Учення і Завіти 2021
9--15 серпня. Учення і Завіти 88: “Встановіть … дім Бога”


“9--15 серпня. Учення і Завіти 88: “Встановіть … дім Бога”, За Мною йдіть---для Початкового товариства. Учення і Завіти. 2021 (2020)

“9--15 серпня. Учення і Завіти 88”, За Мною йдіть—для Початкового товариства. 2021

Зображення
кімната зі стільцями та лавками

9--15 серпня

Учення і Завіти 88

“Встановіть … дім Бога”

В Ученні і Завітах 88:118 дається така порада: “Навчайте один одного словам мудрості”. Які “слова мудрості” з Учення і Завітів 88 здаються найбільш актуальними для дітей, яких ви навчаєте?

Запишіть ваші враження

Зображення
піктограма “Обмін думками”

Заохочуйте до обміну думками

Скажіть дітям, що Небесний Батько та Ісус Христос хочуть, аби ми продовжували навчатися протягом усього життя. Потім попросіть їх розповісти про те, чого вони навчаються вдома, в школі або в церкві.

Зображення
піктограма “навчання”

Навчайте вченню: для дітей молодшого віку

Учення і Завіти 88:63

Бог хоче, щоб я наближався/лася до Нього.

Як саме ви можете допомогти дітям, яких навчаєте, відчувати присутність Бога в їхньому житті?

Вправи на вибір

  • Читаючи Учення і Завіти 88:63, запропонуйте дітям інсценувати дещо з почутих ними слів. Наприклад, вони можуть удати, ніби щось шукають або стукають.

  • Попросіть одну дитину тримати зображення Ісуса, стоячи в одному кінці класу, а інших дітей попросіть стати в другому кінці класу. Запропонуйте дітям робити крок уперед щоразу, коли вони скажуть те, що ми можемо робити, аби наблизитися до Спасителя, і попросіть їх робити крок назад щоразу, коли ви будете казати те, що віддаляє нас від Спасителя. Свідчіть: коли ми намагаємося наблизитися до Господа, Він наближається до нас.

Учення і Завіти 88:118

Небесний Батько хоче, щоб я навчався/лася.

“Освіта—важлива складова плану Небесного Батька, аби допомогти вам стати більш схожими на Нього. … Освіта, яку ви здобудете, буде корисною для вас протягом земного життя і в житті прийдешньому” (Заради зміцнення молоді, с. 9).

Вправи на вибір

  • Покажіть ілюстрацію із зображенням школи або намалюйте школу на дошці і попросіть дітей пояснити, що таке школа і що там відбувається. Розкажіть про школу, започатковану Джозефом Смітом (див. “Розділ 31: Слово Мудрості”, Оповідання з книги Учення і Завіти, сс. 119–122). Покажіть дітям ілюстрації із зображенням домівки, церкви і храму й запитайте, чим ці місця схожі також і на школи.

  • Заспівайте пісню про навчання, наприклад, “Коли Святе Письмо читаю” (Збірник дитячих пісень, с. 66). Запитайте дітей, про що вони люблять дізнаватися.

  • Прочитайте Учення і Завіти 88:118 і наголосіть на фразі “навчайте один одного”. Розкажіть про те, якої мудрості ви навчилися від кожної дитини вашого класу і запропонуйте дітям розповісти про мудрість, якої вони навчилися.

    Зображення
    діти вивчають Писання

    Нам слід шукати мудрості і прагнути навчатися.

Учення і Завіти 88:119

Храм—це дім Бога.

Обміркуйте, як ви допоможете дітям відчути любов до храму та бажання поклонятися в ньому Господу, коли вони будуть до цього готові.

Вправи на вибір

  • Покажіть дітям, як зробити храмовий “шпиль”: підняти руки вгору і з’єднати пальці. Прочитайте Учення і Завіти 88:119 і попросіть їх робити шпиль щоразу, коли ви кажете слово “дім”. Поясніть, що Небесний Батько хотів, аби Джозеф Сміт і святі збудували храм, або “дім Бога”. Покажіть зображення найближчого храму й обговоріть, чим храм відрізняється від церковного будинку зборів.

  • Поділіться своїм свідченням про храм і заспівайте разом пісню про храм, зокрема, “Люблю на храм дивитись” (Збірник дитячих пісень, с. 99). Запропонуйте дітям намалювати, як вони йдуть у храм.

Зображення
піктограма “навчання”

Навчайте вченню: для дітей старшого віку

Учення і Завіти 88:68, 74

Ісус Христос може очистити мене від гріха.

Освятитися означає стати чистими і непорочними. Як ви можете допомогти дітям, яких навчаєте, зрозуміти, що їх може бути освячено, якщо вони йдуть за Ісусом Христом?

Вправи на вибір

  • Попросіть когось із дітей прочитати вголос Учення і Завіти 88:68, а іншу дитину—вірш 74. Попросіть дітей уважно послухати і визначити фразу, яка зустрічається в обох цих віршах. Як ми “освячуємо” себе? (Якщо потрібно, допоможіть дітям відкрити статтю “Освячення” в Путівнику по Писаннях.) Намалюйте на дошці зображення серця, руки і ноги. Допоможіть дітям поміркувати про те, що може означати фраза “очистити” наше серце, руки й ноги. Як Спаситель допомагає нам у цьому? Як ми можемо робити так, аби наше серце, руки й ноги допомагали нам ставати більш схожими на Ісуса?

  • Поясніть, що Господь бажає, аби Його народ був освячений до того, як зможе увійти в храм. Можна запросити прийти на урок юнака або дівчину, які мають храмову рекомендацію. Нехай вони покажуть дітям, як виглядає храмова рекомендація. Обговоріть, що вони роблять для того, аби жити гідно такої рекомендації, і розкажіть, чому важливо мати храмову рекомендацію, навіть якщо ми живемо далеко від храму.

Учення і Завіти 88:77--80, 118

Небесний Батько хоче, щоб я навчався/лася.

Ви можете допомогти дітям зрозуміти, що навчання як духовному, так і мирському може підготувати їх до служіння Господу.

Вправи на вибір

  • Напишіть на дошці: Що, Чому і Як. Попросіть дітей прочитати в парах Учення і Завіти 88:77--79 і скласти список того, про що Господь хоче, аби ми дізнавалися. Потім попросіть їх уважно прочитати вірш 80 і дізнатися, чому Він бажає, аби ми навчалися. Після цього вони можуть уважно прочитати вірш 118 і дізнатися, як нам слід навчатися. Що ми дізнаємося з цих віршів про те, як Господь ставиться до здобуття освіти і навчання?

  • Покажіть карту світу й прочитайте разом Учення і Завіти 88:79. Чому нам важливо дізнаватися про інші країни та культури? Якщо ви або діти, яких ви навчаєте, побували або жили в іншій країні, покажіть предмети, пов’язані з культурою тієї країни, та розкажіть про те, що ви (або діти) дізналися.

Учення і Завіти 88:119--126

“Встановіть … дім Бога”.

Настанови Господа стосовно “дому Бога” можуть бути для нас корисним путівником під час того, як ми будуємо своє життя і домівки.

Вправи на вибір

  • Запропонуйте дітям вибрати сім слів для описання своєї домівки або домівки інших людей, яку вони відвідували. Потім попросіть їх прочитати Учення і Завіти 88:119 і знайти сім слів, які Господь використовує для описання Свого дому. Допоможіть дітям поміркувати про те, як вони можуть зробити свої домівки “домом Бога”.

  • Дайте кожній дитині завдання зробити малюнок до певної фрази з Учення і Завітів 88:119--126. Коли вони показуватимуть одне одному свої малюнки, нехай діти знайдуть у цих віршах фрази, які відповідають кожному з малюнків.

  • Напишіть на дошці фрази: Слід робити та Не слід робити. Попросіть дітей прочитати Учення і Завіти 88:119–126 та скласти список того, що Господь хоче, аби святі робили або не робили, щоб підготуватися до навчання в храмі. Тлумачення незнайомих слів вони можуть подивитися в словнику. Запропонуйте дітям вибрати те, що вони почнуть робити, або те, що вони припинять робити.

Зображення
піктограма “Вивчення”

Заохочуйте до навчання вдома

Попросіть дітей написати або намалювати щось одне з того, про що вони дізналися і чим хотіли б поділитися зі своїми сім’ями.

Як покращити наше навчання

Допомагайте дітям молодшого віку брати участь в євангельських обговореннях. Можливо, потрібно буде застосовувати творчий підхід, аби проводити євангельські обговорення з дітьми молодшого віку. Наприклад, можна принести на урок якийсь предмет, який діти можуть тримати, коли настає їхня черга щось сказати.

Роздрукувати