нашу свободу вибору. А правда в тому, що заповіді нашу свободу збільшують. З Учення і Завітів 82:8–10 ми дізнаємося, що заповіді допомагають нам зрозуміти волю Бога і коли ми виконуємо їх, наші вчинки “обернут[ься нам] на [наше] спасіння”. Справді, коли ми слухаємося Бога, Він “зв’язаний” обіцянням дати нам всі благословення, які Він обіцяв (вірші 9–10). Як Небесний Батько благословив вас, коли ви виконували Його заповіді? Щоб підготуватися до навчання, ви можете прочитати виступ старійшини Дейла Г. Ренлунда: “Багаті на благословення” (Ліягона, трав. 2019, сс. 70–73) або обдумати деякі матеріали зі статті в Gospel Topics “Obedience” (Послух) (topics.ChurchofJesusChrist.org).

Зображення
молода жінка навчається

Приклади відданих слуг Бога з минулого можуть надихати нас жити віддано й сьогодні.

Навчайтеся разом

Членам вашого кворуму або класу може бути важко виконувати деякі заповіді. Якщо допомогти їм зрозуміти, чому послух є важливим, це може надихнути їх. Напишіть назву теми цього уроку на дошці і попросіть членів кворуму або класу дати свої відповіді. Ви можете попросити їх знайти додаткові ідеї в уривку Учення і Завіти 82:8–10, який вони могли вивчати цього тижня. Потім виберіть одну чи більше вправ, з наведених далі, щоб допомогти їм краще зрозуміти, чому завжди важливо слухатися Бога, навіть коли робити це важко.

  • Заповіді, можливо, виконувати легше, коли ми розуміємо, навіщо вони дані. Щоб дізнатися, чому Бог дає нам заповіді, члени кворуму або класу можуть скористатися посиланнями на Писання в розділі “Матеріали, що стосуються цієї теми” (або іншими, які спали вам на думку). Як ці уривки з Писань можуть допомагати нам, коли нам важко виконувати певну заповідь? Під час цього обговорення ви можете разом прочитати розділ під назвою “По-четверте, не забувати “навіщо” є євангелія” у виступі президента Дітера Ф. Ухтдорфа “Незабудка” (Ліягона, лист. 2011, с. 122).

  • Коли ті, кого ви навчаєте, розуміють досконалий приклад послуху Спасителя, вони можуть отримати натхнення краще слухатися Бога. Коли Ісус Христос слухався Свого Батька навіть у важких обставинах? (Див. Матвій 4:1–11; Лука 22:39–44). Приклади чоловіків і жінок, які були слухняними, можна знайти в Євреям 11. Можливо, ваш кворум або клас можуть вибрати один з цих прикладів—або інші відомі їм приклади, зокрема й ті, що стосуються членів їхніх сімей,—та розказати, що надихає їх в цих людях. Чому вони вирішили слухатися Господа? Як Спаситель допомагає нам, коли ми вирішуємо бути слухняними?

  • Щоб допомогти членам кворуму або класу ставитися до заповідей як до благословень, а не тягарів, ви можете поділитися вченнями старійшини Д. Тодда Крістофферсона, які знаходяться в “Матеріалах, що стосуються цієї теми”. Ви можете показати або намалювати драбину і попросити тих, кого навчаєте, написати біля кожної сходинки заповідь, яку молодій людині, можливо, важко зрозуміти або виконувати. Як слова старійшини Крістофферсона допомагають людині, якій важко дотримуватися заповідей?

  • Кілька відео, які навчають про послух, можна знайти на сайті: ChurchofJesusChrist.org та в додатку “Євангельська бібліотека” (див. “Матеріали, що стосуються цієї теми”). Ви можете дати завдання кожному члену класу або кворуму переглянути один з цих відеофрагментів до зборів і прийти підготовленими поділитися тим, що вони дізнались про послух. Можливо, кворум або клас може запланувати створення власного відео про послух заповідям Бога. Після цього вони можуть організувати захід зі створення цього відео і поділитися ним в соціальних медіа.

Дійте з вірою

Запропонуйте членам кворуму або класу подумати й записати, що вони будуть робити завдяки враженням, які отримали сьогодні. Як сьогоднішній урок повʼязаний з цілями, які вони собі поставили? Члени кворуму або класу, якщо захочуть, можуть поділитися своїми ідеями.

Матеріали, що стосуються цієї теми

  • 1 Нефій 17:3; Мосія 2:41; Учення і Завіти 130:20–21 (Ми отримуємо благословення за послух заповідям)

  • Повторення Закону 10:12–13; Іван 14:15; 1 Івана 5:1–3 (Ми виконуємо заповіді, тому що любимо Бога)

  • Учення і Завіти 93:20 (Послух дозволяє нам отримати від Божої повноти)

  • Слухняність” в розділі 3 путівника Проповідуйте Мою євангелію ([2005], с. 74)

  • Старійшина Д. Тодд Крістофферсон навчав: “Дехто бачить у виконанні заповідей нового і вічного завіту лише жертви й обмеження, але ті, хто живе за ними—хто віддає себе добровільно і повністю дотриманню завітів,—знайдуть більшу свободу і самореалізацію. Коли ми дійсно це розуміємо, ми шукаємо більше заповідей, а не менше. Кожен новий закон чи нова заповідь, про які ми дізнаємося і за якими живемо, це як ще одна сходинка, чи щаблина, у драбині, яка дозволяє нам підніматися все вище і вище. Воістину, життя за євангелією, це хороше життя” (“Cила завітів”, Ліягона, трав. 2009, с. 23).

  • “The Sting of the Scorpion” (Жало скорпіона), “Stay within the Lines” (Залишайтеся в межах), “A Shower of Heavenly Blessings” (“Злива небесних благословень”), “Blessed and Happy Are Those Who Keep the Commandments of God” (Ті, хто дотримується заповідей Бога—благословенні та щасливі), відео, ChurchofJesusChrist.org

Навчати, як навчав Спаситель

Спаситель запрошував Своїх послідовників свідчити, і коли вони свідчили, Дух торкався їхніх сердець. Навчаючи, запрошуйте членів кворуму або класу ділитися їхніми свідченнями про те, як важливо виконувати заповіді.

Роздрукувати