Старий Завіт 2022
8 травня. Як я можу знати, що Бог пробачив мене? Вихід 35–40; Левит 1; 16; 19


“8 травня. Як я можу знати, що Бог пробачив мене? Вихід 35–40; Левит 1; 16; 19”, За Мною йдіть—для кворумів Ааронового священства і класів Товариства молодих жінок. Доктринальні теми на 2022 р. (2021)

“8 травня. Як я можу знати, що Бог пробачив мене?”, За Мною йдіть—для кворумів Ааронового священства і класів Товариства молодих жінок. Доктринальні теми на 2022 р.

Зображення
молода жінка сміється

8 травня

Як я можу знати, що Бог пробачив мене?

Вихід 35–40; Левит 1; 16; 19

Зображення
піктограма “Радьтеся разом”

Радьтеся разом

Проводиться членом президентства кворуму або класу; 10–20 хвилин

На початку зборів повторіть разом Девіз Товариства молодих жінок або Девіз кворуму Ааронового священства. Потім обговоріть роботу зі спасіння і піднесення, скориставшись одним чи кількома нижчевказаними або ж власними запитаннями (див. Загальний довідник, 10.2, 11.2, ChurchofJesusChrist.org). Заплануйте, що будете робити стосовно обговорюваного.

  • Жити за євангелією. Як наше звернення до Господа може допомогти нам справитися з проблемами й випробуваннями?

  • Піклуватися про нужденних. Хто із наших знайомих потребує наших молитов і нашої дружби?

  • Запрошувати всіх прийняти євангелію. Які плани з розповсюдження євангелії обговорювалися на зборах молодіжної ради приходу? Як можна задіяти наш клас чи кворум?

  • Обʼєднувати сімʼї на вічність. Як виконання сімейно-історичної роботи може зміцнити наші стосунки з Небесним Батьком та Ісусом Христом?

Наприкінці уроку, якщо доречно, зробіть наступне:

  • Свідчіть про принципи, яких навчали.

  • Нагадайте членам класу чи кворуму плани і запрошення, про які йшлося на зборах.

Навчайте доктрини

Проводиться дорослим провідником або кимось із молоді; 25–35 хвилин

Готуйтеся духовно

Іноді люди задаються питанням, чи “зробили вони достатньо”, щоб їм пробачили гріхи. Хоча для покаяння потрібні зусилля, врешті-решт, ми не отримуємо прощення, тому що заповнили контрольний список або виконали певні завдання. Ми отримуємо прощення, приймаючи милість, надану Ісусом Христом. Саме цим шляхом може змінитися наша природа.

У давні часи ритуали й жертвоприношення за законом Мойсея направляли ізраїльтян до Спокути Спасителя. У Левит 16:30 Господь пояснив: “Бо того дня буде окуп ваш на очищення ваше,—зо всіх гріхів ваших станете чисті перед Господом”. Звичайно, сам по собі ритуал не може дати нам прощення гріхів. Прощення приходить від Ісуса Христа. У наш час обряди, такі як хрищення й причастя, направляють наші думки й серця до Спасителя. Вони допомагають нам зрозуміти, що Він завжди простить нас, якщо ми покаємося.

Як Небесний Батько допоміг вам усвідомити, що вас було прощено? Ви можете опрацювати Мосія 4:1–3 і виступ президента Теда Р. Каллістера “Спокута Ісуса Христа” (Ліягона, трав. 2019, сс. 85–87). Цей виступ може допомогти тим, кого ви навчаєте, зрозуміти, що Небесний Батько прощає нас, коли ми каємось.

Зображення
молода людина молиться

Ми отримуємо прощення, приймаючи милість, надану Ісусом Христом.

Навчайтеся разом

Щоб почати обговорення, ви можете показати зображення Спасителя у Гефсиманії і на хресті (див. Альбом “Євангелія в мистецтві”, № 56–57). Попросіть молодь опрацювати Левит 1:1–9; 16:15–16, 30. Попросіть їх поділитися фразами, які нагадують їм про Спокуту Спасителя. Як жертви, описані в цих віршах, допомогли ізраїльтянам сподіватися на Спокуту Спасителя? Що допомагає нам пам’ятати про Спокуту Спасителя? Що допомагає нам відчувати любов і прощення Спасителя? Нижченаведені вправи можуть допомогти молоді краще зрозуміти, що Бог простить нам.

  • Кілька людей в Писаннях пояснювали свої почуття, коли Небесний Батько пробачав їм. Члени вашого класу або кворуму можуть прочитати кілька прикладів (див. “Матеріали, що стосуються цієї теми”). Запропонуйте їм скласти перелік фраз із цих віршів, які описують почуття, коли отримуєш прощення. Ви можете попросити їх висловити своїми словами, що таке прощення для них. Що ми дізнаємося про Бога завдяки цим почуттям? Можливо, ви могли б поділитися власними почуттями щодо прощення.

  • Іноді люди сумніваються, чи отримали прощення, бо не впевнені, що по-справжньому покаялись. У виступі Дейла Г. Ренлунда “Покаяння: радісний вибір” пояснюється, як по-справжньому покаятися і отримати прощення Бога (Ліягона, лист. 2016, сс. 121–124). Ви можете написати на дошці заголовки Справжнє покаяння і Те, що перешкоджає покаянню. Попросіть тих, кого навчаєте, знайти у виступі вчення, які стосуються цих заголовків. Що ми дізнаємося з останніх трьох абзаців цього виступу про Спасителя та Його прощення?

  • Можливо, дехто покаявся, але не відчуває, що отримав прощення. Це може відбуватися тому, що вони самі себе не пробачили. Порада у виступі президента Теда Р. Каллістера “Спокута Ісуса Христа” може їм допомогти. Члени вашого класу або кворуму можуть прочитати розділ, який починається з “2. Гріх”. Попросіть їх знайти пораду, якою вони могли б поділитися з другом або членом сім’ї, який все ще відчуває провину навіть після покаяння. Дайте молоді час, щоб поділитися своїми почуттями про Спасителя, Який дав нам змогу покаятись і отримати прощення.

Дійте з вірою

Запропонуйте членам класу або кворуму подумати й записати, що вони будуть робити завдяки враженням, які отримали сьогодні. Якщо вони захочуть, можуть поділитися своїми ідеями. Попросіть їх подумати, як їхні дії на основі цих вражень зміцнять їхні стосунки з Небесним Батьком та Ісусом Христом.

Матеріали, що стосуються цієї теми

Навчати, як навчав Спаситель

Спаситель навчав нас звертатися до Писань, щоб знаходити відповіді на свої власні запитання. Як ви можете допомогти тим, кого навчаєте, мати бажання звернутися до Писань і слів пророків, щоб знайти відповіді?

Роздрукувати