Новий Завіт 2023
23 липня. Що означає бути учнем Ісуса Христа? Дії 10–15


“23 липня. Що означає бути учнем Ісуса Христа? Дії 10–15”, За Мною йдіть—для кворумів Ааронового священства і класів Товариства молодих жінок: доктринальні теми на 2023 р. (2022)

“23 липня. Що означає бути учнем Ісуса Христа?”, За Мною йдіть—для кворумів Ааронового священства і класів Товариства молодих жінок: доктринальні теми на 2023 р.

Зображення
Ісус і послідовники

Ісус і Його послідовники © Balage Balogh/Art Resource, NY

23 липня

Що означає бути учнем Ісуса Христа?

Дії 10–15

Зображення
піктограма “Радьтеся разом”

Радьтеся разом

Проводиться членом президентства кворуму або класу; триває приблизно 10–20 хвилин

На початку зборів повторіть разом Девіз Товариства молодих жінок або Девіз кворуму Ааронового священства. Потім обговоріть роботу зі спасіння і піднесення, скориставшись одним чи кількома нижчевказаними або ж власними запитаннями (див. Загальний довідник, 10.2, 11.2). Заплануйте, що будете робити стосовно обговорюваного.

  • Жити за євангелією. У чому ми бачили руку Господа в нашому житті?

  • Піклуватися про нужденних. Як ми можемо підтримувати одне одного у тому, через що проходимо?

  • Запрошувати всіх прийняти євангелію. Як ми можемо краще використовувати технології як знаряддя, щоб ділитися євангелією?

  • Обʼєднувати сімʼї на вічність. Що ми робимо, аби допомогти нашим сім’ям прийти до Христа?

Наприкінці уроку, якщо доречно, зробіть таке:

  • Свідчіть про принципи, яких навчали.

  • Нагадайте членам класу або кворуму плани і запрошення, про які йшлося на зборах.

Зображення
піктограма “Навчайте доктрини”

Навчайте доктрини

Проводиться дорослим провідником або кимось із молоді; триває приблизно 25–35 хвилин

Готуйтеся духовно

У розділі 11 книги “Дії” зазначено, що вперше “християнами названо учнів” (вірш 26). Це священний привілей і обовʼязок для людини бути одним з учнів Христа і бути названою за Його ім’ям. Президент М. Рассел Баллард сказав: “Чи усвідомлюємо ми, яким благословенням є взяти на себе ім’я Улюбленого і Єдинонародженого Сина Божого? Чи розуміємо ми, наскільки це важливо? Ім’я Спасителя—це єдине ім’я під небесами, яким людина може бути спасенною” (“Важливість імені”, Ліягона, лист. 2011, с. 79).

Що для вас означає бути християнином—учнем Ісуса Христа? Що це означає для членів вашого класу чи кворуму? Як те, що ви берете Його ім’я на себе, впливає на вас? Ви можете також подумати про час, коли вас надихнув приклад того, хто поводив себе, як справжній учень Христа.

Готуючись навчати, крім Дії 10–15, ви також можете прочитати один або більше виступів з генеральної конференції, що знаходяться у розділі “Матеріали, що стосуються цієї теми”.

Навчайтеся разом

Аби допомогти членам вашого класу або кворуму зрозуміти, що означає бути учнем Ісуса Христа, ви можете попросити їх закінчити таке висловлювання: “Учень Ісуса Христа—це той, хто …”. Вони можуть проглянути Дії 11:19–26 і знайти у віршах 21, 23–24, 26, яким чином ці члени Церкви показали, що вони були Його учнями. Як те, що ми є послідовниками Ісуса Христа, впливає на наші думки і поведінку? Завдання, подібні до цих, можуть сприяти цьому обговоренню.

  • Може бути корисним обговорити, якою людиною є учень Ісуса Христа (див. висловлювання старійшини Роберта Д. Хейлза у розділі “Матеріали, що стосуються цієї теми”). Ви можете попросити молодь розказати про деякі вчення Ісуса Христа, які надихають їх, і те, чого вони навчилися з Його прикладу. Щоб знайти ідеї для цього, вони можуть вивчити деякі уривки з Писань, що знаходяться у розділі “Матеріалів, що стосуються цієї теми” або інші, про які вони знають. Вони можуть написати на дошці перелік того, що дізналися про Спасителя з цих уривків. Потім вони можуть поговорити, як саме вони можуть щиро дотримуватися вчень та наслідувати приклади, про які написано на дошці.

  • Попросіть членів класу або кворуму подумати, що, на їхню думку, означає бути християнином. Вони можуть скласти список якостей, які вони очікують знайти у житті того, хто йде за Ісусом Христом (див., наприклад, Іван 13:34–35). Ви можете поділити молодь на дві групи та попросити кожну з них прочитати один з наведених далі виступів і знайти додаткові якості, які вони могли б додати до свого списку: старійшина Теренс М. Вінсон, “Справжні учні Спасителя” (Ліягона, лист. 2019, сс. 9–11) та старійшина Массімо Де Фео, “Чиста любов: істинна ознака кожного істинного учня Ісуса Христа” (Ліягона, трав. 2018, сс. 81–83). Попросіть молодь подумати над тим, що із вказаного в цьому списку вони хочуть удосконалити в собі.

  • Ви можете спитати членів класу або кворуму, що означає для них називатися іменем Ісуса Христа. Можливо, вони можуть розповісти про свій досвід, коли комусь стало відомо, що вони є членами Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів. Що ми відчуваємо, коли нас знають як послідовників Ісуса Христа та членів Його Церкви? Молодь також може вивчити кілька уривків з Писань або один з виступів у розділі “Матеріали, що стосуються цієї теми”, щоб знайти якісь ідеї, що надихнуть їх жити, щоб бути гідними імені Ісуса Христа, яке вони взяли на себе. Як те, що нас називають іменем Ісуса Христа, впливає на вибір, який ми робимо?

Зображення
ідуть молоді жінки

Як члени Христової Церкви, ми є Його учнями і нас названо Його іменем.

Дійте з вірою

Запропонуйте членам класу або кворуму подумати й записати, що вони будуть робити завдяки враженням, які отримали сьогодні. Якщо вони захочуть, то можуть поділитися своїми ідеями. Попросіть їх подумати, як їхні дії на основі цих вражень зміцнять їхні стосунки з Небесним Батьком та Ісусом Христом.

Матеріали, що стосуються цієї теми

Навчати, як навчав Спаситель

Як учитель, ви можете заохочувати до надихаючих обговорень, збагачених досвідом та свідченнями студентів.

Роздрукувати