Новий Завіт 2023
25 червня. Яке значення має для мене Спокута Ісуса Христа? Матвій 27; Марк 15; Лука 23; Іван 19


“25 червня. Яке значення має для мене Спокута Ісуса Христа? Матвій 27; Марк 15; Лука 23; Іван 19”, За Мною йдіть—для кворумів Ааронового священства і класів Товариства молодих жінок: доктринальні теми на 2023 р. (2022)

“25 червня. Яке значення має для мене Спокута Ісуса Христа?”, За Мною йдіть—для кворумів Ааронового священства і класів Товариства молодих жінок: доктринальні теми на 2023 р.

Зображення
Сірий день на Голгофі, художник Дж. Керк Річардс

Сірий день на Голгофі, художник Дж. Керк Річардс

25 червня

Яке значення має для мене Спокута Ісуса Христа?

Матвій 27; Марк 15; Лука 23; Іван 19

Зображення
піктограма “Радьтеся разом”

Радьтеся разом

Проводиться членом президентства кворуму або класу; триває приблизно 10–20 хвилин

На початку зборів повторіть разом Девіз Товариства молодих жінок або Девіз кворуму Ааронового священства. Потім обговоріть роботу зі спасіння і піднесення, скориставшись одним чи кількома нижчевказаними або ж власними запитаннями (див. Загальний довідник, 10.2, 11.2). Заплануйте, що будете робити стосовно обговорюваного.

  • Жити за євангелією. Як ми наблизилися до Спасителя? Як ми намагаємося бути більше схожими на Нього?

  • Піклуватися про нужденних. Про кого ми недавно думали? Як ми можемо допомогти цим людям?

  • Запрошувати всіх прийняти євангелію. Як ми можемо відповідати на запитання наших друзів про Церкву, щоб це зміцнило їхню віру в Спасителя?

  • Обʼєднувати сімʼї на вічність. Як ми можемо краще спілкуватися з родичами, наприклад, з дідусями й бабусями і двоюрідними братами і сестрами?

Наприкінці уроку, якщо доречно, зробіть таке:

  • Свідчіть про принципи, яких навчали.

  • Нагадайте членам класу або кворуму плани і запрошення, про які йшлося на зборах.

Зображення
піктограма “Навчайте доктрини”

Навчайте доктрини

Проводиться дорослим провідником або кимось із молоді; триває приблизно 25–35 хвилин

Готуйтеся духовно

Старійшина Девід А. Беднар зауважив, що деякі святі останніх днів “здається, … мають віру в Спасителя, але не вірять, що Його обіцяні благословення доступні їм” (“Коли б то були ви пізнали Мене”, Ліягона, лист. 2016, с. 104). Іншими словами, навіть якщо ми віримо, що Ісус Христос постраждав і помер за гріхи світу, усе ж ми можемо розмірковувати, чи Він постраждав і помер конкретно за наші гріхи. Чи відчували ви коли-небудь щось подібне? Яку користь отримали б члени вашого класу або кворуму, якби зрозуміли, що Спокута Спасителя стосується їх особисто? Як ви можете їм допомогти?

Обміркуйте ці запитання, коли читатимете на цьому тижні про розп’яття Спасителя. Готуючись навчати про особистий характер спокути Христа, ви можете вивчити виступ президента Далліна Х. Оукса “Що наш Спаситель зробив для нас?” (Ліягона, трав. 2021, сс. 75–77).

Навчайтеся разом

Попросіть членів класу поділитися тим, що вони дізналися цього тижня з Нового Завіту про розп’яття Спасителя, і своїми почуттями до Нього. Аби допомогти їм відповісти, ви можете поставити їм, наприклад, таке запитання: “Що ми дізналися про Ісуса Христа з того, що Він казав і робив у Свої останні години?” Наприклад, ви можете зосередитися на прикладах, коли Спаситель, страждаючи за всіх, усе ж дивився на тих, хто був поруч, із співчуттям (див., наприклад, Лука 23:34, 39–43; Іван 19:25–27). Це може спонукати перейти до обговорення того, як Спокута Ісуса Христа стосується і всього людства, і кожної людини особисто. Завдання, на зразок наведених далі, можуть допомогти у проведенні обговорення про Спокуту Спасителя.

  • У першому абзаці свого виступу “Що наш Спаситель зробив для нас?” президент Даллін Х. Оукс описав розмову з жінкою, яка не була впевнена, що Ісус Христос щось зробив для неї. Можливо, члени класу або кворуму можуть прочитати цей абзац і спробувати поставити себе на місце президента Оукса. Що б ми сказали цій жінці? Ви можете дати кожному члену кворуму або класу один з пронумерованих розділів виступу президента Оукса. Після цього вони, скориставшись тим, про що дізналися, а також власним досвідом, можуть дати свої відповіді на запитання “Що Ісус Христос зробив для мене?”

  • Аби надихнути обговорення про те, як Спокута Спасителя впливає на нас особисто, ви можете написати на дошці, наприклад, таку фразу: Через те, що Ісус Христос страждав і вмер за всіх людей … . Члени класу або кворуму можуть запропонувати кілька варіантів, як закінчити це речення. Потім ви можете змінити фразу таким чином: Через те, що Ісус Христос страждав і вмер за мене, … і попросити запропонувати додаткові варіанти її закінчення. Коли члени класу або кворуму будуть обговорювати ці фрази, попросіть їх прочитати уривки з Писань у розділі “Матеріали, що стосуються цієї теми”. Чого ці уривки з Писань навчають нас стосовно впливу Спокути Спасителя на наше особисте життя?

  • Ще один спосіб вивчити уривки з Писань у розділі “Матеріали, що стосуються цієї теми”—це запропонувати молоді замінити слова у віршах так, щоб ці вірші були звернені безпосередньо до них. Коли ви так робите, як це впливає на ваші почуття щодо істин, записаних у цих віршах? Як ми можемо виявляти нашу вдячність за жертву Спасителя для нас?

  • Священна музика може потужно свідчити про Ісуса Христа. Можна попросити членів класу або кворуму прийти на урок готовими назвати гімни, які допомагають їм відчувати силу Спокути Спасителя в їхньому власному житті. (Вони можуть переглянути причасні гімни або гімни на тему “Ісус Христос—Спаситель” у покажчику тем у книзі “Гімни”). Попросіть членів класу або кворуму визначити фрази у гімнах, що допомагають їм відчувати любов Спасителя до них особисто. Ви можете також поговорити про те, як жертва Спасителя впливає на наше щоденне життя. Наприклад, як це впливає на вибір, який ми робимо?

Зображення
Христос у Гефсиманії

Christ in Gethsemane (Христос у Гефсиманії), художник Ден Бурр

Дійте з вірою

Запропонуйте членам класу або кворуму подумати й записати, що вони будуть робити завдяки враженням, які отримали сьогодні. Якщо вони захочуть, то можуть поділитися своїми ідеями. Попросіть їх подумати, як їхні дії на основі цих вражень зміцнять їхні стосунки з Небесним Батьком та Ісусом Христом.

Матеріали, що стосуються цієї теми

Навчати, як навчав Спаситель

Щирі вияви любові, подібної до Христової, мають колосальну силу, щоб пом’якшити серця членів класу [або кворуму], у яких є проблеми з євангелією. Часто ці особистості просто хочуть знати, що вони потрібні та їх люблять.

Роздрукувати