За Мною йдіть
9–15 грудня. Об’явлення 1–11: “Агнцеві … слава, і сила на вічні віки”


“9–15 грудня. Об’явлення 1–11: “Агнцеві … слава, і сила на вічні віки”, За Мною йдіть—для окремих осіб і сімей. Новий Завіт. 2019 (2019)

“9–15 грудня. Об’явлення 1–11”, За Мною йдіть—для окремих осіб і сімей. Новий Завіт. 2019

Зображення
Христос пасе стадо овець

Добрий пастир, художник Дел Парсон.

9–15 грудня

Об’явлення 1–11

“Агнцеві … слава, і сила на вічні віки”

Ви можете записувати запитання стосовно того, що ви прочитали в книзі Об’явлення. Потім ви можете пошукати відповіді на свої запитання або обговорити їх з членом сім’ї чи на уроці в Церкві.

Записуйте свої враження

Чи було вам колись важко висловити іншим те, що ви відчували під час сильного духовного переживання? У повсякденній мові може не вистачати слів для описання духовних почуттів і вражень. Можливо, саме тому Іван використовував такий багатий символізм та образність для описання свого величного одкровення. Він просто міг сказати, що бачив Ісуса Христа, але бажаючи допомогти нам зрозуміти свій досвід, він описав Спасителя такими словами, як: “очі Його---немов полум’я огняне”, “з уст Його меч обосічний виходив” і “обличчя Його, немов сонце, що світить у силі своїй” (Об’явлення 1:14–16). Коли ви будете читати книгу Об’явлення, намагайтеся віднайти послання, які Іван бажав, щоб ви почули і відчули, навіть якщо ви не розумієте значення кожного символу. Чому він міг порівняти церковні громади із свічниками, Сатану з драконом, а Ісуса Христа з агнцем? Зрештою, вам не треба розуміти кожен символ книги Об’явлення, щоб зрозуміти його важливі теми, включаючи найвизначнішу: Ісус Христос і Його послідовники переможуть царства людей і Сатани.

Зображення
піктограма “особисте вивчення”

Ідеї для особистого вивчення Писань

Об’явлення

Як я можу зрозуміти книгу Об’явлення?

Книгу Об’явлення може бути важко зрозуміти, але не бентежтеся. Обіцяння Івана може надихнути вас продовжувати намагатися зрозуміти: “Благословенні ті, хто читає, і ті, хто чує і розуміє слова цього пророцтва, і дотримується того, що написано в ньому, бо час пришестя Господа наближається” (Переклад Джозефа Сміта, Об’явлення 1:3 [у Путівнику по Писаннях], курсив додано).

Наступні запитання і матеріали можуть допомогти вам краще зрозуміти прочитане під час вашого вивчення книги Об’явлення:

Також може бути корисним пошукати підказки в Перекладі Джозефа Сміта різних уривків книги Об’явлення. (Див. Путівник по Писаннях).

Об’явлення

Видіння Івана навчає, як Небесний Батько рятує Своїх дітей.

Коли ви почнете вивчати книгу Об’явлення, подумайте, як вивчене пов’язується з тим, що вам відомо про план Небесного Батька для викуплення і піднесення Його дітей. Ви можете почати з огляду плану спасіння в путівнику Проповідуйте Мою євангелію (сс. 47–59). Потім, коли ви будете читати розповідь Івана про його видіння, ставте собі такі запитання: Які істини я пізнаю з книги Об’явлення стосовно того, що зробив Небесний Батько, щоб допомогти мені повернутися до Нього? Як це може допомогти мені зрозуміти план Бога для мене?

Це може допомогти вам дізнатися, що загалом:

Об’явлення 2–3

Ісус Христос знає мене особисто і допоможе мені подолати мої виклики.

Слова Спасителя в Об’явлення 2–3 відкривають, що Він розумів успіхи і труднощі, унікальні для кожної філії Церкви в часи Івана. Він запевнив святих кількох громад, що знав, окрім іншого, про їхні “діла”, “біду”, “убозтво” і “любов” (Об’явлення 2:2, 9, 19) а також знав, як їм покращитися.

Ці розділи можуть нагадати вам, що Спаситель розуміє ваші сильні сторони і слабкості і хоче допомогти вам подолати ваші земні випробування. Що Ісус Христос обіцяє тим, хто подолав? Як ви думаєте, які зміни вам слід зробити, щоб подолати свої випробування?

Об’явлення 5

Лише Ісус Христос міг уможливити план Небесного Батька.

Хоча ви цього не пам’ятаєте, з великою вірогідністю ви були присутні під час подій, описаних Іваном в Об’явлення 5. Коли ви будете читати про ці події, подумайте, як то воно було, коли ми всі усвідомили, що Ісус Христос (“Агнець”) міг уможливити план Небесного Батька (розгорнути книгу і зламати сім печаток). Чому лише Ісус Христос міг це зробити? Як ви можете виявити свою віру в Нього як вашого Спасителя?

Див. також Йов 38:4–7.

Об’явлення 6–11

Відновлення передувало руйнуванню, яке відбудеться перед Другим пришестям Ісуса Христа.

Об’явлення 6–11 описує події, які відбудуться під час тимчасового існування землі (див. УЗ 77:6), включаючи Відновлення євангелії в останні дні (див. Об’явлення 7). Коли ви читаєте про події, про які пророкував Іван, і бачите, як відбуваються деякі з них, яке до вас приходить натхнення щодо дій для кращої підготовки себе і своєї сім’ї до Другого пришестя?

Зображення
піктограма “сімейне вивчення”

Ідеї для сімейного вивчення Писань і домашнього сімейного вечора

Коли ви будете читати Писання з вашою сім’єю, Дух може допомогти вам зрозуміти, на яких принципах слід наголосити і які обговорити, в залежності від потреб вашої сім’ї. Ось кілька пропозицій:

Об’явлення 2–3

Уявіть, що Івана попросили надати послання вашій сім’ї, подібне до тих, які він давав церквам у свій час. Що б він сказав, у вас йде добре? Як ви можете покращитися?

Об’явлення 3:20

Покажіть зображення Спасителя, Який стукає в двері (див. малюнок, доданий до цього навчального плану). Попросіть вашу сім’ю прочитати Об’явлення 3:20 й обговорити запитання, подібні до наступних: Чому Ісус стукає замість того, щоб просто увійти? Як ми можемо запросити Його вплив у нашу домівку?

Об’явлення 7:9, 13–14

Чого ці вірші можуть навчити нас про те, чому для виконання храмових обрядів ми вдягаємо біле?

Щоб знайти більше ідей для навчання дітей, див. навчальний план для цього тижня у посібнику За Мною йдіть—для Початкового товариства.

Як покращити наше навчання

Заохочуйте запитання. Запитання---це показник того, що члени сім’ї готові навчатися і вони допомагають зрозуміти їх реакцію на те, чого їх навчають. Навчайте вашу сім’ю знаходити відповіді в Писаннях. (Див. Навчати, як навчав Спаситель, сс. 25–26.)

Зображення
Христос стукає в двері

Впустіть Його, художник, Грег К. Олсен

Роздрукувати