Учення і Завіти 2021
9–15 серпня. Учення і Завіти 88: “Встановіть … дім Бога”


“9–15 серпня. Учення і Завіти 88: “Встановіть … дім Бога”, За Мною йдіть---для окремих осіб і сімей. Учення і Завіти. 2021 (2020)

“9–15 серпня. Учення і Завіти 88”, За Мною йдіть—для окремих осіб і сімей. 2021

Зображення
кімната зі стільцями і лавками

9–15 серпня

Учення і Завіти 88

“Встановіть … дім Бога”

Президент Рассел М. Нельсон сказав: “Я обіцяю, що коли ви старанно працюватимете, щоб переробити свою домівку в осередок вивчення євангелії, … вплив супротивника у вашому житті і у вашому домі зменшиться” (“Стати взірцевими святими останніх днів”, Ensign або Ліягона, лист. 2018, с. 113).

Записуйте свої враження

Час від часу Господь дозволяє нам трохи побачити Його безмежні “велич та силу” (див. Учення і Завіти 88:47) через дивовижні одкровення Своїм пророкам. Учення і Завіти 88 є саме таким одкровенням, в якому йдеться про світло і славу, і царства, у порівнянні з яким наші земні турботи виглядають нікчемними. Навіть якщо ми не можемо охопити розумом все, чого нас навчає Господь, ми можемо принаймні відчути, що вічність містить набагато більше, ніж те, що ми можемо осягнути зараз. Звичайно ж, Господь не говорив про ці величні таємниці для того, аби нас залякати чи змусити нас почуватися неважливими. В дійсності Він пообіцяв: “Прийде день, коли ви осягнете навіть Бога” (вірш 49; курсив додано). Мабуть саме заради цієї високої мети Господь заохочував Своїх святих у Кертленді організувати Школу пророків. “Організуйте себе,---сказав Він.--- Приготуйте кожну потрібну річ; і встановіть … дім Бога” (вірш 119). Бо саме у святому домі Бога—і в наших домівках—Він може більше, ніж у будь-якому іншому місці поширити наше бачення за межі смертного світу, “відкри[ти] [нам] Своє обличчя” і підготувати нас “витримати целестіальну славу” (вірші 68, 22).

Зображення
піктограма “особисте вивчення”

Ідеї для особистого вивчення Писань

Учення і Завіти 88

Господь пропонує нам надію і мир.

Лише через кілька днів після попередження, що війну буде “пролито на всі народи” (Учення і Завіти 87:2), Господь дав одкровення, яке Джозеф Сміт назвав: “оливний лист, … зірваний з Райського дерева, Господнє послання миру до нас” (Учення і Завіти 88, вступ до розділу). Чим це одкровення схоже на оливний лист, традиційний символ миру? (Див. також Буття 8:11). Які істини в цьому розділі допомагають вам відчувати надію і мир у Христі?

Учення і Завіти 88:6–67

Світло і закон приходять від Ісуса Христа.

Слова світло і закон багато разів повторюються в розділі 88. Ці слова були використані в інших Писаннях, щоб описати Ісуса Христа і Його євангелію (наприклад, див. Ісая 60:19; Іван 1:1–9; 3 Нефій 15:9). Позначте або зробіть нотатки до віршів, в яких ви знаходите ці слова в Ученні і Завітах 88:6–67, і запишіть в них, що ви дізнаєтеся про Спасителя, світло і закон. Ці вірші можуть надихнути вас змінити дещо у вашому житті, аби з більшою вірністю приймати світло і жити за “законом Христа” (вірш 21).

Див. також Шерон Юбенк, “Христос---Світло, що сяє у темряві”, Ensign або Ліягона, трав. 2019, сс. 73–76.

Зображення
сім’я вивчає Писання

Писання містять закон Христа.

Учення і Завіти 88:62–126

Приготуйте кожну потрібну річ.

У якомусь сенсі ми живемо в часи, які Господь описав як ті, коли “все буде у сумʼятті; і неминуче людські серця завмиратимуть” (Учення і Завіти 88:91). Коли ви будете читати вірші 62–126, подумайте, як поради Господа можуть допомогти вам підготуватися до Другого пришестя Спасителя. Ось кілька запитань для розгляду:

Вірші 62–76:Коли ви обдумуєте ці вірші, що, за отриманим вами натхненням, вам слід робити, аби “наближатися” до Бога? (Вірш 63). Подумайте, що для вас може означати наказ Господа “освятіть себе” (вірш 68).

Вірші 77–80, 118–126.Чому може бути “вам доцільно зрозуміти” як доктринальні, так і мирські теми? (Вірш 78). Як ви виконуєте пораду “прагніть знання”? (Вірш 118). Що, на вашу думку, означає отримувати знання “через навчання і також через віру”?

Вірші 81–116.Ви можете відмітити у цих віршах пророцтва про Друге пришестя Спасителя. Чому, на вашу думку, Господь хоче, аби ви знали про ці речі?

Вірші 117–126.Ви можете прочитати ці вірші з думкою про храм. Що ви знаходите тут такого, що могло би допомогти вам підготуватися увійти в дім Господа?

Див. також Д. Toдд Крістофферсон, “Підготовка до повернення Господа”, Ensign або Ліягона, трав. 2019, сс. 81–84; Девід А. Беднар, “Прагніть навчатися через віру”, Ensign, вер. 2007, сс. 16–21; Святі, 1:164–166.

Зображення
піктограма “сімейне вивчення”

Ідеї для сімейного вивчення Писань і домашнього вечора

Учення і Завіти 88:14–33, 95–101.Що ми дізнаємося з цих віршів про Воскресіння? Як ці істини можуть вплинути на вибір, який ми робимо?

Учення і Завіти 88:33.Ви можете почати обговорення цього вірша, попросивши членів сім’ї поговорити про дані їм дари: ті, які вони отримали з радістю, і ті, які без радості. Як ми можемо показати Господу, що ми радіємо дару целестіальної слави, який Він нам пропонує? Як ми радіємо “подавц[ю] дару”?

Учення і Завіти 88:63, 68.Ці вірші містять певні дієслова, які можуть надихнути вас творчо підійти до навчання ваших дітей посланням з цих віршів. Наприклад, ви можете зіграти в хованки, щоб обговорити фразу “шукайте мене старанно, і ви знайдете мене” (вірш 63; курсив додано).

Учення і Завіти 88:81.Всією сім’єю знайдіть певні знаки застереження у вашій домівці чи біля неї, наприклад: знаки застереження на лікарських засобах або дорожні знаки для водіїв. Як ці застереження допомагають нам? Про що Небесний Батько хоче, щоб ми “попереди[ли] свого ближнього”?

Учення і Завіти 88:119.Щоб надихнути вашу сім’ю зробити свою домівку подібною до описаної у вірші 119, спробуйте щось подібне до наступного: напишіть фрази з цього вірша на смужках паперу і накрийте ними зображення храму. Читайте разом Учення і Завіти 88:119 і дозвольте членам сім’ї знімати по одній смужці, коли вони чутимуть відповідну фразу у вірші. Що ми можемо робити, аби зробити з нашої домівки “дім Бога”? (Вірш 119).

Щоб знайти більше ідей для навчання дітей, див. навчальний план для цього тижня у посібнику За Мною йдіть—для Початкового товариства.

Запропонована пісня: “Боже, до Тебе йду”, Гімни, №46.

Як покращити наше навчання

Дайте дітям можливість творчо виразити себе. Коли ви пропонуєте вашим дітям створити щось пов’язане з євангельським принципом, ви не лише допомагаєте їм краще зрозуміти принцип, ви також даєте їм фізичне нагадування про вивчене (див. Навчати, як навчав Спаситель, с. 25).

Зображення
Ісус з учнями

Ісус Христос пропонує нам мир. Зоставляю вам мир, художник Уолтер Рейн

Роздрукувати