Новий Завіт 2023
12 березня. Як Спаситель може допомогти мені подолати мої страхи? Матвій 9–10; Марк 5; Лука 9


“12 березня. Як Спаситель може допомогти мені подолати мої страхи? Матвій 9–10; Марк 5; Лука 9”, За Мною йдіть—для кворумів Ааронового священства і класів Товариства молодих жінок: доктринальні теми на 2023 р. (2022)

“12 березня. Як Спаситель може допомогти мені подолати мої страхи? За Мною йдіть—для кворумів Ааронового священства і класів Товариства молодих жінок: доктринальні теми на 2023 р.

Зображення
Христос повертає до життя дочку Яіра

Daughter, Arise [Дочко, підведися], художник Саймон Дьюї

12 березня

Як Спаситель може допомогти мені подолати мої страхи?

Матвій 9–10; Марк 5; Лука 9

Зображення
піктограма “Радьтеся разом”

Радьтеся разом

Проводиться членом президентства кворуму або класу; триває приблизно 10–20 хвилин

На початку зборів повторіть разом Девіз Товариства молодих жінок або Девіз кворуму Ааронового священства. Потім обговоріть роботу зі спасіння і піднесення, скориставшись одним чи кількома нижчевказаними або ж власними запитаннями (див. Загальний довідник, 10.2, 11.2). Заплануйте, що будете робити стосовно обговорюваного.

  • Жити за євангелією. У чому ми бачили руку Господа в нашому житті?

  • Піклуватися про нужденних. Як ми можемо підтримувати одне одного у тому, через що проходимо?

  • Запрошувати всіх прийняти євангелію. Як ми можемо краще використовувати технології як знаряддя, щоб ділитися євангелією?

  • Обʼєднувати сімʼї на вічність. Що ми робимо, аби допомогти нашим сім’ям прийти до Христа?

Наприкінці уроку, якщо доречно, зробіть таке:

  • Свідчіть про принципи, яких навчали.

  • Нагадайте членам класу або кворуму плани і запрошення, про які йшлося на зборах.

Зображення
піктограма “Навчайте доктрини”

Навчайте доктрини

Проводиться дорослим провідником або кимось із молоді; триває приблизно 25–35 хвилин

Готуйтеся духовно

У розділі 5 в Євангелії від Марка написано, що троє людей наблизилися до Ісуса, які мали причини боятися. Чоловік, який “мав духа нечистого” проводив життя в ізоляції, перебуваючи “у гробах та в горах, і кричав, і бився об каміння” (Maрк 5: 2, 5). Яір, старший в синагозі, боявся втратити свою дочку, яка “кінча[ла]ся” (Марк 5:23). І одна жінка, “що дванадцять років хворою на кровотечу була”, яка не вилікувалась навіть після того, як витратила “все добро своє” на “багатьох лікарів” (Марк 5:25–26). Кожна людина, яку ви навчаєте, є унікальною і має свої власні страхи. Але так само як Спаситель може вигнати нечистих духів, підняти з мертвих та зцілити від невиліковних хвороб, Він може допомогти нам, коли ми боїмося. Його порада Яіру: “Не лякайсь,—тільки віруй!” (Марк 5:36) дає нам величезну силу в житті.

Готуючись навчати, прочитайте виступ старійшини Рональда А. Разбанда “Не бентежтеся” (Ліягона, лист. 2018, сс. 18–21) і виступ сестри Ліси Харкнесс “Мовчи, перестань!” (Ліягона, лист. 2020, сс. 80–82).

Навчайтеся разом

Ви можете попросити когось із класу або кворуму підсумувати історію з Марк 5, в якій Ісус пропонує Яіру “не лякатися” (див. вірші 22–24, 35–43), або ви можете розглянути цю історію в групі. Ви можете зробити те саме і для інших історій у цьому розділі: про чоловіка, який мав нечистого духа, та жінку, яка страждала на кровотечу. Як ці страшні обставини можуть бути подібними до тих, які ми можемо мати у нашому житті? Що ми можемо дізнатися з цих історій про Спасителя і про те, як шукати Його допомоги? Наведені далі завдання можуть допомогти вашій молоді зміцнити віру в Ісуса Христа та навчитися дослухатися до Його поради: “Не лякайсь,—тільки віруй!” (Марк 5:36).

  • Господнє запрошення не лякатися, яке повторюється скрізь у Писаннях, благословить молодь, коли вони чогось боятимуться. Попросіть їх прочитати уривки з Писань у розділі “Матеріали, що стосуються цієї теми” і виготовити плакат, який вони б могли розмістити вдома—або цифровий плакат, яким вони б могли поділитися онлайн,—взявши за основу уривки з Писань, які вони прочитали. Коли вони ділитимуться одне з одним тим, що зробили, запросіть їх також розповісти, чого вони навчилися, що може допомогти їм, коли їм страшно. Коли Спаситель допомагав нам у важкі часи?

  • Можна показати зображення Спасителя, Який заспокоює бурю, наприклад, таке, як у цифровій версії виступу сестри Ліси Л. Харкнесс “Мовчи, перестань!” (див. також альбом Євангелія в мистецтві [2009], № 40). Потім ви чи хтось, кого ви призначите, може розказати історію про те, як Спаситель заспокоїв бурю, яку описано у Марк 4:35–41 або у виступі сестри Харкнесс. У чому ми іноді схожі на тих людей у човні? Що ми дізнаємося з цієї історії про те, як Спаситель може допомогти нам, коли ми налякані? Попросіть молодь проглянути виступ сестри Харкнесс і знайти фрази або речення, які допомагають їм мати більш міцну віру в Ісуса Христа. Вони можуть написати їх на дошці. Як наша віра в Спасителя може допомогти нам, коли заспокоїти шторми у нашому житті не є Його волею?

  • Кілька гімнів прославляють Спасителя за мир і силу, які Він надає нам у часи випробувань та невпевненості, зокрема “Моє спасіння—Ти” або “Господи мій, мене не залишай!” (Гімни, №№ 45, 91). Ви могли б заспівати або прочитати кілька гімнів разом і знайти, як Спаситель може нам допомагати.

  • Відчувати страх і тривогу є нормальним станом у наших життєвих випробуваннях. Для когось ці почуття можуть бути важкими. Вашому класу або кворуму, можливо, буде корисно обговорити, як Спаситель може допомогти тим, хто бореться з різними рівнями тривоги. Члени класу або кворуму можуть проглянути разом виступ старійшини Рональда А. Разбанда “Не бентежтеся” або старійшини Еріха В. Капічке “Стосовно психічного здоров’я” (Ліягона, лист. 2021, сс. 36–38) і знайти істини, які мають для них значення, та поділитися тим, що вони знайшли. Заохочуйте молодь, якщо їм потрібна допомога, поговорити з кимось з батьків чи провідників, кому вони довіряють, або відвідати сайт MentalHealth.ChurchofJesusChrist.org.

Зображення
молодий чоловік навчається

Спаситель обіцяв допомагати нам, коли ми звертаємося до Нього у часи страху та невпевненості.

Дійте з вірою

Запропонуйте членам класу або кворуму подумати й записати, що вони будуть робити завдяки враженням, які отримали сьогодні. Якщо вони захочуть, то можуть поділитися своїми ідеями. Попросіть їх подумати, як їхні дії на основі цих вражень зміцнять їхні стосунки з Небесним Батьком та Ісусом Христом.

Матеріали, що стосуються цієї теми

Навчати, як навчав Спаситель

Коли ви навчаєте, краще не просто поширювати інформацію, а допомагати молоді самостійно відкривати євангельські істини в Писаннях та словах пророків.

Роздрукувати