Старий Завіт 2022
22 травня. Як я можу виявляти свою вдячність Богу? Повторення 6–8; 15; 18; 29–30; 34


“22 травня. Як я можу виявляти свою вдячність Богу? Повторення 6–8; 15; 18; 29–30; 34”, За Мною йдіть—для кворумів Ааронового священства і класів Товариства молодих жінок. Доктринальні теми на 2022 р. (2021)

“22 травня. Як я можу виявляти свою вдячність Богу?”, За Мною йдіть—для кворумів Ааронового священства і класів Товариства молодих жінок. Доктринальні теми на 2022 р.

Зображення
юнак йде по пляжу

22 травня

Як я можу виявляти свою вдячність Богу?

Повторення 6–8; 15; 18; 29–30; 34

Зображення
піктограма “Радьтеся разом”

Радьтеся разом

Проводиться членом президентства кворуму або класу; 10–20 хвилин

На початку зборів повторіть разом Девіз Товариства молодих жінок або Девіз кворуму Ааронового священства. Потім обговоріть роботу зі спасіння і піднесення, скориставшись одним чи кількома нижчевказаними або ж власними запитаннями (див. Загальний довідник, 10.2, 11.2, ChurchofJesusChrist.org). Заплануйте, що будете робити стосовно обговорюваного.

  • Жити за євангелією. Що ми обговорювали минулого разу і які давалися запрошення чи доручення? Що ми зробили, аби діяти відповідно до цих запрошень чи доручень?

  • Піклуватися про нужденних. Що ми можемо сказати або зробити, аби допомогти тим, хто, можливо, відчуває себе самотнім чи віддаленим від Небесного Батька?

  • Запрошувати всіх прийняти євангелію. Яким чином ми можемо допомогти іншим відчувати любов Ісуса Христа?

  • Обʼєднувати сімʼї на вічність. Якими ідеями стосовно зміцнення наших сімей ми можемо поділитися одне з одним?

Наприкінці уроку, якщо доречно, зробіть наступне:

  • Свідчіть про принципи, яких навчали.

  • Нагадайте членам класу або кворуму плани і запрошення, про які йшлося на зборах.

Навчайте доктрини

Проводиться дорослим провідником або кимось із молоді; 25–35 хвилин

Готуйтеся духовно

Бог постійно наглядає за нами й благословляє нас. Але через усі відволікання та спокуси, які постають перед нами, про Нього легко забути. Це багаторазово відбувалося з ізраїльтянами, зокрема і у важкий період, коли вони блукали пустинею. Проте Господь милостиво вів їх до обіцяної землі—місця надзвичайної втіхи й багатьох спокус, де їх могли спокушати ще раз забути Його. Господні настанови у Повторення 6 призначалися, щоб допомогти ізраїльтянам постійно пам’ятати Його і Його слова (див. вірші 6–9).

Як ви зберігаєте Господа і Його слова у своєму серці—“щоб [ви] не забу[ли] Господа”? (Повторення 6:12). Як те, що ми пам’ятаємо Господа, допомагає нам відчувати вдячність за всіх обставин нашого життя? Готуючись навчати, можете переглянути Повторення 12:6–9, 12 і Лука 17:11–19. Ви також можете проглянути виступ президента Дітера Ф. Ухтдорфа “Вдячні за будь-яких обставин” (Ліягона, трав. 2014, сс. 70–77).

Зображення
молода жінка навчається

Якщо ми пам’ятаємо Господа, це допомагає нам відчувати вдячність за всіх обставин нашого життя.

Навчайтеся разом

Щоб розпочати обговорення про те, що означає пам’ятати Господа, ви можете запропонувати молоді поділитися досвідом, коли вони забули щось важливе. Якими були наслідки? Що відбувається, коли ми забуваємо великі справи, які Господь зробив для нас? Запропонуйте вашому класу або кворуму переглянути Повторення 6:4–9, 20–25. Чого ці вірші навчають про те, як пам’ятати великодушність Бога у нашому житті? Виберіть одну чи більше вправ нижче, щоб допомогти тим, кого ви навчаєте, навчитися відчувати більшу вдячність за Божу великодушність й висловлювати свою вдячність Йому.

  • Щоб допомогти молоді замислитися, чому для нас важливо виявляти свою вдячність Богу, прочитайте разом Лука 17:11–19. Можете поставити запитання, які допоможуть їм пов’язати цю історію зі своїм життям. Наприклад, які можуть бути причини, чому дев’ять із десяти прокажених не подякували Спасителю? Чому нам іноді не вдається висловити вдячність Богу? Попросіть тих, кого навчаєте, подумати про випадки, коли вони відчували вдячність, навіть якщо це було важко. Як на нас впливає висловлення вдячності? Чому важливо висловлювати свою вдячність Богові? (Щоб знайти відповіді, див. посилання на уривки з Писань у “Матеріалах, що стосуються цієї теми”). Що ми можемо робити, щоб висловити свою вдячність Богові?

  • Існує багато гімнів хвали і подяки, наприклад, “Хвала Тобі!” та “Дякуй Богу!” (Гімни, № 37, 145). Ви можете попросити молодь пошукати в словах цих гімнів те, за що вони відчувають вдячність. Запросіть їх поділитися знайденим і пояснити, чому вони за це вдячні. Ви разом можете заспівати деякі з цих гімнів.

  • Виступ президента Дітера Ф. Ухтдорфа “Вдячні за будь-яких обставин” допомагає нам зрозуміти, як бути більш вдячними. Як один зі способів, щоб допомогти молоді чогось навчитися з цього виступу, розділіть їх на невеликі групи та дайте кожній групі один з розділів виступу. Попросіть їх поділитися фразою чи реченням, які, на їхню думку, підсумовують те, чого навчав президент Ухтдорф. Нехай вони розкажуть, що вони дізналися про подяку. Також вони можуть подивитися відео “Президент Рассел М. Нельсон про зцілюючу силу вдячності” (ChurchofJesusChrist.org). Що ми можемо робити, щоб стати “вдячними за будь-яких обставин”, незалежно від них? Які ми бачили приклади вдячності людей попри їхні важкі обставини?

Дійте з вірою

Запропонуйте членам класу або кворуму подумати й записати, що вони будуть робити завдяки враженням, які отримали сьогодні. Якщо вони захочуть, можуть поділитися своїми ідеями. Попросіть їх подумати, як їхні дії на основі цих вражень зміцнять їхні стосунки з Небесним Батьком та Ісусом Христом.

Матеріали, що стосуються цієї теми

Навчати, як навчав Спаситель

Спаситель особисто знав Своїх послідовників—і знав, ким вони можуть стати. Це знання вплинуло на те, як Він навчав їх. Яким чином ви можете дізнатися про інтереси, потреби і проблеми тих, кого навчаєте, щоб більш ефективно навчати їх?

Роздрукувати