Старий Завіт 2022
10 квітня. Як я можу щоденно зміцнювати свою віру в Ісуса Христа? Вихід 14–17


“10 квітня. Як я можу щоденно зміцнювати свою віру в Ісуса Христа? Вихід 14–17”, За Мною йдіть—для кворумів Ааронового священства і класів Товариства молодих жінок. Доктринальні теми на 2022 р. (2021)

“10 квітня. Як я можу щоденно зміцнювати свою віру в Ісуса Христа?”, За Мною йдіть—для кворумів Ааронового священства і класів Товариства молодих жінок. Доктринальні теми на 2022 р.

Зображення

10 квітня

Як я можу щоденно зміцнювати свою віру в Ісуса Христа?

Вихід 14–17

Зображення

Радьтеся разом

Проводиться членом президентства кворуму або класу; 10–20 хвилин

На початку зборів повторіть разом Девіз Товариства молодих жінок або Девіз кворуму Ааронового священства. Після цього, порадившись щодо конкретних справ класу або кворуму, ви можете обговорити враження і теми з генеральної конференції. Можуть бути корисними такі запитання.

  • На які теми чи послання ми звернули особливу увагу? Що зміцнило нашу віру в Ісуса Христа?

  • Що зміцнило наші свідчення про сучасних пророків? На виконання яких справ нас спонукає те, що ми дізнались або що відчули?

  • Що нам потрібно зробити класом або кворумом, щоб пам’ятати пораду, яку почули під час генеральної конференції, і діяти за нею?

Наприкінці уроку, якщо доречно, зробіть наступне:

  • Свідчіть про принципи, яких навчали.

  • Нагадайте членам класу або кворуму плани і запрошення, про які йшлося на зборах.

Навчайте доктрини

Проводиться дорослим провідником або кимось із молоді; 25–35 хвилин

Готуйтеся духовно

Щоб вижити в пустині, дітям Ізраїля потрібно було навчитися покладатися на Господа. Вони покладалися на Нього завдяки тим чудесам, які рятували життя, як розділення Червоного моря, або підтримували його, як манна з неба. Те ж саме стосується і тих, кого ви навчаєте. Якщо вони хочуть вижити у своїй духовній подорожі пустинею смертного життя, вони повинні виявляти віру в Ісуса Христа. І їм слід виявляти цю віру щоденно, а не лише час від часу. Дехто з тих, кого ви навчаєте, можуть відчувати, що їх віра не надто сильна. Ви можете допомогти їм зрозуміти, що віра зростає поступово, день за днем. Її живлять малі і прості справи, які ми послідовно виконуємо. Обмірковуйте ці справи, коли будете вивчати Вихід 14–17 цього тижня. Ви також можете розглянути виступ президента Далліна Х. Оукса “Через мале і просте” (Ліягона, трав. 2018, сс. 89–92).

Зображення

Ми можемо щоденно зміцнювати свою віру малими і простими засобами.

Навчайтеся разом

Щоб розпочати обговорення, ви можете попросити молодь поділитися якимись своїми повсякденними звичками, які допомагають їм робити добрі справи. Це може включати підтримання здоров’я у гарному стані чи зміцнення їхніх свідчень. Що могло б статися, якби ми не притримувалися цих звичок? Як наші щоденні зусилля у виконанні добрих справ можна порівняти з настановами, які Господь дав ізраїльтянам щодо збирання манни? (Див. Вихід 16:16–21). Ви можете допомогти класу або кворуму порівняти досвід ізраїльтян із нашими щоденними зусиллями зміцнювати свою віру в Ісуса Христа. Наприклад, що подібне до повсякденної манни, яку Він дав ізраїльтянам, Господь дає нам? Що ми можемо робити, подібне до збирання манни? Для продовження обговорення скористайтеся однією чи кількома нижчевказаними вправами або однією з власних.

  • Прочитайте разом Aлма 37:6–7. Перелічіть класом чи кворумом на дошці те “мале і просте”, що Господь попросив нас щоденно робити, аби прийти до Нього. Потім ті, кого ви навчаєте, можуть переглянути виступ президента Далліна Х. Оукса “Через мале і просте”, щоб знайти додаткові невеличкі справи, які можуть мати великий вплив на наше життя. Який вплив можуть мати ці справи? Що ми натхнені робити, аби зробити ці справи більш послідовною частиною нашого щоденного життя?

  • Чому віру в Ісуса Христа слід щоденно живити? Щоб допомогти членам Церкви краще зрозуміти це, ви можете показати одне або кілька відео, перелічених в “Матеріалах, що стосуються цієї теми”. У цих відео старійшина Д. Тодд Крістофферсон навчав про необхідність щоденних зусиль для підтримки нашої віри. Запросіть тих, кого ви навчаєте, поділитися тим, що вони дізналися і що надихає їх щодня збільшувати свою віру в Ісуса Христа.

  • Послідовні щоденні зусилля є найкращим шляхом для зміцнення нашої віри в Христа. Для обговорення цієї думки прочитайте разом третю пораду старійшини Девіда А. Беднара у його виступі “Бути більш старанними і турботливими вдома” (Ліягона, лист. 2009, сс. 17–20). Які уроки ми можемо засвоїти з описання ним картини в його офісі? Як ці уроки стосуються наших зусиль у зміцненні нашої віри в Ісуса Христа? Вашому обговоренню може сприяти спільне читання Алма 32:21, 26–43. Які думки ми знаходимо стосовно зміцнення нашої віри в Ісуса Христа?

  • Ми можемо збільшувати свою віру, якщо вирішуємо вчитися на досвіді, який її перевіряє. Ви можете показати відео “Духовні вихори” (ChurchofJesusChrist.org). Разом обговоріть, що ми можемо робити під час випробування, щоб зміцнити свою віру. (Див. також Ніл Л. Андерсен, “Духовні вихори”, Ліягона, трав. 2014, сс. 18–21). Ви можете попросити членів класу або кворуму розповісти про випадки, коли вони відчували, що їхня віра в Христа перевірялася, й що вони робили для зміцнення своєї віри протягом того часу. Зверніть увагу, що у Вихід 14–17 описуються часті ремствування чи скарги ізраїльтян, коли вони переживали випробування. Як ремствування під час випробувань послабляють нашу віру? Яка різниця між ремствуванням і висловленням своїх тривог Небесному Батькові у важкі часи?

Дійте з вірою

Запропонуйте членам класу або кворуму подумати й записати, що вони будуть робити завдяки враженням, які отримали сьогодні. Якщо вони захочуть, можуть поділитися своїми ідеями. Попросіть їх подумати, як їхні дії на основі цих вражень зміцнять їхні стосунки з Небесним Батьком та Ісусом Христом.

Матеріали, що стосуються цієї теми

Навчати, як навчав Спаситель

Допоможіть членам класу або кворуму зрозуміти, як вони можуть запрошувати Духа бути присутнім у їхніх обговореннях. Вони можуть робити це через “стосунки …, [через] те, як вони ставляться одне до одного і те, що вони думають про євангелію“ (Навчати, як навчав Спаситель, с. 15).

Роздрукувати