Учення і Завіти 2021
19–25 квітня. Учення і Завіти 41–44: “Мій закон для управління Моєю Церквою”


“19–25 квітня. Учення і Завіти 41–44: “Мій закон для управління Моєю Церквою”, За Мною йдіть---для окремих осіб і сімей. Учення і Завіти. 2021 (2020)

“19–25 квітня. Учення і Завіти 41–44”, За Мною йдіть—для окремих осіб і сімей. 2021

Зображення
Ісус Христос

19–25 квітня

Учення і Завіти 41–44

“Мій закон для управління Моєю Церквою”

“Якщо ти проситимеш,---пообіцяв Господь,---ти отримаєш одкровення за одкровенням, знання за знанням” (Учення і Завіти 42:61). Які запитання ви можете поставити для того, щоб отримати потрібні вам одкровення?

Записуйте свої враження

Швидке зростання Церкви у 1830--1831 роках---особливо прибуття великих груп новонавернених до Кертленда, шт. Огайо---було радісним для святих і заохочувало їх. Але це також викликало певні труднощі. Як вам поєднати швидко зростаючу групу віруючих, особливо якщо вони привносять з собою вчення і практики зі своїх попередніх релігій? Наприклад, коли Джозеф Сміт прибув до Кертленда на початку лютого 1831 року, він побачив, що нові члени Церкви розділяли спільне майно у щирій спробі наслідувати приклад новозавітних християн (див. Дії 4:32–37). Господь вніс деякі важливі виправлення й уточнення стосовно цієї та іншої тем, в основному через одкровення, записане в Ученні і Завітах 42, яке Він назвав “законом для управління Моєю Церквою” (вірш 59). У цьому одкровенні ми дізнаємося про істини, які є фундаментальними для встановлення Господньої Церкви в останні дні, включаючи важливе обіцяння, яке пояснює, що завжди є чого навчатися: “Якщо ти проситимеш, ти отримаєш одкровення за одкровенням, знання за знанням” (Учення і Завіти 42:61).

Див. також Святі, 1:114–119.

Зображення
піктограма “особисте вивчення”

Ідеї для особистого вивчення Писань

Учення і Завіти 41

“Той, хто приймає Мій закон і виконує його, той є Моїм учнем”.

На початок 1831 року, святі починали збиратися в шт. Огайо, з нетерпінням чекаючи на закон, який Бог пообіцяв там відкрити (див. Учення і Завіти 38:32). Але спершу Господь навчав, як Його учні мають підготуватися прийняти Його закон. Які принципи ви знаходите у віршах 1–5, що допомогли б святим отримати закон Бога? Як ці принципи могли би допомогти вам прийняти від Нього настанови?

Учення і Завіти 42

Закони Бога керують Його Церквою і можуть керувати нашим життям.

Святі вважали одкровення, яке міститься в Ученні і Завітах 42:1–72, одним із найважливіших із отриманих Пророком. Воно було першим серед опублікованих, друкувалося у двох газетах штату Огайо і було відоме просто як “закон”. Багато принципів у цьому розділі були відкриті Господом раніше. Хоча цей розділ не містить кожну із заповідей, виконання яких Господь очікував від Його святих, варто поміркувати, чому було важливо повторити ці принципи щойно відновленій Церкви.

Вам, можливо, буде легше читати розділ 42 меншими уривками, вказаними далі, і визначати принципи, яким навчає кожен уривок. Коли ви будете робити це, подумайте, як ви можете керуватися у власному житті цим законом, наданим для керування Церквою.

Вірші 4–9, 11–17, 56–58 

Вірші 18–29 

Вірші 30–31 

Вірші 40–42 

Вірші 43–52 

Див. також 3 Нефій 15:9.

Учення і Завіти 42:30–42

Як Святі “посвяч[ують] від своєї власності” на підтримку бідних?

Важливою складовою закону, відкритого у розділі 42, було те, що пізніше називалося законом посвячення і управительства. Цей закон навчав святих, як вони могли, подібно до перших послідовників Христа, мати “все спільним” (Дії 2:44; 4 Нефій 1:3) і щоб “не було бідних серед них” (Moйсей 7:18). Святі посвячували своє майно, віддаючи його Господу через єпископа (див. Учення і Завіти 42:30–31). Єпископ повертав їм те, що їм було потрібне (див. вірш 32)—зазвичай це було те, що вони посвятили, і навіть більше. Члени Церкви віддавали свій надлишок на допомогу бідним (див. вірші 33–34). Цей закон був великим благословенням для Святих, особливо для тих, хто залишив усе, аби прийти до штату Огайо. Багато святих були щедрими у своїх пожертвуваннях.

Хоча ми сьогодні робимо це іншим способом, святі останніх днів досі живуть за законом посвячення. Коли ви будете читати Учення і Завіти 42:30–42, подумайте, як ви можете посвячувати те, що дав вам Бог, на побудову Його царства і благословення нужденних.

Див. також Лінда К. Бертон, “Мандрівником я був”, Ensign або Ліягона, трав. 2016, сс. 13–15.

Зображення
Христос і багатий юнак

Христос і багатий юнак, художник Генріх Гофман

Учення і Завіти 42:61, 65–68; 43:1–16

Бог дає одкровення для скерування Своєї Церкви.

Уявіть, що ви говорите з новим членом Церкви, якому радісно знати, що Церквою керують через одкровення. Як ви можете за допомогою Учення і Завітів 43:1–16 пояснити йому чи їй зразок Господа для керування Його Церквою через Свого пророка? Як ви можете використати Учення і Завіти 42:61, 65–68, аби навчати про отримання особистого одкровення?

Зображення
піктограма “сімейне вивчення”

Ідеї для сімейного вивчення Писань і домашнього вечора

Учення і Завіти 41:1–5.Назвіть кілька прикладів цивільних законів і того, яку вони мають для нас користь. Як закони чи заповіді Небесного Батька благословляють нас? Члени сім’ї можуть намалювати себе за виконанням законів Бога.

Учення і Завіти 42:45, 88.Що допомогло б вашій сім’ї “жи[ти] разом у любові”? (Див. також Moсія 4:14–15). Ви можете написати або сказати позитивні речі одне про одного або заспівати гімн про любов у сім’ї, наприклад, “В сім’ї любов” (Гімни, № 183).

Учення і Завіти 42:61.Можливо, ви могли би прочитати цей вірш у той час, як будете разом складати пазл. На прикладі пазла навчайте, як Бог відкриває Свої таємниці---“одкровення за одкровенням, знання за знанням”. Члени сім’ї можуть поділитися тим, як Бог відкривав їм істину поступово, маленькими частинами.

Учення і Завіти 43:25.Можливо, є якийсь спосіб для вашої сім’ї створити звуки грому, щоб розпочати обговорення вірша 25. Яким чином голос Господа є “голосом громів”? Пошукайте разом у цьому вірші способи, якими Господь може закликати нас до покаяння. Як ми можемо краще реагувати на голос Господа?

Щоб знайти більше ідей для навчання дітей, див. навчальний план для цього тижня у посібнику За Мною йдіть—для Початкового товариства.

Запропонована пісня: “Я хочу так чинити”, Збірник дитячих пісень, с. 72; див. “Ідеї для покращення вашого сімейного вивчення Писань”.

Як покращити наше навчання

Сприяйте створенню атмосфери любові. Те, що члени сім’ї відчувають одне до одного і як ставляться одне до одного, може глибоко вплинути на дух у вашій домівці. Допоможіть усім членам сім’ї виконувати свою частку у встановленні домівки, де панує любов і повага, щоб усі почувалися в безпеці, коли будуть ділитися своїм досвідом, запитаннями і свідченнями. (Див. Навчати, як навчав Спаситель, с.15).

Зображення
Джозеф Сміт проповідує

Джозеф Сміт проповідує в Наву, художник Сем Лоулор

Роздрукувати