Новий Завіт 2023
10 вересня. Як я можу знайти спокій в Ісусі Христі, коли помирає близька людина? 1 Коринтянам 14–16


“10 вересня. Як я можу знайти спокій в Ісусі Христі, коли помирає близька людина? 1 Коринтянам 14–16”, За Мною йдіть—для кворумів Ааронового священства і класів Товариства молодих жінок: доктринальні теми на 2023 р. (2022)

“10 вересня. Як я можу знайти спокій в Ісусі Христі, коли помирає близька людина?”, За Мною йдіть—для кворумів Ааронового священства і класів Товариства молодих жінок: доктринальні теми на 2023 р.

Зображення
жінки йдуть

10 вересня

Як я можу знайти спокій в Ісусі Христі, коли помирає близька людина?

1 Коринтянам 14--16

Зображення
піктограма “Радьтеся разом”

Радьтеся разом

Проводиться членом президентства кворуму або класу; триває приблизно 10–20 хвилин

На початку зборів повторіть разом Девіз Товариства молодих жінок або Девіз кворуму Ааронового священства. Потім обговоріть роботу зі спасіння і піднесення, скориставшись одним чи кількома нижчевказаними або ж власними запитаннями (див. Загальний довідник, 10.2, 11.2, ChurchofJesusChrist.org). Заплануйте, що будете робити стосовно обговорюваного.

  • Жити за євангелією. Як наше звернення до Господа може допомогти нам справитися з проблемами й випробуваннями?

  • Піклуватися про нужденних. Хто з наших знайомих потребує наших молитов і нашої дружби?

  • Запрошувати всіх прийняти євангелію. Які плани з розповсюдження євангелії обговорювалися на зборах молодіжної ради приходу? Як можна задіяти наш клас чи кворум?

  • Обʼєднувати сімʼї на вічність. Як виконання сімейно-історичної роботи може зміцнити наші стосунки з Небесним Батьком та Ісусом Христом?

Наприкінці уроку, якщо доречно, зробіть таке:

  • Свідчіть про принципи, яких навчали.

  • Нагадайте членам класу або кворуму плани і запрошення, про які йшлося на зборах.

Зображення
піктограма “Навчайте доктрини”

Навчайте доктрини

Проводиться дорослим провідником або кимось із молоді; триває приблизно 25–35 хвилин

Готуйтеся духовно

Коли хтось з близьких помирає, це може бути приголомшливим. Розлука з тими, кого ми любимо, може принести відчуття глибокого суму та горя. Однак Павло навчав, що зрештою “поглинута смерть перемогою” (1 Коринтянам 15:54) завдяки Воскресінню Ісуса Христа. Іншими словами, “жало смерти”—біль і безнадія, які ми відчуваємо у смертному житті,—“поглинуто в Христі” (Мосія 16:7–8; див. також 1 Коринтянам 15:54–57).

У якийсь час у кожного з нас помре близька людина. Як ви можете допомогти тим, кого навчаєте, знайти спокій у цей важкий для них час завдяки вірі в Ісуса Христа? Подумайте над цим запитанням, готуючись до навчання і читаючи 1 Коринтянам 15, Мосія 16:7–9 і Учення і Завіти 42:44–46.

Навчайтеся разом

Ви можете запросити членів класу або кворуму розповісти, коли вони відчували щось пекуче. Потім ви можете запитати їх, чому, на їхню думку, Павло використав слово “жало”, щоб описати смерть (див. 1 Коринтянам 15:54–56). Дайте їм кілька хвилин, щоб проглянути 1 Коринтянам 15 і розповісти про знайдені ними істини щодо того, як поглинуто жало смерті. Потім можна дати завдання, подібні до наведених далі, щоб допомогти молоді краще розуміти, як Спаситель може заспокоїти нас, коли помирає близька нам людина.

  • Ви можете поділити членів класу або кворуму на пари і попросити кожну пару проглянути разом деякі уривки з Писань у розділі “Матеріали, що стосуються цієї теми”. Вони можуть написати відповіді на запитання, подібне до такого: “Які важливі істини я сподіваюся, що пам’ятатиму, коли втрачу когось близького?” Попросіть їх додати до своїх відповідей інформацію з уривків із Писань. Потім запропонуйте їм назвати класу істини, які найбільш важливі для них і чому.

  • Можна разом переглянути якусь історію з виступу на генеральній конференції, де розповідається, як людина знайшла надію в Ісусі Христі, коли померла близька їй людина. Такі історії можна знайти у виступах сестри Рейни І. Абурто “Могила не має перемоги” (Ліягона, трав. 2021, сс. 85–86) і старійшини С. Марка Палмера “Сум наш обернеться в радість” (Ліягона, трав. 2021, сс. 88–89). За натхненням ви можете розповісти про свій власний досвід або попросити розповісти молодь, як вони знайшли втіху і надію в Ісусі Христі після смерті близької їм людини.

  • Зважаючи на потреби членів вашого класу чи кворуму, можна показати відео з розділу “Матеріали, що стосуються цієї теми”. Запропонуйте молоді поділитися своїми враженнями. Як знання про те, що Ісус Христос воскрес, впливає на наше бачення смерті? Попросіть членів вашого класу або кворуму свідчити про Спасителя та Його Воскресіння і про те, як це знання дає їм надію.

  • В Іван 11 описано досвід Спасителя, коли помер Його близький друг Лазар. Можливо, клас або кворум можуть разом прочитати вірші 1–45 і сказати, чого навчилися з прикладу Спасителя. Чого ми можемо навчитися з цієї розповіді, яка може дати нам спокій, коли помирає хтось з близьких? Як ми можемо наслідувати приклад Спасителя і “сумувати з тими, хто сумує, … і співчувати тим, хто потребує співчуття”? (Мосія 18:9). Що ми дізнаємося з Учення і Завітів 42:45–46, що може допомогти нам це робити?

Зображення
юнак розмірковує

Наші свідчення про воскресіння Ісуса Христа дають нам надію, коли помирає хтось близький.

Дійте з вірою

Запропонуйте членам класу або кворуму подумати й записати, що вони будуть робити завдяки враженням, які отримали сьогодні. Якщо вони захочуть, то можуть поділитися своїми ідеями. Попросіть їх подумати, як їхні дії на основі цих вражень зміцнять їхні стосунки з Небесним Батьком та Ісусом Христом.

Матеріали, що стосуються цієї теми

Навчати, як навчав Спаситель

Складовою частиною навчання є служіння з любов’ю підопічним та допомога іншим в отриманні благословень євангелії, і ця допомога часто є саме тим, чого потребує малоактивний член класу. Нам усім необхідно працювати разом, щоб знайти тих, у кого є проблеми, і, як учитель, ви можете бути в особливому становищі, щоб допомогти.

Роздрукувати