Новий Завіт 2023
22 жовтня. Як залишатися вірними у своїх зобов’язаннях перед Ісусом Христом? 1 і 2 Послання до солунян


“22 жовтня. Як залишатися вірними у своїх зобов’язаннях перед Ісусом Христом? 1 і 2 Послання до солунян”, За Мною йдіть—для кворумів Ааронового священства і класів Товариства молодих жінок: доктринальні теми на 2023 р. (2022)

“22 жовтня. Як залишатися вірними у своїх зобов’язаннях перед Ісусом Христом?”, За Мною йдіть—для кворумів Ааронового священства і класів Товариства молодих жінок: доктринальні теми на 2023 р.

Зображення
молоді люди прогулюються

22 жовтня

Як залишатися вірними у своїх зобов’язаннях перед Ісусом Христом? 1 і 2 Послання до солунян

1 і 2 Послання до солунян

Зображення
піктограма “Радьтеся разом”

Радьтеся разом

Проводиться членом президентства кворуму або класу; триває приблизно 10–20 хвилин

На початку зборів повторіть разом Девіз Товариства молодих жінок або Девіз кворуму Ааронового священства. Потім обговоріть роботу зі спасіння і піднесення, скориставшись одним чи кількома нижчевказаними або ж власними запитаннями (див. Загальний довідник, 10.2, 11.2, ChurchofJesusChrist.org). Заплануйте, що будете робити стосовно обговорюваного.

  • Жити за євангелією. Що з недавнього досвіду зміцнило наші свідчення?

  • Піклуватися про нужденних. Хто потребує нашої допомоги та молитов? Що, на нашу думку, нам слід зробити, аби допомогти їм?

  • Запрошувати всіх прийняти євангелію. Як ми можемо бути світлом для родичів або друзів, які не поділяють наші вірування?

  • Обʼєднувати сімʼї на вічність. Як ми можемо любити й підтримувати наші сім’ї та робити позитивні зміни в наших домівках?

Наприкінці уроку, якщо доречно, зробіть таке:

  • Свідчіть про принципи, яких навчали.

  • Нагадайте членам класу або кворуму плани і запрошення, про які йшлося на зборах.

Зображення
піктограма “Навчайте доктрини”

Навчайте доктрини

Проводиться дорослим провідником або кимось із молоді; триває приблизно 25–35 хвилин

Готуйтеся духовно

Більшість з нас знають когось, хто колись здавався повністю відданим Ісусу Христу, а зараз віддалився від своєї віри. Природно роздумувати: “Чи це колись може статися зі мною?” Павло славив святих у Тессалоніках (Солуні) за їхню вірність, але відчув натхнення попередити їх про неправдиві вчення та інші впливи, які могли б послабити їхню віру. Якою б не була міцною наша відданість Спасителю зараз, завжди є багато чого, що ми можемо робити, аби “доповнити те, чого не вистачає [нашій] вірі” (1 Солунянам 3:10).

Молячись про людей у вашому класі або кворумі, слухайте підказки, які Господь дає вам. Що, на вашу думку, може допомогти їм залишатися вірними Спасителю попри супротив, з яким вони можуть стикнутися? Що допомогло вам? Готуючись до навчання, крім 1 та 2 Послань до солунян, ви можете переглянути виступ старійшини Дейла Г. Ренлунда “Непохитна відданість Ісусу Христу” (Ліягона, лист. 2019, сс. 22–25).

Навчайтеся разом

Аби допомогти молоді розібратися в тому, що вони прочитали у 1 та 2 Солунянам, та окреслити тему уроку—як залишатися сильними у нашій відданості Спасителю, ви можете разом прочитати 2 Солунянам 2:1–3. Обговоріть, що може означати термін “відступлення”. Особливо, що означає для людини особисто відступитися від Ісуса Христа? Ви можете порівняти цей термін з іншими фразами, які використовує Павло, наприклад, “в Господі ви стоїте!” (1 Солунянам 3:8) та “не втомлюйтеся, коли чините добре” (2 Солунянам 3:13). Потім ви можете переглянути 1 Солунянам 5:15–23. Як може дотримання поради Павла з цих віршів допомогти нам не відступитися від нашої віри в Ісуса Христа—навіть коли ми стикаємося із супротивом? Можете дати завдання, на зразок наведених далі, щоб допомогти членам класу чи кворуму залишатися сильними у своїй відданості Спасителю.

  • Вивчення прикладів тих, хто став непохитним у своїй відданості Христу, може бути надихаючим досвідом. Наприклад, ви можете разом вивчити приклад народу Анті-Нефій-Легіїв, який був “дик[им], закам’яніл[им] і жорсток[им] народ[ом]”, але вони “ніколи не відпали” після того, як стали “навернен[ими] до Бога” (Алма 17:14; 23:6–8). Чому вони залишилися вірними, як про це сказано в Алма 24: 8–18? Які важливі рішення вони прийняли? Як Спаситель допомагав їм? Додаткові приклади можна знайти у виступі старійшини Дейла Г. Ренлунда “Непохитна відданість Ісусу Христу”. Можливо, хтось з молоді може прочитати кілька цих прикладів і розказати, що вони дізналися про те, як залишатися відданими Христу. Як ми залишалися відданими Господу попри наші недоліки?

  • У своїх зусиллях зміцнити нашу віру нам корисно знати про сили, які намагаються її послабити. У видінні Легія про дерево життя описуються деякі з цих сил. Можливо, ви можете показати зображення цього видіння (див. Альбом “Євангелія в мистецтві”, [2009], № 69) і розглянути разом подробиці, що знаходяться у 1 Нефій 8:10–34. Що у видінні утримувало людей від насолоджування плодом дерева? Що допомогло людям дійти до дерева і залишитися біля нього? Що це символізує у нашому житті?

  • У своєму виступі “Сила подолати супротивника” (Ліягона, лист. 2019, сс. 110–112) старійшина Пітер М. Джонсон назвав три способи, якими Сатана намагається послабити нас. Ви можете призначити кожному у класі або кворумі прочитати про один з цих способів і розповісти класу або кворуму про приклади того, як Сатана використовує це знаряддя проти молоді сьогодні. Потім кожен з них може прочитати одну з чотирьох порад старійшини Джонсона, як не піддатися стратегії супротивника, і розказати, про що вони дізналися.

Зображення
Ісус Христос

Be Not Afraid (Не лякайтеся), художник Майкл Мальм

Дійте з вірою

Запропонуйте членам класу або кворуму подумати й записати, що вони будуть робити завдяки враженням, які отримали сьогодні. Якщо вони захочуть, можуть поділитися своїми ідеями. Попросіть їх подумати, як їхні дії на основі цих вражень зміцнять їхні стосунки з Небесним Батьком та Ісусом Христом.

Матеріали, що стосуються цієї теми

Навчати, як навчав Спаситель

У багатьох випадках буде доречним запрошувати студентів допомагати одне одному знаходити відповіді на їхні запитання. Коли Дух надихає, ви можете вирішити зробити це навіть тоді, коли відчуваєте, що знаєте відповідь.

Роздрукувати