Учення і Завіти 2021
10–16 травня. Учення і Завіти 49–50: “Те, що від Бога, є світлом”


“10–16 травня. Учення і Завіти 49–50: “Те, що від Бога, є світлом”, За Мною йдіть---для окремих осіб і сімей. Учення і Завіти. 2021 (2020)

“10–16 травня. Учення і Завіти 49–50”, За Мною йдіть—для окремих осіб і сімей. 2021

Зображення
ставок на світанку

10–16 травня

Учення і Завіти 49–50

“Те, що від Бога, є світлом”

“Той, хто сприймає світло і залишається в Богові, сприймає більше світла; і те світло яскравішає і яскравішає аж до дня досконалого” (Учення і Завіти 50:24). Обміркуйте, як ви отримуєте світло, залишаючись з Богом.

Записуйте свої враження

Спаситель---наш “добрий пастир” (Учення і Завіти 50:44). Він знає, що іноді вівці блукають і що в пустелі багато небезпек. Тому Він з любов’ю веде нас до безпеки Його вчення, подалі від таких небезпек, як “лжеду[хи], які розповсюдилися на землі, обманюючи світ” (Учення і Завіти 50:2). Йти за Ним часто означає відмовитися від неправильних ідей чи традицій. Саме так було з Ліманом Коплі та іншими в Огайо, які прийняли відновлену євангелію, але все ще трималися деяких неправильних вірувань. В Ученні і Завітах 49 Господь проголосив істини, які виправляли попередні вірування Лімана стосовно таких тем, як шлюб і Друге пришестя Спасителя. І коли навернені в Огайо “сприйняли … духів, яких [вони] не могли зрозуміти”, Господь навчав їх, як розрізняти істинні прояви Духа (Учення і Завіти 50:15). Добрий пастир був терплячим; Він знав, що ці перші святі були—як і всі ми—“малі діти”, які “ма[ють] зростати в благодаті і в пізнанні істини” (Учення і Завіти 50:40).

Зображення
піктограма “особисте вивчення”

Ідеї для особистого вивчення Писань

Учення і Завіти 49:5–23

Істини євангелії можуть допомогти мені розпізнати лжевчення.

До того, як Ліман Коплі приєднався до Церкви, він належав до релігійної групи, відомої як Об’єднане товариство віруючих у Христове Друге З’явлення (United Society of Believers in Christ’s Second Appearing), також відомих як шейкери. Після розмови з Ліманом Джозеф Сміт прагнув отримати роз’яснення від Господа стосовно деяких учень шейкерів, і Господь відповів одкровенням у розділі 49.

Ви можете знайти деякі з вірувань шейкерів у вступі до розділу 49. Ви можете позначити чи відмітити нотатками істини у віршах 5–23, які виправляють ці вірування. Подумайте про інші лжевчення чи традиції, які існують у сучасному світі. Які євангельські істини можуть допомогти вам захиститися від них?

Учення і Завіти 49:15–17

Шлюб між чоловіком і жінкою є важливим у плані Бога.

Які істини про шлюб ви дізнаєтеся з Учення і Завітів 49:15–17? Чому, за вашими відчуттями, шлюб між чоловіком і жінкою є важливою складовою плану Небесного Батька? Старійшина Девід А. Беднар назвав дві причини: “Причина 1: Природа духів чоловічої та жіночої статі доповнює і вдосконалює одне одного, а отже, чоловіки і жінки мають разом просуватися до піднесення. … Причина 2: За божественним задумом і чоловік, і жінка мають приводити дітей у смертне життя та забезпечувати найкращі умови для їх зростання й виховання” (“Шлюб є необхідним в Його вічному плані”, Ліягона, черв. 2006, сс. 51–52).

Див. також Буття 2:20–24; 1 Коринтянам 11:11; “Сім’я: Проголошення світові”, Ensign або Ліягона, трав. 2017, 3-тя сторінка обкладинки.

Зображення
пара біля храму

Шлюб між чоловіком і жінкою встановлено Богом.

Учення і Завіти 50

Учення Господа можуть захистити мене від обманів Сатани.

Новонавернені в Огайо палко бажали отримати духовні прояви, обіцяні у Писаннях, але Сатана також палко бажав обманути їх. Вони хотіли дізнатися: Коли хтось кричить чи втрачає свідомість, чи є це впливом Духа?

Уявіть, що вас попросили допомогти цим новонаверненим зрозуміти, як розпізнати істинні прояви Святого Духа й уникнути обманів через імітації Сатани. Які принципи ви знаходите в Ученні і Завітах 50, якими ви могли би поділитися? (Див. особливо вірші 22–25, 29–34, 40–46).

Див. також 2 Tимофію 3:13–17.

Учення і Завіти 50:13–24

Вчителі та учні разом напучуються Духом.

Один із способів, яким ви можете вивчати Учення і Завіти 50:13–24---це намалювати вчителя та учня і біля кожного написати перелік слів і фраз з цих віршів, які навчають вас чогось про вивчення і навчання євангелії. Який ваш досвід навчив вас важливості Духа у навчанні і вивченні? Подумайте, що ви можете робити, аби покращити ваші зусилля як учня і вчителя євангелії.

Зображення
піктограма “сімейне вивчення”

Ідеї для сімейного вивчення Писань і домашнього вечора

Учення і Завіти 49:2.Що означає фраза: “бажають знати істину частково, але не всю”? Можливо, ви могли би показати частково покрите зображення і дозволити членам сім’ї здогадатися, що там. Що відбувається, коли ми приймаємо лише частину істини? (Див. 2 Нефій 28:29). Яким чином повнота євангелії є для нас благословенням?

Учення і Завіти 49:26–28.Як нас благословляє обіцяння Господа: “Я йтиму перед вами і буду вашим тилом; і Я буду посеред вас”? Члени сім’ї можуть поділитися випадками, коли вони відчували, що Господь “й[шов] перед [ними]” або відчували, що Він був “посеред [них]”.

Учення і Завіти 50:23–25.Ви можете зібратися у темній кімнаті, аби прочитати Учення і Завіти 50:23–25 і поступово додавати світло, запалюючи свічки або одне за одним вмикаючи нові джерела світла. Ви також можете прочитати ці вірші, спостерігаючи вранці за сходом сонця. Що ми можемо зробити, аби наше євангельське світло продовжувало зростати? Коли члени сім’ї дізнаватимуться щось нове про євангелію цього тижня, заохочуйте їх ділитися цим з сім’єю, написавши це в записці і прикріпивши її до лампи чи іншого джерела світла в домі.

Учення і Завіти 50:40–46.Прочитавши Учення і Завіти 50:40–46, ви можете показати зображення Спасителя з цього навчального плану і поставити наступні запитання: Як ви можете дізнатися, що Спаситель любить овець? Яким чином Спаситель для нас як пастир? Які фрази з Писань відображають ідею, що Спаситель є пастирем, а ми---Його вівцями?

Щоб знайти більше ідей для навчання дітей, див. навчальний план для цього тижня у посібнику За Мною йдіть—для Початкового товариства.

Запропонована пісня: “Сяйте”, Збірник дитячих пісень, с. 96.

Як покращити наше навчання

Будьте гнучкими. Найкращі моменти для навчання, особливо вдома, часто спонтанні та непередбачувані: сімейне споживання їжі може надихнути обговорення бенкетування словом Бога, а злива може надати шанс свідчити про живу воду. Якщо ви духовно підготовлені, Господь може дати вам “у ту саму мить, що вам слід казати” (Учення і Завіти 100:6).

Зображення
Ісус з ягням

Ніжний пастир, художник Кім Йонгсунг

Роздрукувати