За Мною йдіть
23--29 грудня. Об’явлення 12--22: “Переможець наслідить усе”


“23--29 грудня. Об’явлення 12--22: “Переможець наслідить усе”, За Мною йдіть—для Початкового товариства. Новий Завіт. 2019 (2019)

“23--29 грудня. Об’явлення 12--22”, За Мною йдіть—для Початкового товариства. 2019

Зображення
Ісус Христос вітає людей під час Свого Другого пришестя

Вічне місто, художник Кейт Ларсон

23--29 грудня

Об’явлення 12--22

“Переможець наслідить усе”

Під час підготовки до навчання спирайтеся на власний або сімейний досвід вивчення Об’явлення 12--22. На що ви особливо звернули увагу? Які натхненні думки приходили до вас? Пам’ятайте, що запропоновані тут вправи можна пристосовувати до дітей будь-якого віку.

Записуйте свої враження

Зображення
Піктограма: “Обмін думками”

Заохочуйте до обміну думками

Запропонуйте дітям розповісти, чому вони бажають знову жити з Небесним Батьком. У ході уроку допомагайте їм звертати увагу на те, яким чином вони можуть підготуватися, щоб повернутися до Нього.

Зображення
піктограма навчайте

Навчайте вченню

Для дітей молодшого віку

Об’явлення 12:7--11

Я виявляв\ла віру в Ісуса Христа у доземному житті.

Під час війни на Небесах вірні діти Бога перемогли Сатану “словом свого засвідчення”, а також виявляючи віру в Ісуса Христа (Об’явлення 12:11).

Вправи на вибір

  • Щоб допомогти дітям зрозуміти, що означає наслідувати чийсь приклад, виберіть одну дитину бути “лідером”, а інших попросіть повторювати за нею, роблячи те, що й вона. Тоді дозвольте іншим дітям побути в ролі лідера. Прочитайте дітям Об’явлення 12:7--11 і поясніть, що до того, як народитися, ми обрали йти за Спасителем, а не за Сатаною.

  • Проспівайте разом пісню про доземне життя, зокрема, “Буду я за Божим планом жити” або “Жив я на небі колись” (Збірник дитячих пісень, сс. 86--87, 141). Поставте, наприклад, такі запитання: Що відбулося на Небесах до того, як ми народилися? Яке рішення ми прийняли? (Див. також “Вступ: План нашого Небесного Батька”, Історії з Нового Завіту, сс. 1--5, або відповідне відео на LDS.org).

Об’явлення 19:7

Я можу підготуватися до Другого пришестя Ісуса Христа, вибираючи те, що правильне.

Як ви можете допомогти дітям зрозуміти, що Друге пришестя буде для нас радісною подією, якщо ми будемо виконувати заповіді Ісуса?

Вправи на вибір

  • Покажіть ілюстрацію, яка знаходиться в навчальному плані для цього тижня у посібнику За Мною йдіть---для окремих осіб і сімей, та прочитайте Об’явлення 19:7. Поясніть, що “весілля Агнця” являє собою Друге пришестя Ісуса Христа. Чому люди були радісними? Запитайте дітей, чи були вони колись на весіллі. Як це було? Чому люди були щасливими?

  • Розкажіть дітям, чому ви з радістю очікуєте на Друге пришестя Ісуса. Також ви можете заспівати разом пісню про Друге пришестя, зокрема, “Коли Він прийде знов” (Збірник дитячих пісень, сс. 46–47).

  • Запропонуйте дітям розповісти, як саме вони готуються до того, щоб іти в церкву в неділю. Чому ми це робимо перед тим, як іти в церкву? Чому ми повинні готуватися до Другого пришестя Христа? Нехай діти намалюють на творчій сторінці цього тижня те, що вони можуть робити, аби підготуватися до Другого пришестя.

Об’явлення 21:1, 3–4, 22–27; 22:1–2

Я можу жити в целестіальному царстві з Небесним Батьком і людьми, яких я люблю.

В останніх двох розділах книги Об’явлення Павло за допомогою прекрасної мови описує целестіальну славу, яка дістанеться вірним.

Вправи на вибір

  • Нехай діти намалюють на дошці дерево, описане в книзі Об’явлення 22:2. Поясніть, що це дерево є деревом життя, а його плід являє собою любов Бога (див. 1 Нефій 11:21–22). Роздайте дітям по аркушу паперу у формі плоду і попросіть їх намалювати на ньому те, що допомагає їм відчувати любов Небесного Батька. Поясніть: ті, хто вірний, житиме з Небесним Батьком у целестіальному царстві.

  • Розкажіть дітям про деякі образи або деталі, використані Іваном для опису целестіальної слави (див. Об’явлення 21:1, 3–4, 22–27; 22:1–2). Запропонуйте дітям зробити відповідні малюнки.

  • Заспівайте разом пісню про Божий план, зокрема “Буду я за Божим планом жити” (Збірник дитячих пісень, сс. 86–87). Запропонуйте дітям з’ясувати, що вони можуть робити, аби знову жити з Небесним Батьком.

Зображення
піктограма навчайте

Навчайте вченню

Для дітей старшого віку

Об’явлення 12:7--11

Я виявляв\ла віру в Ісуса Христа у доземному житті.

Діти, яких ви навчаєте, знаходяться на землі завдяки тому, що мали віру в Ісуса Христа в доземному житті й вибрали йти за Ним.

Вправи на вибір

  • Прочитайте разом Об’явлення 12:7--11 і напишіть на дошці слова: змій, війна на Небесах, скинутий, свідчення та Агнець. Попросіть дітей підсумувати ці вірші, використовуючи записані на дошці слова. Що з цих віршів ми дізнаємося про Ісуса Христа (Агнця)? Що ми дізнаємося про вибір, який зробили у доземному житті?

  • Накресліть на дошці три колонки і підпишіть їх: До цього життя, Під час цього життя та В обох випадках. Підготуйте паперові смужки, на яких написані істини щодо доземного і земного життя, зокрема, Ми маємо тіла, Ми не маємо тіл, Ми жили в присутності Бога, Ми перебуваємо у стані війни із Сатаною, Ми виявляємо віру в Ісуса Христа і Ми йдемо за Божим планом. Нехай діти по черзі вибирають одну із паперових смужок і вирішують, до якої колонки вона належить. Висловіть впевненість, що діти можуть і далі виявляти віру в Христа.

Об’явлення 19:7–8

Я можу підготуватися до Другого пришестя Ісуса Христа, вибираючи те, що правильне.

Як ви можете допомогти дітям, яких навчаєте, зрозуміти, що Друге пришестя Ісуса Христа буде радісною подією для праведних?

Вправи на вибір

  • Прочитайте разом Об’явлення 19:7–8 і допоможіть дітям зрозуміти символізм цих віршів. Весілля---це Друге пришестя Спасителя, Агнець---це Спаситель, а Його жона---це Церква (або усі ми). Як люди готуються до весілля? Яким чином ми можемо підготуватися до того часу, коли Спаситель прийде знову?

  • Повторіть і вивчіть з дітьми напам’ять Уложення віри 1:10. Поясніть, що в цьому уложенні віри описані радісні, славетні події, які стануться, коли Ісус прийде знову. Покажіть зображення Другого пришестя Ісуса з посібника За Мною йдіть---для окремих осіб і сімей і запропонуйте дітям намалювати те, яким, як вони уявляють, буде Друге пришестя Ісуса.

Об’явлення 21:1, 3–4, 22–27; 22:1--2, 17

Я можу жити в целестіальному царстві з Небесним Батьком і людьми, яких я люблю.

Готуючись навчати про целестіальне царство, поміркуйте про те, що для вас означає целестіальне царство. Як ви можете поділитися своїм свідченням з дітьми, яких навчаєте?

Вправи на вибір

  • Запропонуйте дітям знайти наведені далі вірші стосовно певних образів або деталей, використаних Іваном для описання целестіальної слави: Об’явлення 21:1, 3–4, 22–27; 22:1--2. Нехай вони виберуть образ або певну деталь опису, які вони хотіли б намалювати. Тоді вони можуть розповісти класу про свої малюнки. Запропонуйте їм показати малюнки своїм сім’ям вдома.

  • Прочитайте разом Об’явлення 22:17 і поясніть, що наречена, яка каже “Прийди!”---це Церква. Куди ми хочемо запросити інших “прийти”? Які є гарні способи, щоб запросити людей “прийти”?

Зображення
Піктограма: “сімейне вивчення”

Заохочуйте до навчання вдома

Допоможіть дітям підготуватися до читання Книги Мормона наступного року. Для цього запропонуйте їм звернутися з проханням до когось із членів сім’ї або друзів, щоб ті поділилися улюбленим віршем або історією з Книги Мормона.

Як покращити наше навчання

Навчайте дітей записувати враження. Якщо діти розвинуть звичку записувати враження, це допомагатиме їм розпізнавати Дух і прислухатися до Нього. Діти можуть записувати враження, роблячи позначки в Писаннях, малюючи ілюстрації або роблячи прості записи у щоденнику. (Див. Навчати, як навчав Спаситель, с. 30).

Роздрукувати