Новий Завіт 2023
24 вересня. Як я можу наслідувати приклад Спасителя, допомагаючи нужденним? 2 Коринтянам 8–13


“24 вересня. Як я можу наслідувати приклад Спасителя, допомагаючи нужденним? 2 Коринтянам 8–13”, За Мною йдіть—для кворумів Ааронового священства і класів Товариства молодих жінок: доктринальні теми на 2023 р. (2022)

“24 вересня. Як я можу наслідувати приклад Спасителя, допомагаючи нужденним?”, За Мною йдіть—для кворумів Ааронового священства і класів Товариства молодих жінок: доктринальні теми на 2023 р.

Зображення
жінки обнімаються

24 вересня

Як я можу наслідувати приклад Спасителя, допомагаючи нужденним?

2 Коринтянам 8–13

Зображення
піктограма “Радьтеся разом”

Радьтеся разом

Проводиться членом президентства кворуму або класу; триває приблизно 10–20 хвилин

На початку зборів повторіть разом Девіз Товариства молодих жінок або Девіз кворуму Ааронового священства. Потім обговоріть роботу зі спасіння і піднесення, скориставшись одним чи кількома нижчевказаними або ж власними запитаннями (див. Загальний довідник, 10.2, 11.2, ChurchofJesusChrist.org). Заплануйте, що будете робити стосовно обговорюваного.

  • Жити за євангелією. Що ми обговорювали минулого разу і які були запрошення чи доручення? Що ми зробили, аби діяти відповідно до цих запрошень чи доручень?

  • Піклуватися про нужденних. Що ми можемо сказати або зробити, аби допомогти тим, хто, можливо, відчуває себе самотнім чи віддаленим від Небесного Батька?

  • Запрошувати всіх прийняти євангелію. Як ми можемо допомогти іншим відчувати любов Ісуса Христа?

  • Обʼєднувати сімʼї на вічність. Якими ідеями стосовно зміцнення наших сімей ми можемо поділитися одне з одним?

Наприкінці уроку, якщо доречно, зробіть таке:

  • Свідчіть про принципи, яких навчали.

  • Нагадайте членам класу або кворуму плани і запрошення, про які йшлося на зборах.

Зображення
піктограма “Навчайте доктрини”

Навчайте доктрини

Проводиться дорослим провідником або кимось із молоді; триває приблизно 25–35 хвилин

Готуйтеся духовно

Які можливості є у вас і членів вашого класу або кворуму служити нужденним у вашому оточенні? У часи, коли святі в Єрусалимі страждали і потребували допомоги, Павло написав коринтянам, щоб заохотити їх щедро давати “не в смутку й не з примусу, бо Бог любить того, хто з радістю дає”. Він обіцяв, що коли вони робитимуть це, Бог “має силу всякою благодаттю [їх] збагатити”, щоб вони могли “збагачува[ти]ся всяким добрим учинком” (2 Коринтянам 9:7–8).

Павло також вказав на приклад Ісуса Христа, Який “бувши багатий, збіднів ради вас, щоб ви збагатились Його убозтвом” (2 Коринтянам 8:9). Спаситель за Своїм бажанням пожертвував багатствами небес, щоб служити нам і зробити нас вічно багатими. Подумайте про приклади з Його життя, коли Він намагався служити тим, хто оточував Його. Готуючись до навчання, крім 2 Коринтянам 8–9, ви можете прочитати виступ сестри Мішель Д. Крейг “Очі, щоб бачити” (Ліягона, лист. 2020, сс. 15–17).

Навчайтеся разом

Щоб почати ваше обговорення, попросіть клас або кворум перелічити кілька причин, чому дехто не служить нужденним. Що ми дізнаємося з вчення Павла у 2 Коринтянам 8:9; 9:7–8, що надихає нас робити більше, аби служити нужденним? Вказані далі завдання можуть допомогти тим, кого ви навчаєте, краще зрозуміти, як піклуватися про тих, хто поруч з ними.

  • Кілька разів у Писаннях Господь навчав, що Він відчував стосовно піклування про бідних і нужденних. Деякі приклади наведені у розділі “Матеріали, що стосуються цієї теми”. Один із способів проглянути ці вчення—поділити ваш клас або кворум на пари та попросити кожну пару уважно прочитати деякі уривки з Писань. Попросіть їх обговорити, які уривки навчають про піклування про бідних і нужденних. Чому піклування про бідних і нужденних є настільки важливим для Небесного Батька та Ісуса Христа? Попросіть молодь спланувати, як вони особисто можуть допомогти нужденним.

  • Іноді ми буваємо дуже зайнятими своїми справами і не бачимо потреб тих, хто поруч з нами. У своєму виступі “Очі, щоб бачити” сестра Мішель Д. Крейг згадала історію про Бога, Який відкрив очі молодого чоловіка (див. 2 Царів 6:15–17). Що ми дізнаємося з цієї історії? Чого ми можемо навчитися з інших історій, які вона розповіла про те, як розпізнавати потреби інших та служити їм? Члени класу або кворуму також можуть поділитися досвідом, коли хтось розпізнав їхні потреби та служив їм. Коли ми розпізнали потреби інших і служили їм? Що ми відчуваємо, коли служать нам або коли служимо комусь ми?

  • Чи члени вашого класу або кворуму розуміють, як виконувати свій обов’язок допомагати піклуватися про нужденних? Можна обговорити разом Мосія 4:16–21 та 18:8–10, а також відповідний розділ у Загальному довіднику (10.2.2 для Кворумів Ааронового священства або 11.2.2 для Товариства молодих жінок). Що, за відчутим натхненням, нам слід робити після вивчення цих джерел? Можна спланувати, як ви разом будете служити нужденним у вашому класі або кворумі, приході або громаді. Можливості для служіння у вашій місцевості див. на сайті JustServe.org.

Зображення
молода жінка бере участь у проєкті служіння

Наше служіння, подібне до Христового, може благословляти життя тих, хто нас оточує.

Дійте з вірою

Запропонуйте членам класу або кворуму подумати й записати, що вони будуть робити завдяки враженням, які отримали сьогодні. Якщо вони захочуть, то можуть поділитися своїми ідеями. Попросіть їх подумати, як їхні дії на основі цих вражень зміцнять їхні стосунки з Небесним Батьком та Ісусом Христом.

Матеріали, що стосуються цієї теми

Навчати, як навчав Спаситель

Писання та слова сучасних пророків і апостолів є джерелом істини, якої ми навчаємо. За кожної нагоди надихайте тих, кого навчаєте, звертатися до слова Бога за проводом, відповідями на запитання та підтримкою.

Роздрукувати