Старий Завіт 2022
13 березня. Як я можу з вірою реагувати на негаразди? Буття 37–41


“13 березня. Як я можу з вірою реагувати на негаразди? Буття 37–41”, За Мною йдіть—для кворумів Ааронового священства і класів Товариства молодих жінок. Доктринальні теми на 2022 р. (2021)

“13 березня. Як я можу з вірою реагувати на негаразди?”, За Мною йдіть—для кворумів Ааронового священства і класів Товариства молодих жінок. Доктринальні теми на 2022 р.

Зображення
молоді чоловіки усміхаються

13 березня

Як я можу з вірою реагувати на негаразди?

Буття 37–41

Зображення
піктограма “Радьтеся разом”

Радьтеся разом

Проводиться членом президентства кворуму або класу; 10–20 хвилин

На початку зборів повторіть разом Девіз Товариства молодих жінок або Девіз кворуму Ааронового священства. Потім обговоріть роботу зі спасіння і піднесення, скориставшись одним чи кількома нижчевказаними або ж власними запитаннями (див. Загальний довідник, 10.2, 11.2, ChurchofJesusChrist.org). Заплануйте, що будете робити стосовно обговорюваного.

  • Жити за євангелією. У чому ми бачили руку Господа в нашому житті?

  • Піклуватися про нужденних. Як ми можемо підтримувати одне одного у тому, через що проходимо?

  • Запрошувати всіх прийняти євангелію. Як ми можемо краще використовувати технології як знаряддя, щоб ділитися євангелією?

  • Обʼєднувати сімʼї на вічність. Що ми робимо, аби допомогти нашим сім’ям прийти до Христа?

Наприкінці уроку, якщо доречно, зробіть наступне:

  • Свідчіть про принципи, яких навчали.

  • Нагадайте членам класу або кворуму плани і запрошення, про які йшлося на зборах.

Навчайте доктрини

Проводиться дорослим провідником або кимось із молоді; 25–35 хвилин

Готуйтеся духовно

Юнаком Йосип з Єгипту мав справу з багатьма видами негараздів. Він стикнувся з розбратом у своїй сім’ї і його власні брати жорстоко поводилися з ним. Його спіткала спокуса порушити закон цнотливості. І замість вияву поваги за його цілісність, його було кинуто до в’язниці. Члени вашого класу або кворуму можуть стикнутися з подібними випробуваннями і багатьма іншими. Вивчаючи досвід Йосипа у Буття 37–41, подумайте про тих, кого навчаєте. Поміркуйте, які цінні уроки для них можна отримати з життя Йосипа (див. також Етер 12:27; Генрі Б. Айрінг, “Намагайтеся, намагайтеся, намагайтеся”, Ліягона, лист. 2018, сс. 90–93). Розповідь про Йосипа може надихнути членів класу або кворуму запитати: “Як я можу з вірою реагувати на мої негаразди і як Бог допоможе мені?”

Зображення
клас товариства молодих жінок

Зосереджуючи свою віру на Ісусі Христі, ми зможемо зміцнитися під час наших негараздів.

Навчайтеся разом

Можна попросити членів класу або кворуму на дошці перелічити деякі події з життя Йосипа з Єгипту, як описано в Буття 37 і 39–41. Щоб допомогти їм запам’ятати ці події, можна показати кілька ілюстрацій, наприклад, із посібника За Мною йдіть—для окремих осіб і сімей. У чому випробування Йосипа подібні до проблем, з якими молоді люди стикаються у наш час? Якби Йосип жив сьогодні, яку пораду він міг би дати нам про реагування на неприємності? Що він міг би сказати про те, як його стосунки з Господом допомогли йому? Використайте вправи, як подані нижче, щоб допомогти молоді подумати про те, як вони можуть реагувати на свої проблеми з вірою в Ісуса Христа.

  • Вивчення того, як Спаситель реагував на негаразди, може допомогти нам зустрічати наші негаразди з вірою. Молодь може навести кілька прикладів негараздів, з якими стикався Спаситель, і разом переглянути їх (щоб знайти ідеї, див. “Матеріали, що стосуються цієї теми”). Що нас вражає в тому, як Спаситель реагував на негаразди у важкий для Нього час? Як ми можемо наслідувати Його приклад, коли стикаємося з власними негараздами?

  • Інколи легше реагувати на негаразди, коли ми намагаємось розглядати їх з точки зору Господа. Щоб допомогти тим, кого ви навчаєте, зрозуміти це, попросіть їх знайти приклади того, що може змінити перспектива, переглянувши виступ старійшини Рафаеля Е. Піно “Вічна перспектива євангелії” (Ліягона, трав. 2015, сс. 117–119). Попросіть їх поділитися знайденим. Що підказують ці приклади стосовно того, як ми можемо розглядати наші негаразди та реагувати на них? Якби Спаситель міг поговорити з нами про наші проблеми, що, на вашу думку, Він би сказав? Аби допомогти молоді відповісти на це запитання, нехай вони проглянуть уривки з Писань в “Матеріалах, що стосуються цієї теми”.

  • Можна попросити молодь поділитися прикладом якоїсь людини (можливо, предка), яка надихає їх завдяки тому, як він чи вона справилися з важким випробуванням. Або ви можете розповісти про надихаючі приклади знайомих людей. Виступи з генеральної конференції часто містять історії людей, які з вірою справляються з негараздами (див. кілька прикладів у “Матеріалах, що стосуються цієї теми”). Подумайте, що ви могли б розповісти з таких виступів, щоб це могло бути важливим для тих, кого ви навчаєте. Під час спільного обговорення цих прикладів, запропонуйте, щоб члени класу чи кворуму зосередили увагу на тому, як віра в Ісуса Христа допомогла людям в часи негараздів. Ви також можете поділитися переліком ресурсів, наданих Господом, щоб допомогти нам у наших випробуваннях, який навів єпископ У. Крістофер Уедделл майже в кінці свого виступу “Поверніться до Господа” (Ліягона, лист. 2017, сс. 94–96).

Дійте з вірою

Запропонуйте членам класу або кворуму подумати й записати, що вони будуть робити завдяки враженням, які отримали сьогодні. Якщо вони захочуть, можуть поділитися своїми ідеями. Попросіть їх подумати, як їхні дії на основі цих вражень зміцнять їхні стосунки з Небесним Батьком та Ісусом Христом.

Матеріали, що стосуються цієї теми

Навчати, як навчав Спаситель

“Коли ви готуєтеся, нехай ваше розуміння людей, яких ви навчаєте, скеровує ваші плани” (Навчати, як навчав Спаситель, с. 7). Наприклад, з молитвою плануйте заходи, використовуючи Писання та інші матеріали, які можуть допомогти подолати випробування, з якими стикаються члени класу або кворуму.

Роздрукувати