Учення і Завіти 2021
17–23 травня. Учення і Завіти 51–57: “Вірний, справедливий і мудрий управитель”


“17–23 травня. Учення і Завіти 51–57: “Вірний, справедливий і мудрий управитель”, За Мною йдіть---для окремих осіб і сімей. Учення і Завіти. 2021 (2020)

“17–23 травня. Учення і Завіти 51–57”, За Мною йдіть—для окремих осіб і сімей. 2021

Зображення
фермер з биками

Перша борозна, художник Джеймс Тейлор Харвуд

17–23 травня

Учення і Завіти 51–57

“Вірний, справедливий і мудрий управитель”

Вивчення Писань допомагає вам розпізнавати голос Господа, оскільки Писання були дані Ним через Його Духа (див. Учення і Завіти 18:34–36).

Записуйте свої враження

Для членів Церкви у 1830 році збирання святих і побудова міста Сіон було як духовною, так і мирською роботою, з багатьма практичними питаннями, яким слід було приділити увагу: комусь потрібно було придбати і роздати землю, де могли б осісти святі. Комусь потрібно було друкувати книжки та інші публікації. І комусь потрібно було керувати магазином, аби забезпечувати товарами жителів Сіону. В одкровенні, записаному в Ученні і Завітах 51–57, Господь призначив людей для виконання цих завдань і дав їм настанови, і Він визначив Індепенденс, шт. Міссурі, “центральним місцем” Сіону (Учення і Завіти 57:3).

Але у той час, як навички в таких питаннях, як придбання землі, видавнича справа та утримання магазину є цінними в мирській роботі з розбудови Сіону, ці одкровення також навчають, що Господь бажає, аби Його святі були духовно гідними називатися народом Сіону. Він закликає кожного з нас бути “вірним, справедливим і мудрим управителем”, який має упокорений дух і “сто[їть] твердо” у призначених нам обов’язках (див. Учення і Завіти 51:19; 52:15; 54:2). Якщо ми можемо робити це—незалежно від наших мирських навичок—Господь може використати нас у розбудові Сіону і Він “приспіш[ить] це місто в належний час” (Учення і Завіти 52:43).

Зображення
піктограма “особисте вивчення”

Ідеї для особистого вивчення Писань

Учення і Завіти 51

Господь очікує, що я буду вірним, справедливим і мудрим управителем.

Якби ви були членом Церкви у 1831 році, вас могли би попросити жити за законом посвячення, передавши ваше майно Церкві через єпископа. Він би потім повернув вам, у більшості випадків, те, що ви пожертвували, а іноді з надлишком. Але це вже не було б лише вашою власністю---це було б вашим управительством.

Сьогодні все робиться інакше, але принципи посвячення і управительства досі залишаються невід’ємною складовою роботи Господа. Обміркуйте ці слова старійшини Квентіна Л. Кука: “Ми живемо в небезпечні часи, коли багато людей у світі вірять, що ми не підзвітні Богу і що у нас немає особистої відповідальності чи підзвітності за себе або за інших. Багато людей в світі зосередилися на особистому задоволенні, … [і] не вірять у те, що є сторожами брату своєму. Проте у Церкві ми віримо, що така відповідальність---це священна довіра” (“Управительство—священна довіра”, Ensign або Ліягона, лист. 2009, с. 91).

Коли ви будете читати розділ 51, подумайте про те, що вам довірив Бог. Що означають слова “управитель” (вірш 19) і “посвятила” (вірш 5), і як вони пояснюють очікування Бога щодо вас? Які принципи ви знаходите у розділі 51 та словах старійшини Кука, які навчають вас про те, що означає бути управителями? (Див., особливо, вірші 9, 15–20).

Див. також Maтвій 25:14–30; відео “The Law of Consecration” (Закон посвячення), ChurchofJesusChrist.org.

Учення і Завіти 52:14–19

Бог дав зразок для уникнення обману.

Оскільки багато людей заявляли, що отримали духовні прояви, перші святі непокоїлися про те, щоб не бути обманутими. Як вони могли зрозуміти, хто був “визнаний [Богом]”? (Вірш 15). В Ученні і Завітах 52:14–19 Господь дав корисний зразок. Як би ви застосували цей зразок для виявлення помилкових послань у світі? Ви також можете використати цей зразок для оцінки себе, створивши на основі фраз із цих віршів запитання, подібні до наступного: “Чи мій дух упокорений, коли я говорю?”

Учення і Завіти 54

Я можу звернутися до Господа, коли мене ображає вибір інших людей.

Згідно з частиною плану збирання в Огайо, група святих, яку вів Ньюел Найт, прибула з Коулсвілля, шт. Нью-Йорк, і їм потрібне було житло. У Лімана Коплі була велика ферма біля Кертленда, і він пообіцяв, уклавши завіт, дозволити святим поселитися на його землі. Але невдовзі після того, як вони почали селитися там, віра Коплі похитнулася, він розірвав свій завіт і вигнав святих зі своєї ділянки (див. Святі, 1:125–128).

Як записано у розділі 54, Господь сказав Ньюелу Найту, що потрібно було робити святим у цій ситуації. Що ви знаходите у цьому одкровенні такого, що може допомогти вам, коли інша особа порушить своє зобов’язання або здійснить інший поганий вибір щодо вас?

Зображення
зелене поле

Ділянка ферми в Огайо, яку Ліман Коплі пообіцяв Церкві.

Учення і Завіти 56:14–20

Благословенні чисті серцем.

У цих віршах Господь звертався і до багатих і до бідних; можливо, буде цікаво порівняти Його поради цим двом групам. Що у цих віршах, як вам здається, стосується вас особисто? Як зосередженість на багатствах може “роз’їдати” вашу душу? (Вірш 16). Що означає бути “чистими серцем” (див. вірш 18) стосовно матеріального?

Див. також Кн. Якова 2:17–21.

Зображення
піктограма “сімейне вивчення”

Ідеї для сімейного вивчення Писань і домашнього вечора

Учення і Завіти 51:9.Ви можете зіграти у гру, яка подобається членам сім’ї, а потім поговорити про те, як би виглядала ця гра, якби хтось грав нечесно. Чому важливо діяти “чесно” одне з одним? Як чесність допомагає нам “бути одним”?

Учення і Завіти 52:14–19.Коли ви будете обговорювати зразок, описаний в цих віршах, вашій сім’ї може сподобатися пошукати інші зразки, які ви використовуєте, наприклад, викрійки для пошиву одягу або рукоділля. Ви можете разом виготовити щось на основі якогось зразка, розмовляючи про зразок, даний нам Господом для уникнення обману.

Учення і Завіти 53:1.Ви можете поділитися з вашою сім’єю випадком, коли ви, як Сідні Гілберт, запитували у Господа “стосовно [вашого] покликання”.

Учення і Завіти 54:2; 57:6–7.Що означає “стоят[и] твердо” (Учення і Завіти 54:2) в тому, що Бог попросив вас робити? Ви можете попросити членів сім’ї вставати і називати щось, що Бог просив їх робити.

Учення і Завіти 55.Як Господь використав здібності Уільяма Фелпса як письменника і друкаря? Ви можете сказати, що Уільям Фелпс був автором таких гімнів, як “Дух Божий”, “Радіймо всім серцем” і “Спокутар Ізраїля”. Можливо, члени сім’ї можуть поговорити про таланти і здібності, які вони бачать одне в одному. Як ваші таланти можуть зробити внесок у виконання роботи Бога?

Щоб знайти більше ідей для навчання дітей, див. навчальний план для цього тижня у посібнику За Мною йдіть—для Початкового товариства.

Запропонована пісня: “Щедрим ти будь завжди”, Збірник дитячих пісень, с. 116.

Як покращити особисте вивчення

Ведіть щоденник навчання. Вам може бути корисним використовувати щоденник або нотатник для запису думок, ідей, запитань або вражень, які приходять до вас під час вивчення.

Зображення
члени Церкви передають майно Едварду Партриджу

Єпископ Партридж отримує посвячення, художник Альбін Веселка

Роздрукувати