Учення і Завіти 2021
23–29 серпня. Учення і Завіти 93: “Отримати від Його повноти”


“23–29 серпня. Учення і Завіти 93: “Отримати від Його повноти”, За Мною йдіть—для окремих осіб і сімей. Учення і Завіти. 2021 (2020)

“23–29 серпня. Учення і Завіти 93”, За Мною йдіть—для окремих осіб і сімей. 2021

Зображення
Степан бачить Бога та Ісуса Христа

Я бачу Сина Людського, що по Божій правиці стоїть, художник Уолтер Рейн

23–29 серпня

Учення і Завіти 93

“Отримати від Його повноти”

Розділ Учення і Завіти 93 містить вчення про те, що: “Істина—це знання про все суще як воно є, і як воно було, і як воно буде” (вірш 24). Вивчаючи цей розділ, пошукайте істину і запишіть, про що ви дізнаєтеся. Що ви готові робити заради отримання істини? (Див. вірші 27–28).

Записуйте свої враження

“Коли ви піднімаєтеся драбиною,—навчав Джозеф Сміт,—то повинні стати на першу сходинку і підніматися крок за кроком, поки не дістанетеся до верху; так само і з принципами євангелії—ви повинні почати з перших і просуватися далі, поки не пізнаєте всі принципи піднесення” (Учення Президентів Церкви: Джозеф Сміт [2007], с. 270).

Іноді та драбина піднесення здається неймовірно високою, але ми народилися, щоб піднятися до її верхівки. Які б ми не бачили в собі обмеження, Небесний Батько та Його Син бачать в нас щось славетне, щось богоподібне. Так само, як Ісус Христос “був від початку з Батьком”, і “ви також були” (Учення і Завіти 93:21, 23). Так само, як Він “продовжував від благодаті до благодаті, доки не отримав повноту”, так і “ви отримуватимете благодать за благодаттю” (вірші 13, 20). Відновлена євангелія навчає нас про істинну природу Бога а також про нас самих і про те, ким ми можемо стати. Попри зусилля “Злочестивого” (вірш 39)—і попри те, чого вам, за вашими відчуттями, може не вистачати—ви буквально є дитиною Бога з потенціалом “в належний час отримати від Його повноти” (вірш 19).

Зображення
піктограма “особисте вивчення”

Ідеї для особистого вивчення Писань

Учення і Завіти 93

Ми поклоняємося Богу Батьку і Його Сину Ісусу Христу.

Говорячи про одкровення в Учення і Завіти 93, Господь пояснив: “Я даю вам ці висловлювання, щоб ви могли зрозуміти і знати, як вклонятися, і знати, чому ви вклоняєтесь, щоб ви могли прийти до Батька в Моє імʼя і в належний час отримати від Його повноти” (вірш 19). Вивчаючи це одкровення, позначте істини, які ви знаходите, про Істоти, Яким ми поклоняємося, Батька і Його Сина, Ісуса Христа. Що ви дізнаєтеся про те, “як вклонятися” Їм? Про те, як “прийти до Батька”?

Пророк Джозеф Сміт навчав: “Якщо люди не розуміють характер Бога, вони не розуміють себе” (Учення Президентів Церкви: Джозеф Сміт, с. 42). Коли під час вивчення Учення і Завітів 93 ви будете дізнаватися про Спасителя, подивіться, що ви також дізнаєтеся про себе. Наприклад, що ви дізнаєтеся про Нього з віршів 3, 12, 21 та 26? Про які подібні істини щодо себе ви дізнаєтеся з віршів 20, 23 та 28–29? (Див. також 1 Івана 3:2; 3 Нефій 27:27; Дін M. Девіс, “Благословення поклоніння”, Ensign або Ліягона, лист. 2016, сс. 93–95).

Учення і Завіти 93:1–39

Слава Бога—це світло та істина.

Ви можете помітити, що у цьому одкровенні часто використовуються такі слова, як слава, світло та істина. Зокрема, вивчаючи вірші 21–39, складіть перелік істин, які ви пізнаєте про славу, світло та істину. Як ці істини надихають вас шукати більших світла та істини? Як ці істини можуть вплинути на ваше щоденне життя?

Зображення
скляне вікно

Ми отримуємо світло та істину, коли дотримуємося Божих заповідей.

Учення і Завіти 93:40–50

“Привести до ладу свій власний дім”.

Починаючи з вірша 40, в Ученні і Завітах 93, здається, відбувається перехід від учень про славу Бога і наш божественний потенціал до навчання про батьківство і приведення до ладу наших домівок. Як учення Господа про світло, істину і славу у віршах 1–39 допомагають вам розуміти і виконувати пораду, надану у віршах 40–50?

Див. також Девід А. Беднар, “Бути більш старанними і турботливими вдома”, Ensign або Ліягона, лист. 2009, сс. 17–20.

Зображення
піктограма “сімейне вивчення”

Ідеї для сімейного вивчення Писань і домашнього вечора

Учення і Завіти 93:2.Як Ісус Христос був “істинним світлом” у вашому житті? Як ми бачили Його Світло в інших людях навколо нас?

Учення і Завіти 93:3–29.Щоб допомогти вашій сім’ї обговорити, що вони засвоїли з розділу 93 про Спасителя і самих себе, ви можете зіграти у гру “Знайди пару”. Наприклад, ви можете підготувати один набір карток з віршами з розділу 93, які навчають істинам про Спасителя (див. вірші 3, 12, 21, 26), та інший набір, який навчає подібним істинам про нас (див. вірші 20, 23, 28–29). Члени сім’ї можуть по черзі вибирати картку з кожного набору, читати вірші і намагатися знайти істини, які відповідають одна одній. Як ці істини впливають на наші почуття щодо Спасителя і щодо себе?

Учення і Завіти 93:12–13, 20.Що це означає—отримувати “благодать за благодаттю” і продовжувати “від благодаті до благодаті”? (Вірші 12–13). Що у цих віршах пояснюється про те, як ми розвиваємося і навчаємося? Як це знання впливає на наше ставлення до інших і до себе?

Учення і Завіти 93:24.Прочитайте визначення істини, яке міститься у цьому вірші, і попросіть членів сім’ї розповісти про те із розділу 93, що вони вважають безцінною істиною. Які інші визначення істини ми знаходимо в Іван 14:6; Кн. Якова 4:13; або якомусь гімні про істину, наприклад, “O Істино!” (Гімни, № 166).

Учення і Завіти 93:40.Можливо, коли ви прочитаєте цей вірш, ваша сім’я може заспівати пісню про навчання вдома, наприклад, “Вчіть мене в Божій любові ходить” (Збірник дитячих пісень, сс. 70–71). Маленьким дітям може сподобатися придумувати рухи відповідно до слів цієї пісні. Що, за відчутим натхненням, ви можете робити, аби запросити більше “світла та істини” у вашу домівку?

Учення і Завіти 93:41–50.Порадьтеся разом всією сім’єю про те, що може бути “неправильним у твоєму домі”. Що ми можемо зробити, аби “привести до ладу [наш] дім”? (Вірші 43–44).

Щоб знайти більше ідей для навчання дітей, див. навчальний план для цього тижня у посібнику За Мною йдіть—для Початкового товариства.

Запропонована пісня: “Я Божеє дитя”, Збірник дитячих пісень, сс. 2–3.

Як покращити наше вивчення

Прочитайте щось більше ніж один раз. Ви можете вирішити прочитати Учення і Завіти 93 більше ніж один раз цього тижня. Щоразу, коли ви будете читати, ви можете помітити, що різні істини можуть вражати і надихати вас по-новому. Читання кілька разів також надасть вам можливість глибше обміркувати ці істини.

Зображення
Ісус Христос

Світло та істина, художник Саймон Дьюї

Роздрукувати