Новий Завіт 2023
11 червня. Як я можу наближатися до Небесного Батька та Ісуса Христа? Іван 14–17


“11 червня. Як я можу наближатися до Небесного Батька та Ісуса Христа? Іван 14–17”, За Мною йдіть—для кворумів Ааронового священства і класів Товариства молодих жінок: доктринальні теми на 2023 р. (2022)

“11 червня. Як я можу наближатися до Небесного Батька та Ісуса Христа?”, За Мною йдіть—для кворумів Ааронового священства і класів Товариства молодих жінок: доктринальні теми на 2023 р.

Зображення
молода жінка молиться

11 червня

Як я можу наближатися до Небесного Батька та Ісуса Христа?

Іван 14–17

Зображення
піктограма “Радьтеся разом”

Радьтеся разом

Проводиться членом президентства кворуму або класу; триває приблизно 10–20 хвилин

На початку зборів повторіть разом Девіз Товариства молодих жінок або Девіз кворуму Ааронового священства. Потім обговоріть роботу зі спасіння і піднесення, скориставшись одним чи кількома нижчевказаними або ж власними запитаннями (див. Загальний довідник, 10.2, 11.2). Заплануйте, що будете робити стосовно обговорюваного.

  • Жити за євангелією. Що з недавнього досвіду зміцнило наші свідчення?

  • Піклуватися про нужденних. Хто потребує нашої допомоги та молитов? Що, як ми відчуваємо, нам слід зробити, аби допомогти цим людям?

  • Запрошувати всіх прийняти євангелію. Як ми можемо бути світлом для членів сімʼї або друзів, які не поділяють наші вірування?

  • Обʼєднувати сімʼї на вічність. Як саме ми можемо виявляти любов у своїх сімʼях, підтримувати їх та робити позитивні зміни в наших домівках?

Наприкінці уроку, якщо доречно, зробіть таке:

  • Свідчіть про принципи, яких навчали.

  • Нагадайте членам класу або кворуму плани і запрошення, про які йшлося на зборах.

Зображення
піктограма “Навчайте доктрини”

Навчайте доктрини

Проводиться дорослим провідником або кимось із молоді; триває приблизно 25–35 хвилин

Готуйтеся духовно

Плід не може рости на гілці, що відламана від дерева. Так само й ми, коли відділені від Бога, то не можемо зростати духовно (див. Іван 15:4–6). Однак існує так багато сил, які намагаються відділити нас від Нього: іноді наша власна гордовитість або неправильний вибір, але часто просто умови земного життя. Коли Ісус зустрівся зі Своїми учнями останній раз у Своєму земному житті, Він знав, що Він скоро піде від них. Отже, Він навчав їх, як важливо мати близькі стосунки з Ним та Його Батьком, бути настільки близькими з Ними, як гілка з деревом. Він називав це “перебувати” у Ньому. І Він навчав Своїх учнів, як досягти цього. Найважливішим за все є Його спокутуюча жертва, яку Він приніс, що уможливила це перебування.

Вивчаючи Іван 14–17, думайте про свій зв’язок з Небесним Батьком та Ісусом Христом. Подумайте також про людей, яких ви навчаєте і їхнє бажання бути ближче до Бога. Що ви робитимете, аби їм допомогти? Готуючись до навчання, ви можете обміркувати Учення і Завіти 88:62–68.

Навчайтеся разом

Подумайте, як ви можете надихнути молодь до обговорення вчень Спасителя про виноградину та гілля у Іван 15:1–12. Ви могли б використати малюнки, зображення або справжню виноградну лозу, щоб допомогти їм візуалізувати, чого навчав Ісус. Ви можете попросити їх поговорити про ті часи, коли вони відчували близькість до Небесного Батька та Ісуса Христа, або про часи, коли вони відчували себе віддалено від Них. Чого навчають ці вірші про те, як нам залишатися ближче до Них? Завдання, на зразок наведених далі, можуть допомогти у проведенні цього обговорення.

  • Може бути дуже корисним присвятити час розгляду такого питання: “Що віддаляє нас від Небесного Батька та Ісуса Христа?” Ви можете написати це запитання на дошці і попросити відповісти на нього. Потім ви могли б поговорити про те, що нам треба робити, аби налагодити стосунки з другом чи членом сім’ї. Як це схоже на те, або відрізняється від того, як ми налагоджуємо свої стосунки з Небесним Батьком та Ісусом Христом? Як Ісус Христос допомагає нам наближатися до Нього і до Його Батька? Запропонуйте членам кворуму або класу прочитати уривки з Писань у розділі “Матеріали, що стосуються цієї теми”, щоб допомогти їм відповісти на це запитання. Молоді може бути корисно вивчати ці вірші у парах, ділячись тим, про що вони дізналися.

  • Ніхто не є ближчим до Бога, ніж Його Улюблений Син, Ісус Христос. Чого ми можемо навчитися від Спасителя про те, як наближатися до Бога? Члени класу або кворуму можуть думати над цим запитанням, коли читатимуть Лука 22:41–43; Іван 6:38; 17:3, 20–23; 3 Нефій 11:11; Учення і Завіти 50:43. Як ми можемо стати єдиними з Небесним Батьком та Ісусом Христом?

  • У своєму виступі “Наш особистий Спаситель” старійшина Майкл Джон У. Те розповів про той час, коли зрозумів наступне: “Те, що я знаю про Спасителя, набагато переважує те, наскільки добре я знаю Його” (Ліягона, трав. 2021, с. 99). Ви можете попросити ваш клас чи кворум обговорити різницю між тим, щоб знати щось про Ісуса Христа і насправді знати Його. Вони можуть поговорити про те, що вони роблять, аби знати про Нього, і що вони роблять, щоб насправді знати Його. Потім вони можуть дослідити частини виступу старійшини Те, щоб знайти поради, які він дав, аби дійсно пізнати Спасителя. Яким чином було благословенне ваше життя, коли ви намагалися пізнати Його?

  • Члени класу або кворуму можуть скласти список ідей, як удосконалити свої стосунки з Небесним Батьком. Попросіть їх поділитися чимось зі свого списку. Можливо, їм може сподобатися ідея створити власні короткі відео, в яких би вони описали, як вони наближаються до Бога.

Зображення
молоді жінки читають Писання

Пізнаючи Спасителя і дотримуючись Його заповідей, ми можемо перебувати в Його любові (див. Іван 15:10).

Дійте з вірою

Запропонуйте членам класу або кворуму подумати й записати, що вони будуть робити завдяки враженням, які отримали сьогодні. Якщо вони захочуть, то можуть поділитися своїми ідеями. Попросіть їх подумати, як їхні дії на основі цих вражень зміцнять їхні стосунки з Небесним Батьком та Ісусом Христом.

Матеріали, що стосуються цієї теми

Навчати, як навчав Спаситель

Спаситель готувався до Свого земного служіння через молитву і піст, щоб Він міг бути ближчим до Свого Батька (див. Матвій 4:1–2; Лука 4:1–2). Готуючись навчати, приділить час, щоб шукати проводу Небесного Батька, аби навчати Його дітей!

Роздрукувати