Старий Завіт 2022
24 квітня. Чому Бог дає нам заповіді? Вихід 18–20


“24 квітня. Чому Бог дає нам заповіді? Вихід 18–20”, За Мною йдіть—для кворумів Ааронового священства і класів Товариства молодих жінок. Доктринальні теми на 2022 р. (2021)

“24 квітня. Чому Бог дає нам заповіді?”, За Мною йдіть—для кворумів Ааронового священства і класів Товариства молодих жінок. Доктринальні теми на 2022 р.

Зображення
десять заповідей

24 квітня

Чому Бог дає нам заповіді?

Вихід 18–20

Зображення
піктограма “Радьтеся разом”

Радьтеся разом

Проводиться членом президентства кворуму або класу; 10–20 хвилин

На початку зборів повторіть разом Девіз Товариства молодих жінок або Девіз кворуму Ааронового священства. Потім обговоріть роботу зі спасіння і піднесення, скориставшись одним чи кількома нижчевказаними або ж власними запитаннями (див. Загальний довідник, 10.2, 11.2, ChurchofJesusChrist.org). Заплануйте, що будете робити стосовно обговорюваного.

  • Жити за євангелією. Які нещодавні випадки наблизили нас до Небесного Батька та Ісуса Христа?

  • Піклуватися про нужденних. Хто нещодавно переїхав до нашого приходу чи приєднався до Церкви? Як ми можемо дати їм відчути, що їм тут раді?

  • Запрошувати всіх прийняти євангелію. На які майбутні заходи ми можемо запросити наших друзів?

  • Обʼєднувати сімʼї на вічність. Які зусилля ми можемо докласти, щоб записати наші особисті історії?

Наприкінці уроку, якщо доречно, зробіть наступне:

  • Свідчіть про принципи, яких навчали.

  • Нагадайте членам класу або кворуму плани і запрошення, про які йшлося на зборах.

Навчайте доктрини

Проводиться дорослим провідником або кимось із молоді; 25–35 хвилин

Готуйтеся духовно

Читаючи Вихід 20, ми можемо задуматися про те, чому нам дані заповіді. Дехто розглядає заповіді як обмеження або намагання нас контролювати. Але оскільки ми знаємо, що Бог є люблячим Батьком, ми можемо довіряти тому, що Його закони призначені для нашої користі, навіть якщо ми не завжди знаємо причини їхньої появи. Він пообіцяв нам, що ми зможемо дізнатись, чи істинні Його заповіді, якщо житимемо за ними (див. Іван 7:17).

Президент Расселл М. Нельсон навчав: “Оскільки Батько і Син люблять нас безмежною досконалою любов’ю і знають, що ми не можемо бачити все так, як Вони бачать, Вони дали нам закони, які будуть спрямовувати й захищати нас. Існує міцний зв’язок між любов’ю Бога і Його законами” (“The Love and Laws of God” [Brigham Young University devotional, Sept. 17, 2019], 2, speeches.byu.edu).

Чому ви вдячні за заповіді? Що ви б хотіли, аби члени вашого класу або кворуму зрозуміли стосовно того, чому Бог дав нам заповіді? Готуючись навчати, перегляньте Вихід 20 і виступ президента Далліна Х. Оукса “Любити відмінних від нас людей і жити з ними” (Ліягона, лист. 2014, сс. 25–28).

Зображення
юнак вивчає Писання

Ми можемо дізнатись про істинність Божих заповідей, живучи за ними.

Навчайтеся разом

Щоб допомогти членам класу або кворуму переглянути Десять заповідей, ви могли б їх попросити перелічити всі заповіді, які вони пам’ятають. Якщо їм потрібна допомога, вони можуть проглянути Вихід 20:3–17. Чому Бог дає нам заповіді? Щоб відповісти на це запитання, вони можуть обговорити кілька з десяти заповідей у невеликих групах. Як життя за цими заповідями може допомогти нам знайти щастя і наблизитись до Бога? Наступні ідеї можуть допомогти тим, кого ви навчаєте, дізнатися більше про те, чому Бог дає нам заповіді.

  • У Писаннях містяться відповіді на питання: “Чому Бог дає нам заповіді?” Ви можете попросити членів класу або кворуму пошукати відповіді в одному або кількох уривках з Писань з “Матеріалів, що стосуються цієї теми”. А потім попросіть їх розповісти дещо з того, що вони знайшли.

  • Щоб допомогти членам класу або кворуму зрозуміти, чому Бог дає нам заповіді, ви можете порівняти наявність заповідей від Бога зі схожим на це досвідом. Наприклад, ви можете попросити їх уявити, що вони їдуть гірською дорогою біля крутої скелі, а вздовж дороги є огорожа. Попросіть їх обговорити з іншою людиною такі питання: Чим Божі заповіді схожі на огорожу? Як дотримання заповідей благословило нас? Які ще порівняння можуть допомогти нам зрозуміти, чому Бог дає нам заповіді і чому ми повинні їх виконувати? Наприклад, ви можете запропонувати їм переглянути один з виступів або відео з “Матеріалів, що стосуються цієї теми”. Попросіть їх поділитися тим, які вони ще знайшли порівняння, та обговорити, що вони дізналися.

  • Під час обговорення члени класу або кворуму можуть поговорити, як ми повинні ставитись до тих, хто не вірить або не живе за якимось заповідями. Ви можете запропонувати їм звернутися до поради президента Далліна Х. Оукса у його виступі “Любити відмінних від нас людей і жити з ними”. Ви можете задати такі питання: Як нам ставитися до тих, хто вирішив жити інакше, ніж ми? Як ми можемо бачити хороше в людях, коли вони роблять інший вибір, ніж ми?

Дійте з вірою

Запропонуйте членам класу або кворуму подумати й записати, що вони будуть робити завдяки враженням, які отримали сьогодні. Якщо вони захочуть, можуть поділитися своїми ідеями. Попросіть їх подумати, як їхні дії на основі цих вражень зміцнять їхні стосунки з Небесним Батьком та Ісусом Христом.

Матеріали, що стосуються цієї теми

Навчати, як навчав Спаситель

“Більше намагаючись жити і вчити як Спаситель, ви неминуче зазнаватимете невдачі час від часу. Не сумуйте; натомість дозвольте вашим помилкам та слабкостям повернути вас до Небесного Батька і Спасителя” (Навчати, як навчав Спаситель, с. 14).

Роздрукувати