Новий Завіт 2023
13 серпня. Як Ісус Христос може допомогти мені змінитися? Римлянам 1–6


“13 серпня. Як Ісус Христос може допомогти мені змінитися? Римлянам 1–6”, За Мною йдіть—для кворумів Ааронового священства і класів Товариства молодих жінок: доктринальні теми на 2023 р. (2022)

“13 серпня. Як Ісус Христос може допомогти мені змінитися?”, За Мною йдіть—для кворумів Ааронового священства і класів Товариства молодих жінок: доктринальні теми на 2023 р.

Зображення
хрищення

13 серпня

Як Ісус Христос може допомогти мені змінитися?

Римлянам 1–6

Зображення
піктограма “Радьтеся разом”

Радьтеся разом

Проводиться членом президентства кворуму або класу; триває приблизно 10–20 хвилин

На початку зборів повторіть разом Девіз Товариства молодих жінок або Девіз кворуму Ааронового священства. Потім обговоріть роботу зі спасіння і піднесення, скориставшись одним чи кількома нижчевказаними або ж власними запитаннями (див. Загальний довідник, 10.2, 11.2, ChurchofJesusChrist.org). Заплануйте, що будете робити стосовно обговорюваного.

  • Жити за євангелією. Як ми знаходимо радість, наслідуючи Ісуса Христа?

  • Піклуватися про нужденних. Хто у нашому приході чи громаді потребує нашої допомоги? Як ми можемо допомогти цим людям?

  • Запрошувати всіх прийняти євангелію. Як ми можемо допомогти одне одному підготуватися до місіонерського служіння?

  • Обʼєднувати сімʼї на вічність. Як ми можемо долучитися до зусиль у нашому приході у виконанні храмової та сімейно-історичної роботи?

Наприкінці уроку, якщо доречно, зробіть таке:

  • Свідчіть про принципи, яких навчали.

  • Нагадайте членам класу або кворуму плани і запрошення, про які йшлося на зборах.

Зображення
піктограма “Навчайте доктрини”

Навчайте доктрини

Проводиться дорослим провідником або кимось із молоді; триває приблизно 25–35 хвилин

Готуйтеся духовно

“Євангелія Ісуса Христа є євангелією змін!”— сказав Президент Рассел М. Нельсон (“Рішення для вічності”, Ліягона, лист. 2013, с. 108). Подібно до цього й апостол Павло пояснив, що коли ми христимося, ми “ходи[мо] в обновленні життя” (Римлянам 6:4). Завдяки Ісусу Христу кожен день—не лише день нашого хрищення—може приносити “обновленн[я] життя” або можливість піти далі від гріха і ближче до Бога. Жити за євангелією Ісуса Христа означає каятися і наближатися до Бога—постійно, іноді поступово—знаючи, що наші зусилля приведуть нас до повноти радості.

Подумайте про те, як Спаситель змінює вас та людей, яких ви навчаєте. Як ви можете більш повно отримати силу Спасителя, щоб змінити себе? Подумайте про це, коли читатимете Римлянам 1–6 і готуватиметеся до навчання. Ви також можете переглянути виступ Президента Рассела М. Нельсона “Ми можемо чинити краще і бути кращими” (Ліягона, трав. 2019, сс. 67–69) або сестри Бекі Крейвен “Продовжуйте змінюватися” (Ліягона, лист. 2020, сс. 58–60).

Навчайтеся разом

Для декого з нас “обновленн[я] життя”, яке пропонує Христос (Римлянам 6:4), важко помітити, бо воно відбувається поступово, а для інших ця зміна відбувається більш швидко. Ви можете запросити кількох членів класу чи кворуму розповісти, що означає для них фраза “ходити в обновленні життя”. Які слова та фрази з Римлянам 6 описують наше життя, коли Спаситель впливає на нього і коли не впливає? (Якщо молоді потрібна допомога, вони можуть проглянути вірші 6, 11, 22–23). Які інші слова та фрази ми можемо згадати? Яким чином Спаситель пропонує нам допомогу в тому, щоб нам змінитися? Завдання, подібні до вказаних далі, можуть допомогти поглибити обговорення цієї теми.

  • Аби допомогти класу або кворуму подумати про зміни, які Спаситель може допомогти їм зробити, запросіть їх прочитати визначення, що знаходиться у статті “Покаятися, Покаяння” у Путівнику по Писаннях (scriptures.ChurchofJesusChrist.org). Вони також можуть обговорити визначення покаяння, яке дав Президент Рассел М. Нельсон у перших семи абзацах свого виступу “Ми можемо чинити краще і бути кращими”. Про які важливі істини, які стосуються покаяння, ми дізнаємося з цих визначень? Ви також можете дати класу або кворуму час подумати над списком Президента Нельсона, в якому зазначається, що саме Ісус просить нас змінити (у п’ятому абзаці його виступу). Запропонуйте їм написати щось конкретне, що, як вони відчувають, їм треба змінити. Свідчіть, про силу Спасителя допомагати нам каятися і змінюватися.

  • Сестра Бекі Крейвен сказала, що її друзі, яких вона давно не бачила, іноді кажуть: “Ти зовсім не змінилася!” Ви можете обговорити коментарі сестри Крейвен стосовно цього (див. “Продовжуйте змінюватися”, сс. 59–60). Попросіть членів класу або кворуму уявити, що через п’ять або десять років вони зустрінуть друга, якого давно не бачили. Які зміни можуть помітити наші друзі? У чому ми сподіваємося змінитися? Як віра в Ісуса Христа може допомогти нам змінитися? (Див. Мосія 5:2–5, 7; Алма 5:11–13; Етер 12:27 або “постійний зразок для зміни”, який сестра Крейвен описала у чотирьох абзацах свого виступу, починаючи зі слів “Коли я була юною”). Ви можете попросити молодь розповісти про будь-який їхній досвід, коли Ісус Христос допоміг їм змінитися.

  • Іноді ми можемо подумати, що від нас очікується змінюватися чи удосконалюватися у своєму житті власними силами. Яким чином це відрізняється від істинного покаяння? Аби допомогти вашому класу чи кворуму обговорити це запитання, ви можете переглянути разом цитати, наведені у розділі “Матеріали, що стосуються цієї теми”. Що ми можемо робити зараз, щоб шукати допомоги Спасителя та Його сили, аби наші зміни були довгостроковими та радісними? Це може бути хорошою нагодою для молоді розглянути свої цілі щодо особистого розвитку. Що ми можемо зробити, щоб у наших цілях було місце й Спасителю?

Зображення
ідуть молоді жінки

Віра в Ісуса Христа допомагає нам покаятися і ставати більш подібним до Нього кожного дня.

Дійте з вірою

Запропонуйте членам класу або кворуму подумати й записати, що вони будуть робити завдяки враженням, які отримали сьогодні. Якщо вони захочуть, то можуть поділитися своїми ідеями. Попросіть їх подумати, як їхні дії на основі цих вражень зміцнять їхні стосунки з Небесним Батьком та Ісусом Христом.

Матеріали, що стосуються цієї теми

  • Президент Рассел М. Нельсон пояснив: “Ми можемо змінити нашу поведінку. Самі наші бажання можуть змінитися. Як? Є лише один спосіб. Справжня зміна—постійна зміна—може прийти лише через зцілюючу, очищаючу та уможливлюючу Спокуту Ісуса Христа. Він любить вас—кожного з вас! Він дозволяє вам мати доступ до Його сили, якщо ви дотримуєтеся Його заповідей завзято, старанно і з точністю” (“Рішення для вічності”, с. 108).

  • Старійшина Дейл Г. Ренлунд навчав: “Сил[а], яка уможливлює покаяння, [є] спокутно[ю] жертво[ю] нашого Спасителя. Справжнє покаяння повинно складатися з віри в Господа Ісуса Христа, віри в те, що Він може змінити нас, віри в те, що Він може простити нас, і віри в те, що Він допоможе нам уникнути подальших помилок. Завдяки такій вірі Його Спокута стає дієвою у нашому житті. Коли ми … “розвертаємося” [каємося] за допомогою Спасителя, ми можемо відчути надію в Його обіцяннях і радість прощення. Без Викупителя надія і радість, властиві покаянню, зникають, і покаяння просто стає незначною зміною поведінки. Але, виявляючи віру в Нього, ми стаємо наверненими в Його здатність і прагнення прощати гріх” (Дейл Г. Ренлунд, “Покаяння: радісний вибір”, Ліягона, лист. 2016, с. 122).

Навчати, як навчав Спаситель

Завдання у цьому навчальному плані пропонують можливі способи, якими можна допомогти вашому класу чи кворуму дізнаватися разом про Спасителя та Його силу допомагати нам змінюватися. Існують інші методи, які, можливо, будуть краще підходити тим, кого ви навчаєте. З молитвою шукайте проводу Духа, коли будете планувати використання методів для навчання, щоб зміцнювати віру в Ісуса Христа.

Роздрукувати