Новий Завіт 2023
26 березня. Як Товариство молодих жінок і Товариство молодих чоловіків можуть допомагати у розбудові Божого царства? Матвій 13; Лука 8; 13


“26 березня. Як Товариство молодих жінок і Товариство молодих чоловіків можуть допомагати у розбудові Божого царства? Матвій 13; Лука 8; 13”, За Мною йдіть—для кворумів Ааронового священства і класів Товариства молодих жінок: доктринальні теми на 2023 р. (2022)

“26 березня. Як Товариство молодих жінок і Товариство молодих чоловіків можуть допомагати у розбудові Божого царства?”, За Мною йдіть—для кворумів Ааронового священства і класів Товариства молодих жінок: доктринальні теми на 2023 р.

Зображення
збори ради приходу

26 березня

Як Товариство молодих жінок і Товариство молодих чоловіків можуть допомагати у розбудові Божого царства?

Maтвій 13; Лука 8; 13

Зображення
піктограма “Радьтеся разом”

Радьтеся разом

Проводиться членом президентства кворуму або класу; триває приблизно 10–20 хвилин

На початку зборів повторіть разом Девіз Товариства молодих жінок або Девіз кворуму Ааронового священства. Потім обговоріть роботу зі спасіння і піднесення, скориставшись одним чи кількома нижчевказаними або ж власними запитаннями (див. Загальний довідник, 10.2, 11.2). Заплануйте, що будете робити стосовно обговорюваного.

  • Жити за євангелією. Як ми знаходимо радість, наслідуючи Ісуса Христа?

  • Піклуватися про нужденних. Хто у нашому приході чи громаді потребує нашої допомоги? Як ми можемо допомогти цим людям?

  • Запрошувати всіх прийняти євангелію. Як ми можемо допомогти одне одному підготуватися до місіонерського служіння?

  • Обʼєднувати сімʼї на вічність. Як ми можемо долучитися до зусиль у нашому приході у виконанні храмової та сімейно-історичної роботи?

Наприкінці уроку, якщо доречно, зробіть таке:

  • Свідчіть про принципи, яких навчали.

  • Нагадайте членам класу або кворуму плани і запрошення, про які йшлося на зборах.

Зображення
піктограма “Навчайте доктрини”

Навчайте доктрини

Проводиться дорослим провідником або кимось із молоді; триває приблизно 25–35 хвилин

Готуйтеся духовно

За допомогою кількох притч, що знаходяться у Матвій 13, Спаситель навчав важливих істин про Боже царство та його чудове зростання у наші дні. У двох з цих притч щось мале і просте впливало на щось велике. Це було діями сина чи дочки Бога, які допомогли у тому, щоб сталося чудо. Коли “взяв чоловік і посіяв на полі своїм” маленьке гірчичне зерно, то воно виросло у велике дерево, таке, що птаство “кублиться в віттях” (Матвій 13:31–32). І маленька кількість розчини допомогла великій кількості тіста піднятися, коли “бере жінка, і кладе [її] на три міри муки” (Матвій 13:33). У наші дні царство Бога зростає і поширюється завдяки Його святим—зокрема молодим жінкам та молодим чоловікам,—які працюють разом з Ним, щоб його побудувати.

Крім Матвій 13 і Лука 8, 13. на цьому тижні можна прочитати виступ президента М. Рассела Балларда “Чоловіки і жінки в роботі Господа” (Ліягона, квіт. 2014, сс. 2–5) і президентки Джин Б. Бінгем “Об’єднані у виконанні Божої роботи” (Ліягона, трав. 2020, сс. 60–63).

Навчайтеся разом

Аби допомогти молоді, яку ви навчаєте, візуалізувати притчи у Матвій 13, можна показати зображення гірчичного зернятка, дріжджів, перлини та рибальської сітки. Молодь може переглянути Матвій 13:31–33, 45–48 і розказати, чого їх навчає кожна притча про Боже царство. Як ми можемо застосовувати послання з цих притч у нашому власному житті? Що ми робимо для того, аби допомогти Господу будувати Його царство? Ось кілька завдань, які можуть допомогти в обговоренні.

  • Перед зборами попросіть членів класу або кворуму дізнатися про жінок і чоловіків, які є чи були прикладом у допомозі розбудови Божого царства. Цими людьми можуть бути герої з Писань (див. “Матеріали, що стосуються цієї теми”), з історії Церкви або з їхнього власного життя. Попросіть молодь поділитися тим, про що вони дізналися. Яким чином ці люди допомогли Господу будувати Його царство? Як ми можемо наслідувати їхній приклад?

  • Якщо ви навчаєте молодих чоловіків, попросіть їх переглянути виступ президентки Бонні Л. Оскарсон “Молоді жінки в роботі” (Ліягона, трав. 2018, сс. 36–38) і знайти способи, якими молоді жінки допомагали у роботі Бога зі спасіння і піднесення, та розказати про них. Молоді жінки можуть спробувати знайти подібні способи у виступі брата Дугласа Д. Холмса “Що має розуміти кожен носій Ааронового священства” (Ліягона, трав. 2018, сс. 50–53). У чому схожа відповідальність молодих жінок і молодих чоловіків ? Як ми краще можемо працювати разом, коли виконуємо Божу роботу?

  • Аби допомогти молоді зрозуміти, як жінки і чоловіки працюють разом над розбудовою Божого царства, ви можете написати на дошці запитання, подібні до таких: Чому Богу потрібні жінки і чоловіки, щоб вони працювали разом, допомагаючи розбудовувати Його царство? Як президентства класів і кворумів можуть краще працювати разом? Молодь може переглянути частини виступу президента М. Рассела Балларда “Чоловіки і жінки в роботі Господа” або президентки Джин Б. Бінгем “Об’єднані у виконанні Божої роботи”—особливо ту частину, яка починається зі слів: “Що це означає для нас з вами?” Молодь може поділитися відповідями на запитання, які вона знайде.

  • Що ми робимо вдома, у нашому приході та у нашій громаді, щоб допомагати у Божій роботі? Можна попросити президентку класу або президента кворуму назвати проблеми, які обговорювалися на зборах молодіжної ради приходу і про які доречно говорити. Запросіть членів класу або кворуму поділитися своїми думками про те, як вони можуть допомогти у вирішенні цих проблем.

Зображення
молода жінка копає

Богу потрібні жінки і чоловіки, щоб працювати разом у побудові Його царства.

Дійте з вірою

Запропонуйте членам класу або кворуму подумати й записати, що вони будуть робити завдяки враженням, які отримали сьогодні. Якщо вони захочуть, то можуть поділитися своїми ідеями. Попросіть їх подумати, як їхні дії на основі цих вражень зміцнять їхні стосунки з Небесним Батьком та Ісусом Христом.

Матеріали, що стосуються цієї теми

Навчати, як навчав Спаситель

Коли ви запрошуєте жити за конкретним принципом, допоможіть учням відкрити благословення, які Бог пообіцяв тим, хто живе за цим принципом.

Роздрукувати