Новий Завіт 2023
9 липня. Як Ісус Христос скеровує Свою Церкву? Дії 1–5


“9 липня. Як Ісус Христос скеровує Свою Церкву? Дії 1–5”, За Мною йдіть—для кворумів Ааронового священства і класів Товариства молодих жінок: доктринальні теми на 2023 р. (2022)

“9 липня. Як Ісус Христос скеровує Свою Церкву?”, За Мною йдіть—для кворумів Ааронового священства і класів Товариства молодих жінок: доктринальні теми на 2023 р.

Зображення
апостол Петро говорить до натовпу

Після Свого Воскресіння Спаситель керував Своєю Церквою через Своїх апостолів, зокрема Петра.

9 липня

Як Ісус Христос скеровує Свою Церкву?

Дії 1–5

Зображення
піктограма “Радьтеся разом”

Радьтеся разом

Проводиться членом президентства кворуму або класу; триває приблизно 10–20 хвилин

На початку зборів повторіть разом Девіз Товариства молодих жінок або Девіз кворуму Ааронового священства. Потім обговоріть роботу зі спасіння і піднесення, скориставшись одним чи кількома нижчевказаними або ж власними запитаннями (див. Загальний довідник, 10.2, 11.2). Заплануйте, що будете робити стосовно обговорюваного.

  • Жити за євангелією. Які теми обговорив єпископат на зборах нашої молодіжної ради приходу? Що ми можемо робити як клас або кворум, ґрунтуючись на тих обговореннях?

  • Піклуватися про нужденних. Як ми можемо допомагати людям, як допоміг би їм Христос, коли бачимо, що в когось є якась потреба, але ми не знаємо, що сказати?

  • Запрошувати всіх прийняти євангелію. Що ми знайшли в євангелії Ісуса Христа, що приносить нам радість? Як ми можемо ділитися тією радістю з іншими?

  • Обʼєднувати сімʼї на вічність. Що ми робимо, аби знайти імена наших предків, яким потрібні храмові обряди? Що ми можемо робити, аби допомогти іншим знайти імена їхніх предків?

Наприкінці уроку, якщо доречно, зробіть таке:

  • Свідчіть про принципи, яких навчали.

  • Нагадайте членам класу або кворуму плани і запрошення, про які йшлося на зборах.

Зображення
піктограма “Навчайте доктрини”

Навчайте доктрини

Проводиться дорослим провідником або кимось із молоді; триває приблизно 25–35 хвилин

Готуйтеся духовно

Одне—знати, що Церква—це чудово, що Церква навчає істинних принципів або що Церква може допомогти вам стати кращою людиною. А зовсім інше—знати, що у наш час Церква у буквальному сенсі є Церквою Ісуса Христа, Він встановив її і керує нею особисто і постійно через сучасного пророка. У книзі Дії наводиться велика кількість доказів того, що Спаситель безпосередньо залучений до керування Своєю Церквою. Вивчаючи розділи 1–5, знайдіть ці докази та обміркуйте, звідки ви знаєте, що у наш час Він продовжує скеровувати Свою Церкву. Як це знання благословило вас?

Чи у молоді, яку ви навчаєте, є свідчення, що Церкву, до якої вони належать, веде Сам Спаситель? Як це свідчення благословило б їх? Як ви можете допомогти їм отримати або зміцнити це свідчення? Вивчаючи Дії 1–5, ви також можете прочитати виступ старійшини Квентіна Л. Кука “Яке це благословення, що безперервне одкровення пророкам і особисте одкровення скеровують наше життя”, Ліягона, трав. 2020, сс. 96–100).

Навчайтеся разом

Щоб розпочати обговорення, ви можете написати на дошці: Ісус Христос керує Своєю Церквою, даючи одкровення через Своїх пророків. Члени класу або кворуму можуть поділитися тим, що вони знайшли, вивчаючи Дії 1–5, і що підтверджує слова на дошці. (У разі потреби ви можете вказати уривки: Дії 1:1–8; 2:36–39; 4:1–13, 31–33). Які ви бачите докази того, що Ісус Христос так само веде Свою Церкву в наш час? Завдання, схожі на наведені далі, можуть допомогти тим, кого ви навчаєте, зміцнити їхню віру в цю важливу істину.

  • Ви можете підготувати кілька запитань, подібних до цих: Як Ісус Христос скеровує Свою Церкву? Як ми можемо збільшити нашу віру в те, що Ісус Христос веде Свою Церкву? Чому ви довіряєте Господнім пророкам і апостолам? Роздайте кожному члену класу або кворуму одне з цих запитань та попросіть їх обміркувати своє запитання і подумати про уривок з Писань, який би допоміг їм відповісти на нього (у разі потреби, щоб отримати деякі ідеї, див. “Матеріали, що стосуються цієї теми”). Потім приділіть час, щоб кожен зміг поділитися знайденим і обговорити це.

  • Аби допомогти класу чи кворуму побачити, як Господь скеровує Свою Церкву, ви можете попросити їх переглянути перший розділ виступу старійшини Квентіна Л. Кука “Яке це благословення, що безперервне одкровення пророкам і особисте одкровення скеровують наше життя”. Можливо, кожен член класу або кворуму може поділитися чимось з виступу, що допомагає їм знати, що Ісус Христос активно й особисто керує Своєю Церквою. Які інші ідеї ми знаходимо у Писаннях у розділі “Матеріали, що стосуються цієї теми?

  • Для молоді може бути корисно більше дізнатися про те, як Господь керує їхнім приходом. Ви можете попросити молодь назвати приклади того, як Господь спрямовує особисто провідників приходів, зокрема і президентів класів або кворумів. Протягом тижня до проведення уроку ви можете попросити когось із провідників приходу поділитися—особисто або у цифровому форматі—досвідом про те, як Господь скеровував їх. Члени класу або кворуму можуть знайти додаткові приклади у виступі президента Генрі Б. Айрінга “Господь веде Свою Церкву” (Ліягона, лист. 2017, сс. 81–84). Чому важливо мати віру, що Господь надихає провідників наших приходів?

  • Деякі люди відчувають, що якщо ми хороші люди і робимо добрі справи, нам не потрібна церква. Ви можете спитати молодь, як вони б відповіли на це. У своєму виступі “Потреба в Церкві” (Ліягона, лист. 2021, сс. 24–26) президент Даллін Х. Оукс назвав декілька причин, чому церкви, зокрема відновлена Церква Господа, є важливими. Молодь може дослідити цей виступ у парах, у невеликих групах або всім класом або кворумом та поділитися знайденим.

Зображення
збори молодих чоловіків

Господь скеровує Свою Церкву через одкровення, зокрема і для президентств класів та кворумів.

Дійте з вірою

Запропонуйте членам класу або кворуму подумати й записати, що вони будуть робити завдяки враженням, які отримали сьогодні. Якщо вони захочуть, то можуть поділитися своїми ідеями. Попросіть їх подумати, як їхні дії на основі цих вражень зміцнять їхні стосунки з Небесним Батьком та Ісусом Христом.

Матеріали, що стосуються цієї теми

Навчати, як навчав Спаситель

Щоб запросити Дух направляти вас, коли ви навчаєте, заохочуйте інших ділитися їхніми особистими свідченнями про істину, яку ви обговорюєте.

Роздрукувати