За Мною йдіть
9--15 грудня. Об’явлення 1--11: “Агнцеві--- … слава, і сила на вічні віки!”


“9--15 грудня. Об’явлення 1–11: “Агнцеві--- … слава, і сила на вічні віки!”, За Мною йдіть—для Початкового товариства. Новий Завіт. 2019 (2019)

“9--15 грудня. Об’явлення 1–11”, За Мною йдіть—для Початкового товариства. 2019

Зображення
Христос наглядає за отарою овець

Добрий Пастир, художник Дел Парсон

9--15 грудня

Об’явлення 1--11

“Агнцеві--- … слава, і сила на вічні віки!”

Дітям може бути важко розуміти символізм у книзі Об’явлення, але в цій книзі також міститься важливе вчення, яке є прекрасним і простим.

Записуйте свої враження

Зображення
Піктограма: “Обмін думками”

Заохочуйте до обміну думками

Попросіть дітей уявити, що вони бачать у видінні Ісуса Христа. Якими були б їхні почуття? Поясніть, що в книзі Об’явлення Іван описав видіння, в якому він бачив Ісуса і багато важливого стосовно минулого і прийдешнього.

Зображення
піктограма навчайте

Навчайте вченню

Для дітей молодшого віку

Об’явлення 3:20

Я можу запросити Ісуса Христа у своє життя.

Метафора того, як Ісус стоїть біля дверей і стукає, може допомогти дітям зрозуміти, що Він бажає бути поруч із ними.

Вправи на вибір

  • Покажіть ілюстрацію, яка знаходиться в навчальному плані для цього тижня у посібнику За Мною йдіть---для окремих осіб і сімей та прочитайте Об’явлення 3:20. Попросіть дітей уявити, що Ісус стукає у двері їхньої домівки. Вони дозволять Йому увійти? Що, на їхню думку, Він скаже або зробить?

  • Нехай діти розкажуть про випадки, коли вони чекали на прихід якоїсь людини до них додому---того, кого вони були дуже раді бачити. Яким було очікування на прихід тієї людини? Що, якби вони ніколи не дозволили цій людині ввійти? Прочитайте Об’явлення 3:20, і нехай діти по черзі тримають ілюстрацію із зображенням Ісуса і вдають, ніби стукають у двері. Інші члени класу можуть зробити вигляд, що відчиняють двері. Яким чином ми можемо дозволити Ісусу бути поруч із нами, незважаючи на те, що ми Його не бачимо? За бажанням, ви можете дати кожній дитині додому ілюстрацію із зображенням Ісуса.

Об’явлення 5:1--10

Ісус Христос---єдиний, Хто є гідний бути моїм Спасителем.

Завдяки своєму видінню Іван дізнався, що лише Ісус Христос (представлений Агнцем) міг бути нашим Спасителем і виконати план Батька (представлений запечатаною книгою).

Вправи на вибір

  • Перед уроком знайдіть ілюстрації, на яких відображені благословення, доступні завдяки Спокуті Ісуса Христа (зокрема, храм, хрищення і сім’ї), покладіть їх у книгу й обгорніть книгу папером або стрічкою. За допомогою кількох ключових фраз з Об’явлення 5:1--10 опишіть видіння, бачене Іваном. Покажіть дітям книгу і скажіть, що єдиний спосіб її відкрити---знайти ілюстрацію із зображенням Ісуса, яку ви заховали десь у класі. Коли вони знайдуть цю ілюстрацію, відкрийте книгу й покажіть дітям покладені в ній інші ілюстрації. Свідчіть, що Спаситель був єдиним, Хто міг зробити ці благословення можливими.

  • Коротко розкажіть про видіння, описане в книзі Об’явлення 5:1--10, й запропонуйте дітям розіграти цей уривок. Нехай вони покажуть, як протягом видіння змінювалися почуття Івана та інших персонажів. Наприклад, вони можуть зробити вигляд, що плачуть, коли ніхто не міг відкрити книгу, або вони можуть зрадіти, коли її відкрив Спаситель.

Об’явлення 7:9, 13--14

Ісус Христос допомагає мені очиститися від гріха.

Іван бачив багато людей, зодягнених в одежу, “вибі[лену … кров’ю] Агнця” (вірш 14). Поміркуйте, як це видіння може допомогти дітям зрозуміти важливість очищення від наших гріхів через Спокуту Ісуса Христа.

Вправи на вибір

  • Покажіть дітям христильний одяг або інший білий одяг, а також ілюстрацію із зображенням Ісуса. Прочитайте дітям Об’явлення 7:9, 13--14 і попросіть їх кожного разу, коли вони чують слово білий, вказувати на ілюстрацію та на одяг. Поясніть, що білий одяг являє собою чистоту й нагадує нам, що Ісус Христос може зробити нас чистими від наших помилок.

  • Покажіть дітям шматок білої тканини і дозвольте їм її забруднити, обписавши ручкою або насипавши на неї бруду. Поясніть, що гріх забруднює наші духи. Покажіть ілюстрацію із зображенням Ісуса в Гефсиманії (наприклад, Альбом “Євангелія в мистецтві”, № 56), відкладіть брудну тканину і покажіть їм чистий шматок тканини. Свідчіть, що завдяки Спокуті Ісуса Христа ми можемо стати чистими.

  • Проспівайте пісню про хрищення, зокрема, “Я хочу бути чистим” (Збірник дитячих пісень, с. 53), й обговоріть, як Ісус допомагає нам стати чистими, коли ми приймаємо хрищення.

Зображення
піктограма навчайте

Навчайте вченню

Для дітей старшого віку

Об’явлення 3:20

Я можу прийняти рішення дозволити Ісусу Христу бути частиною мого життя.

Як ви можете допомогти дітям, яких навчаєте, відкрити своє серце і життя для влади і впливу Ісуса Христа?

Вправи на вибір

  • Коли ви будете читати Об’явлення 3:20, попросіть дітей дивитися на ілюстрацію, яка знаходиться в навчальному плані для цього тижня у посібнику За Мною йдіть---для окремих осіб і сімей. Щоб допомогти їм зрозуміти значення цієї ілюстрації, запропонуйте їм працювати в парі, аби дати відповідь на такі запитання: Чому, на вашу думку, Ісус стукає у двері? Чому із зовнішнього боку дверей немає ручки? Що означає впустити Ісуса в наше життя?

  • Попросіть дітей написати на дошці різні способи того, як “відчинити двері” Ісусу. Серед прикладів може бути: служіння іншим, читання Писань і прийняття причастя.

Об’явлення 5:1--10

Ісус Христос---єдиний, Хто є гідний бути моїм Спасителем.

У видінні, описаному в Об’явленні, 5, говориться, що лише Ісус Христос був гідний і спроможний здійснити Спокуту й спасти нас від гріха.

Вправи на вибір

  • Попросіть дітей розповісти про випадок, коли їм потрібна була допомога іншої людини, тому що вони не могли зробити чогось самі. Попросіть їх прочитати Об’явлення 5:1--10 і дізнатися, що мало бути зроблено і лише одна людина могла це зробити (поясніть, що Агнець---це Ісус Христос, а книга являє собою Божий план). Що зробив для нас Ісус такого, що ніхто інший не міг зробити?

  • Попросіть дітей знайти гімн або дитячу пісню, яка свідчить про Ісуса Христа (зокрема, “Прекрасний Спаситель”, Збірник дитячих пісень, сс. 142–143). Що ми дізнаємося про Ісуса Христа завдяки словам цієї пісні? Як ця пісня може бути схожою на гімн хвали, який співався на честь Ісуса Христа згідно з книгою Об’явлення 5:9--10?

Об’явлення 9:1--2

Євангелія може допомогти мені здолати спокусу.

Дим, який затьмарив повітря згідно з Об’явленням 9:2, може бути схожим на спокуси (див. 1 Нефій 12:17).

Вправи на вибір

  • Намалюйте на аркуші й виріжте сонце і темну хмару. Запропонуйте дітям прочитати Об’явлення 9:2 та 1 Нефій 12:17 і напишіть на темній хмарі, що в цих віршах являє собою дим або імла. Прикріпіть до дошки темну хмару з паперу й запропонуйте дітям скласти список спокус, з якими стикаються діти їхнього віку. Тоді прикріпіть до дошки паперове сонце і попросіть їх скласти список засобів, даних нам Небесним Батьком, аби подолати темряву світу.

  • Як діти можуть допомагати іншим, хто перебуває в духовній темряві? Щоб допомогти їм обміркувати це запитання, покажіть відео “Choose the Light (Вибирай світло)” (LDS.org) і запропонуйте їм обговорити, що сталося з велосипедистом.

Зображення
Піктограма: “сімейне вивчення”

Заохочуйте до навчання вдома

Запропонуйте дітям розповісти своїм сім’ям про те, як вони можуть відкрити двері своїх домівок для впливу Спасителя.

Як покращити наше навчання

Заохочуйте до благоговіння. Важливою складовою благоговіння є думки про Небесного Батька та Ісуса Христа. Можна нагадувати дітям бути благоговійними, тихенько співаючи пісню, або наспівуючи мелодію, або показуючи зображення Ісуса.

Роздрукувати