Новий Завіт 2023
27 серпня. Як я можу виявляти моє знання про те, що моє тіло є священним даром від Бога? 1 Коринтянам 1–7


“27 серпня. Як я можу виявляти моє знання про те, що моє тіло є священним даром від Бога? 1 Коринтянам 1–7”, За Мною йдіть—для кворумів Ааронового священства і класів Товариства молодих жінок: доктринальні теми на 2023 р. (2022)

“27 серпня. Як я можу виявляти моє знання про те, що моє тіло є священним даром від Бога?”, За Мною йдіть—для кворумів Ааронового священства і класів Товариства молодих жінок: доктринальні теми на 2023 р.

Зображення
храм

Храм в Індіанаполісі, шт. Індіана

27 серпня

Як я можу виявляти моє знання про те, що моє тіло є священним даром від Бога?

1 Коринтянам 1–7

Зображення
піктограма “Радьтеся разом”

Радьтеся разом

Проводиться членом президентства кворуму або класу; триває приблизно 10–20 хвилин

На початку зборів повторіть разом Девіз Товариства молодих жінок або Девіз кворуму Ааронового священства. Потім обговоріть роботу зі спасіння і піднесення, скориставшись одним чи кількома нижчевказаними або ж власними запитаннями (див. Загальний довідник, 10.2, 11.2, ChurchofJesusChrist.org). Заплануйте, що будете робити стосовно обговорюваного.

  • Жити за євангелією. Які нещодавні випадки наблизили нас до Небесного Батька та Ісуса Христа?

  • Піклуватися про нужденних. Хто нещодавно переїхав до нашого приходу чи приєднався до Церкви? Як ми можемо дати їм відчути, що їм тут раді?

  • Запрошувати всіх прийняти євангелію. На які майбутні заходи ми можемо запросити наших друзів?

  • Обʼєднувати сімʼї на вічність. Які зусилля ми можемо докласти, щоб записати свої особисті історії?

Наприкінці уроку, якщо доречно, зробіть таке:

  • Свідчіть про принципи, яких навчали.

  • Нагадайте членам класу або кворуму плани і запрошення, про які йшлося на зборах.

Зображення
піктограма “Навчайте доктрини”

Навчайте доктрини

Проводиться дорослим провідником або кимось із молоді; триває приблизно 25–35 хвилин

Готуйтеся духовно

На краще це чи на погане, але, здається, святі останніх днів добре відомі тим, чого ми не робимо. Багато з того, чого ми “не робимо”, пов’язано з тим, як ми ставимося до свого фізичного тіла. За кожним таким вибором, що робити, стоять вічні істини—те, що ми знаємо. Якщо ми керуємося вічними істинами, коли робимо вибір, тоді нам стає легше його робити, а його наслідки є більш радісними і тривалими. Вічні істини також допомагають нам пояснити наш вибір своїм друзям. Можливо, крім того, щоб бути відомими тим, чого ми не робимо, ми могли би бути краще відомими тим, що ми знаємо.

Подумайте про вічні істини, які ви знаєте про наше фізичне тіло: чому ми маємо його, як Бог ставиться до них і як Він хоче, аби ми ставилися до них. Як знання цих істин благословляє вас і впливає на ваш вибір? Як це знання благословляє членів вашого класу чи кворуму? Обмірковуючи це, прочитайте Буття 1:27; 1Коринтянам 6:19–20 та статтю Президента Рассела М. Нельсона “Ваше тіло: дивовижний дар, який слід плекати” (Ліягона, серп. 2019, сс. 50–55).

Навчайтеся разом

Коли члени вашого класу чи кворуму вивчали цього тижня Писання, можливо, у них з’явилися деякі міркування щодо вчень Павла у 1 Коринтянам 6 про наші тіла. Один із способів запросити їх розповісти про свої думки—це дати кожному з них аркуш паперу та попросити написати щонайменше три можливі відповіді на запитання: “Чим наші тіла схожі на храми?” Коли вони міркуватимуть над цим запитанням, попросіть їх прочитати 1 Коринтянам 6:19–20. Після цього вони можуть поділитися своїми відповідями одне з одним. Як вчення Спасителя про наше тіло впливає на те, який вибір ми робимо? Ось кілька додаткових ідей, що стосуються цієї теми; виберіть щось з цього або заплануйте щось своє.

  • Якщо ви захочете далі обговорювати Павлове порівняння тіла з храмом, то можете показати зображення кількох різних храмів. Ви можете знайти зображення деяких з них на сайті temples.ChurchofJesusChrist.org. Члени класу або кворуму можуть обговорити відмінності, які вони бачать у цих храмах, а також те, що вони мають спільного. Вони також можуть розповісти про те, що відчувають у храмі. Що робить храм таким духовним і священним місцем? Після цього ви можете попросити клас або кворум пов’язати те, що вони обговорили про храми, з нашими тілами. Як вчення про храми в Ученні і Завітах 97:15–16; 109:8, 12 можна пов’язати з нашими фізичними тілами?

  • У членів вашого класу або кворуму вірогідніше за все була—або буде—можливість пояснити, чому вони дотримуються вчень Спасителя стосовно піклування про своє тіло. Ви можете спитати їх, що вони скажуть, якщо, наприклад, хтось запитає у них, чому вони не п’ють алкоголь, чай чи каву або чому не носять певний вид одягу. Які істини з євангелії Ісуса Христа впливають на наше ставлення до нашого тіла? Члени класу або кворуму можуть знайти деякі з цих істин у розділі “Матеріали, що стосуються цієї теми”.

  • Аби допомогти тим, кого ви навчаєте, поглибити свою шанобливість до нашого дивовижного тіла, ви можете проглянути виступ Президента Рассела М. Нельсона “Ваше тіло: дивовижний дар, який слід плекати”, сс. 50–55). Що Небесний Батько та Ісус Христос хочуть, аби ми відчували до свого тіла? Ви можете також обговорити, як саме Сатана намагається переконати нас не цінувати і навіть ненавидіти наші тіла. Що ми можемо робити, щоб не піддатися на його обмани та спокуси? Які істини допоможуть вам? У пригоді можуть стати деякі джерела з розділу “Матеріали, що стосуються цієї теми”.

Зображення
молодь біжить

Наше тіло є даром від Бога, й істини євангелії допомагають нам піклуватися про нього.

Дійте з вірою

Запропонуйте членам класу або кворуму подумати й записати, що вони будуть робити завдяки враженням, які отримали сьогодні. Якщо вони захочуть, то можуть поділитися своїми ідеями. Попросіть їх подумати, як їхні дії на основі цих вражень зміцнять їхні стосунки з Небесним Батьком та Ісусом Христом.

Матеріали, що стосуються цієї теми

  • Буття 1:27; 1 Коринтянам 6:19–20; Алма 11:42–44; 40:23; Учення і Завіти 89; 130:22

  • Сім’я: Проголошення світові”, особливо перші три абзаци

  • Щоб на білім світі жити”, Збірник дитячих пісень, с. 73

  • Статті про наше фізичне тіло можна прочитати у серпневому номері журналу Ліягона за 2019 р.

  • Президент Рассел М. Нельсон навчав: “Давши нам дар тіла, Бог дозволив нам зробити важливий крок у напрямку того, щоб ми ставали більш подібними до Нього. Сатана розуміє це. … Тому багато, якщо не більшість, спокус, яким він піддає нас, змушують нас неправильно використовувати наші тіла або тіла інших людей. Ваше тіло—це ваш особистий храм, створений, щоб у ньому перебував ваш вічний дух [див. 1 Коринтянам 3:16–17; 6:18–20]. Ваша турбота про цей храм є важливою. І тому я запитую вас, … чи одягаєте ви своє тіло і піклуєтеся про нього більше з метою сподобатися світу, ніж зробити приємне для Бога? Ваша відповідь на це запитання є прямим посланням Йому про ваші почуття стосовно Його незрівнянного дару для вас” (“Ми можемо чинити краще і бути кращими”, Ліягона, трав. 2019, с. 68).

  • Старійшина Д. Тодд Крістофферсон навчав: “Ті, хто вважає, що наші тіла є нічим іншим як результатом еволюційної випадковості, не відчуватимуть, що підзвітні Богу або будь-кому ще за те, що вони роблять зі своїм тілом чи коять своєму тілу. Однак ми, хто має свідчення про ширшу реальність доземного життя, земного життя і післяземної вічності, повинні визнавати, що ми маємо обов’язок перед Богом шанувати це вінцеве досягнення Його фізичного сотворіння. … Оскільки наше тіло є інструментом нашого духа, надзвичайно важливо, щоб ми піклувалися про нього якнайкраще. Ми повинні присвятити його силу, щоб служити і просувати далі роботу Христа” (“Роздуми про життя, що посвячується”, Ліягона, лист. 2010, с. 17).

Навчати, як навчав Спаситель

Будьте чуйними до тих у вашому класі або кворумі, які мають вади або інші фізичні випробування. Допоможіть їм зрозуміти, що тіло кожної людини є цінним і гідним поваги. Любов, подібна до Христової, яку ви виявляєте до всіх, може мати потужний вплив на те, як члени класу або кворуму бачать одне одного або самих себе.

Роздрукувати