Старий Завіт 2022
12 червня. Як мені почути голос Господа? Рут; 1 Самуїлова 1–3


“12 червня. Як мені почути голос Господа? Рут; 1 Самуїлова 1–3”, За Мною йдіть—для кворумів Ааронового священства і класів Товариства молодих жінок. Доктринальні теми на 2022 р. (2021)

“12 червня. Як мені почути голос Господа?”, За Мною йдіть—для кворумів Ааронового священства і класів Товариства молодих жінок. Доктринальні теми на 2022 р.

Зображення
сімʼя вивчає Писання

12 червня

Як мені почути голос Господа?

Рут; 1 Самуїлова 1–3

Зображення
піктограма “Радьтеся разом”

Радьтеся разом

Проводиться членом президентства кворуму або класу; 10–20 хвилин

На початку зборів повторіть разом Девіз Товариства молодих жінок або Девіз кворуму Ааронового священства. Потім обговоріть роботу зі спасіння і піднесення, скориставшись одним чи кількома нижчевказаними або ж власними запитаннями (див. Загальний довідник, 10.2, 11.2, ChurchofJesusChrist.org). Заплануйте, що будете робити стосовно обговорюваного.

  • Жити за євангелією. Що з недавнього досвіду зміцнило наші свідчення?

  • Піклуватися про нужденних. Хто потребує нашої допомоги та молитов? Що, як ми відчуваємо, нам слід зробити, аби допомогти їм?

  • Запрошувати всіх прийняти євангелію. Як ми можемо бути світлом для родичів або друзів, які не поділяють наші вірування?

  • Обʼєднувати сімʼї на вічність. Яким чином ми можемо любити й підтримувати наші сім’ї та робити позитивні зміни в наших домівках?

Наприкінці уроку, якщо доречно, зробіть наступне:

  • Свідчіть про принципи, яких навчали.

  • Нагадайте членам класу або кворуму плани і запрошення, про які йшлося на зборах.

Навчайте доктрини

Проводиться дорослим провідником або кимось із молоді; 25–35 хвилин

Готуйтеся духовно

У багатьох членів вашого класу або кворуму може бути багато спільного з хлопчиком Самуїлом. Коли Господь звернувся до нього, Самуїл ще не мав достатнього досвіду з одкровенням, щоб впізнати Господній голос. Наставник Самуїла, Ілій, зміг допомогти Самуїлу навчитися розпізнавати цей голос. Подібно до Ілія, у вас є можливість свідчити тим, кого навчаєте, що Господь хоче поговорити з ними. Ви можете допомогти їм навчитися розпізнавати голос Господа, навіть якщо ви також вчитеся Його чути. Разом ви можете вивчати те, чого навчали Його пророки про особисте одкровення. І ви можете навчитися відповідати Господу, як це зробив Самуїл: “Говори, Господи, бо раб Твій слухає!” (1 Самуїлова 3:10).

Готуючись навчати, цього тижня можна крім 1 Самуїлова 3 ще прочитати виступ Президента Рассела М. Нельсона “Слухайте Його” (Ліягона, трав. 2020, сс. 88–92).

Зображення
молодий чоловік вивчає Писання

Президент Рассел М. Нельсон попросив нас “зміцнити свою духовну здатність отримувати одкровення”.

Навчайтеся разом

Щоб підготувати тих, кого навчаєте, до сьогоднішнього обговорення, можете попросити їх проглянути 1 Самуїлова 3:1–14. Запросіть їх поділитися тим, що вони дізналися з цього уривку про те, як почути голос Господа. Якими ще способами Господь спілкується з нами? Наступні вправи можуть допомогти молоді поглибити їхнє розуміння особистого одкровення.

  • Ось один зі способів допомогти тим, кого ви навчаєте, краще розуміти як отримувати одкровення. Ви можете написати на дошці посилання на Писання, запропоновані в “Матеріалах, що стосуються цієї теми” (або інші, відомі вам). Попросіть молодь прочитати кожний уривок. Потім вони можуть написати на дошці біля кожного посилання, чого навчає цей вірш про отримання особистого одкровення. Нехай молоді люди розкажуть про випадки, коли вони прагнули одкровення і отримали його. Якщо доречно, поділіться власним досвідом.

  • Ми отримуємо величні благословення, коли вчимося слухати голос Господа. Ви можете розпочати обговорення цього, попросивши молодь розповісти про причини, чому їм може бути потрібне одкровення. Потім запропонуйте їм опрацювати виступ Президента Рассела М. Нельсона “Слухайте Його”. Нехай вони звернуть увагу на пораду, яка допоможе їм зрозуміти, як почути голос Господа. Ви також можете показати одне чи більше відео з колекції “Слухай Його” (ChurchofJesusChrist.org/media). Чому нам дуже важливо навчитися чути голос Господа? Заохочуйте молодь записувати, чого вони навчилися, у своїх щоденниках або на аркушах паперу, щоб показати це у своїх домівках.

  • Молодь, яку ви навчаєте, можливо, цікавилася, як дізнатися, коли Святий Дух звертається до них.

Дійте з вірою

Запропонуйте членам класу або кворуму подумати й записати, що вони будуть робити завдяки враженням, які отримали сьогодні. Якщо вони захочуть, можуть поділитися своїми ідеями. Попросіть їх подумати, як їхні дії на основі цих вражень зміцнять їхні стосунки з Небесним Батьком та Ісусом Христом.

Матеріали, що стосуються цієї теми

Роздрукувати