Новий Завіт 2023
8 жовтня. Як євангелія Ісуса Христа може допомогти мені зміцнювати мою сім’ю? Послання ефесянам


“8 жовтня. Як євангелія Ісуса Христа може допомогти мені зміцнювати мою сім’ю? Послання ефесянам”, За Мною йдіть—для кворумів Ааронового священства і класів Товариства молодих жінок: доктринальні теми на 2023 р. (2022)

“8 жовтня. Як євангелія Ісуса Христа може допомогти мені зміцнювати мою сім’ю?”, За Мною йдіть—для кворумів Ааронового священства і класів Товариства молодих жінок: доктринальні теми на 2023 р.

Зображення
матір і дочки готують іжу

8 жовтня

Як євангелія Ісуса Христа може допомогти мені зміцнювати мою сім’ю?

Послання ефесянам

Зображення
піктограма “Радьтеся разом”

Радьтеся разом

Проводиться членом президентства кворуму або класу; триває приблизно 10–20 хвилин

На початку зборів повторіть разом Девіз Товариства молодих жінок або Девіз кворуму Ааронового священства. Після цього, порадившись щодо конкретних справ класу або кворуму, ви можете обговорити думки і теми з генеральної конференції. Вказані далі запитання можуть бути корисними:

  • На які теми чи послання ми звернули особливу увагу? Що зміцнило нашу віру в Ісуса Христа?

  • Що зміцнило наші свідчення про сучасних пророків? Спонукання до яких справ ми відчули завдяки тому, про що дізнались або що відчули?

  • Що нам потрібно зробити класом або кворумом, щоб пам’ятати пораду, яку почули під час генеральної конференції, та діяти згідно з нею?

Наприкінці уроку, якщо доречно, зробіть таке:

  • Свідчіть про принципи, яких навчали.

  • Нагадайте членам класу або кворуму плани і запрошення, про які йшлося на зборах.

Зображення
піктограма “Навчайте доктрини”

Навчайте доктрини

Проводиться дорослим провідником або кимось із молоді; триває приблизно 25–35 хвилин

Готуйтеся духовно

Хтось у вашому класі чи кворумі може мати міцну люблячу сім’ю, яка допомагає збільшувати віру та духовність. А хтось може бути самотнім у своїх зусиллях жити за євангелією, а інші можуть стикатися з протистоянням та проблемами вдома. Ніхто у вашому класі чи кворумі не має досконалої сім’ї, де немає проблем. Але у кожного є доступ до сили Ісуса Христа, яка може зцілювати та зміцнювати сім’ї.

Спаситель прагне благословляти сім’ї. Іноді Він робить це за допомогою любові та прикладу молодої людини, яка намагається слідувати за Ним і жити за Його євангелією. Готуючись навчати молодь про силу, доступну для них та їхніх сімей через Ісуса Христа, обміркуйте принципи у Посланні ефесянам, які можуть допомогти нам зміцнити сімейні стосунки. Також ви можете вивчити документ “Сім’я: Проголошення світові” (ChurchofJesusChrist.org).

Навчайтеся разом

Після того як ви дасте членам класу або кворуму можливість поділитися тим, чого Дух навчив їх на цьому тижні, коли вони вивчали Послання ефесянам, знайдіть способи, щоб окреслити тему про те, як Ісус Христос може допомагати нам зміцнювати наші сім’ї. Наприклад, ви можете попросити молодь знайти і поділитися уривком з Послання ефесянам, що містить принципи, які ми можемо використовувати, щоб зміцнити сімейні стосунки. Деякими такими прикладами можуть бути: Ефесянам 2:19–22; 3:14–19; 4:1–3, 25–26, 29–32; 5:1–2; 6:1–4. Як порада з цих віршів може благословити сім’ю? Яким чином Спаситель та Його євангелія можуть бути благословенням у наших домівках? Ось кілька додаткових ідей для завдань на засвоєння цієї теми.

  • Якщо ви бажаєте обговорити заповідь “шануй свого батька та матір” (Ефесянам 6:2), то можете почати із запитання до членів класу або кворуму, що для них означає слово шануй. Можливо, хтось може дати визначення зі словника або з Путівника по Писаннях (scriptures.ChurchofJesusChrist.org). Запропонуйте молоді поговорити про те, як вони можуть дотримуватися цієї заповіді в їхньому власному житті. Також може надихнути вивчення того, як Ісус Христос шанував Свого Небесного Батька та Свою матір, Марію (див. наприклад, Лука 2:41–52; Іван 2:4,; Іван 8:29; 19:25–27). Чого ми можемо навчитися з прикладу Ісуса, що допомогло б зміцнити стосунки з нашими батьками?

  • Буде корисно поговорити про те, які потрібні матеріали, щоб побудувати міцний дім. Що нам необхідно для створення міцної сім’ї? Під час цього обговорення ви можете навести висловлювання старійшини Л. Уітні Клейтона: “Важливим є “дизайн інтер’єру” душ людей, які його населяють, а не сама будівля” (“Найкращі домівки”, Ліягона, трав. 2020, сс. 107–109). Ви також можете обговорити чотири поради старійшини Клейтона, які він дав у своєму виступі про побудову “найкращих домівок”.

  • У документі “Сім’я: Проголошення світові” є таке обіцяння: “Щастя в сімейному житті найпевніше досягають, коли воно засновано на вченнях Господа Ісуса Христа”. Яким чином вчення Спасителя створює фундамент для щасливої сім’ї? Приклади цього можна знайти у проголошенні про сім’ю та в уривках з Писань у розділі “Матеріали, що стосуються цієї теми”. Як члени сім’ї можуть допомагати одне одному жити за цими вченнями?

Зображення
сімʼя разом навчається

Вчення Ісуса Христа—це фундамент для щастя у сімейному житті.

Дійте з вірою

Запропонуйте членам класу або кворуму подумати й записати, що вони будуть робити завдяки враженням, які отримали сьогодні. Якщо вони захочуть, можуть поділитися своїми ідеями. Попросіть їх подумати, як їхні дії на основі цих вражень зміцнять їхні стосунки з Небесним Батьком та Ісусом Христом.

Матеріали, що стосуються цієї теми

Навчати, як навчав Спаситель

Якщо молодь відчуває, що ви довіряєте їй, їхня впевненість в їхньому божественному потенціалі буде зростати, і вони здивують вас тим, чого вони можуть досягти. Допоможіть їм отримати бачення того, ким Небесний Батько хоче, щоб вони стали.

Роздрукувати