Старий Завіт 2022
27 березня. Хто я і ким Бог хоче, щоб я став/ла? Вихід 1–6


“27 березня. Хто я і ким Бог хоче, щоб я став/ла? Вихід 1–6”, За Мною йдіть—для кворумів Ааронового священства і класів Товариства молодих жінок. Доктринальні теми на 2022 р. (2021)

“27 березня. Хто я і ким Бог хоче, щоб я став/ла?”, За Мною йдіть—для кворумів Ааронового священства і класів Товариства молодих жінок. Доктринальні теми на 2022 р.

Зображення
молодий чоловік грає на гітарі

27 березня

Хто я і ким Бог хоче, щоб я став/ла?

Вихід 1–6

Зображення
піктограма “Радьтеся разом”

Радьтеся разом

Проводиться членом президентства кворуму або класу; 10–20 хвилин

На початку зборів повторіть разом Девіз Товариства молодих жінок або Девіз кворуму Ааронового священства. Потім обговоріть роботу зі спасіння і піднесення, скориставшись одним чи кількома нижчевказаними або ж власними запитаннями (див. Загальний довідник, 10.2, 11.2, ChurchofJesusChrist.org). Заплануйте, що будете робити стосовно обговорюваного.

  • Жити за євангелією. Як ми знаходимо радість, наслідуючи Ісуса Христа?

  • Піклуватися про нужденних. Хто у нашому приході чи громаді потребує нашої допомоги? Як ми можемо допомогти?

  • Запрошувати всіх прийняти євангелію. Як ми можемо допомогти одне одному підготуватися до місіонерського служіння?

  • Обʼєднувати сімʼї на вічність. Як ми можемо долучитися до зусиль в нашому приході у виконанні храмової та сімейно-історичної роботи?

Наприкінці уроку, якщо доречно, зробіть наступне:

  • Свідчіть про принципи, яких навчали.

  • Нагадайте членам класу або кворуму плани і запрошення, про які йшлося на зборах.

Навчайте доктрини

Проводиться дорослим провідником або кимось із молоді; 25–35 хвилин

Готуйтеся духовно

Полум’яний кущ, який не згорав, мав вражаючий вигляд і привернув увагу Мойсея. Та ще більш вражаючим було те, що сталося далі. Бог говорив з Мойсеєм і Мойсей навчився бачити себе таким, як його бачив Бог. Маючи це бачення, Мойсей здійснив з Господньою допомогою те, що, на його думку, було нереальним: він протистояв фараонові і врятував Божий народ.

Нам всім потрібен досвід, який допоможе нам замінити свої сумніви Божим розумінням того, хто ми і ким ми можемо стати. Молоді люди, зокрема, стикаються зі сфальсифікованими посланнями про їхню особисту цінність. Як і у випадку з Мойсеєм, у Бога “є для [них] робота, яку [вони] маю[ть] виконати” (Девіз кворуму Ааронового священства). Їм потрібно протистояти своїм власним фараонам і врятувати свій власний народ. Як ви допоможете їм пам’ятати, що вони улюблені дочки та сини Небесних Батьків “з божественною природою та вічною долею”? (Девіз Товариства молодих жінок). Подумайте про це, коли читатимете Вихід 1–6. Також можете опрацювати Учення і Завіти 18:10–15 і виступ президента Дітера Ф. Ухтдорфа “Ви—важливі для Нього” (Ліягона, лист. 2011, сс. 19–22).

Зображення
група молодих жінок біля храму

Наше життя може змінитися, коли ми розуміємо нашу справжню ідентичність як дітей Бога.

Навчайтеся разом

Цього тижня члени вашого класу або кворуму могли прочитати Вихід 1–6. Щоб спонукати їх поділитися вивченим, ви можете запитати, що відчував Мойсей про своє покликання визволити дітей Ізраїля (див. Вихід 3:11). Яких істин Господь навчав Мойсея, аби допомогти йому змінити своє бачення? (Див. Вихід 3:4–15; 4:10–17; див. також Мойсей 1:3–11). Як ці істини могли допомогти Мойсею? Як вони можуть допомагати нам? Скористайтеся однією з наступних вправ, щоб допомогти членам класу або кворуму визначити, що Бог відкрив через одкровення про їхню справжню ідентичність, цінність і потенціал.

  • Президент Дітер Ф. Ухтдорф сказав: “Господь використовує зовсім інші ваги, ніж світ, для виміру цінності душі” (“Ви—важливі для Нього”, с. 22). Щоб обговорити цю думку, можете написати на дошці: Як світ показує людині, що він чи вона мають цінність? Попросіть тих, кого навчаєте, відповісти. Якби ми оцінювали свою цінність таким чином, як ці почуття могли б вплинути на наш вибір? Потім ви можете написати на дошці: Як Бог показує людині, що він чи вона мають цінність? Коли молодь ділитиметься відповідями, заохочуйте їх прочитати Іван 3:16; Учення і Завіти 18:10–15; Лука 15:3–6, 11–32. Також вони можуть прочитати останній розділ виступу президента Ухтдорфа. Якби ми оцінювали свою цінність таким чином, як ці почуття могли б вплинути на наш вибір?

  • Ярлики впливають на те, що ми відчуваємо і як ставимося до себе та інших. Аби допомогти членам класу або кворуму подумати, які ярлики вони вішають на себе, ви можете дати кожному з них кілька пустих іменних табличок. На кожній табличці можна зверху написати “Привіт, я …”. Запропонуйте їм придумати кілька різних слів чи фраз, які вони могли б написати на своїх іменних табличках. Якби Небесний Батько заповнював наші іменні таблички, що Він міг би написати? Що Він міг би написати, якби на табличках було написано: “Привіт, я можу стати …”? Члени класу або кворуму можуть поміркувати над цими запитаннями, поки читатимуть наступні уривки з Писань: 1 Івана 3:1–3; Мороній 10:32–33; Учення і Завіти 76:69–70; 84:37–38.

  • Виступи з генеральної конференції у “Матеріалах, що стосуються цієї теми” містять приклади людей, чиє життя змінилося, оскільки вони дізналися про свою справжню ідентичність як дітей Божих. Можна дати кожному члену класу або кворуму один із цих прикладів, щоб вони обміркували їх і поділилися з групою. Ви також можете розповісти, як знання про те, що ми всі діти Божі, вплинуло на ваше життя. Запропонуйте членам класу або кворуму зробити те ж саме.

Дійте з вірою

Запропонуйте членам класу або кворуму подумати й записати, що вони будуть робити завдяки враженням, які отримали сьогодні. Якщо вони захочуть, можуть поділитися своїми ідеями. Попросіть їх подумати, як їхні дії на основі цих вражень зміцнять їхні стосунки з Небесним Батьком та Ісусом Христом.

Матеріали, що стосуються цієї теми

Навчати, як навчав Спаситель

“Якщо молодь відчуває, що ви довіряєте їй, їхня впевненість в їхньому божественному потенціалі буде зростати, і вони здивують вас тим, чого вони можуть досягти” (Навчати, як навчав Спаситель, с. 28).

Роздрукувати