Учення і Завіти 2021
5–11 квітня. Учення і Завіти 30–36: “Тебе покликано проповідувати Мою євангелію”


“5–11 квітня. Учення і Завіти 30–36: “Тебе покликано проповідувати Мою євангелію”, За Мною йдіть—для Початкового товариства. Учення і Завіти. 2021 (2020)

“5–11 квітня. Учення і Завіти 30–36”, За Мною йдіть—для Початкового товариства. 2021

Зображення
перші місіонери Церкви

5–11 квітня

Учення і Завіти 30–36

“Тебе покликано проповідувати Мою євангелію”

Коли ви будете з молитвою вивчати Учення і Завіти 30–36, думаючи про дітей вашого класу, Дух може надихати вас ідеями стосовно того, як краще їх навчати. Додаткові ідеї вміщені в цьому навчальному плані.

Запишіть ваші враження

Зображення
піктограма “обмін думками”

Заохочуйте до обміну думками

Підніміть вгору ілюстрацію із зображенням місіонерів і попросіть дітей розповісти, що вони знають про місіонерську роботу.

Зображення
піктограма “навчання”

Навчайте вченню: для дітей молодшого віку

Учення і Завіти 33:2–3, 6–10

Я можу ділитися євангелією Ісуса Христа.

Навіть діти молодшого віку можуть ділитися своїм свідченням про євангелію Ісуса Христа. Як за допомогою вказаних віршів ви можете надихнути їх до цього?

Вправи на вибір

  • Попросіть дітей спробувати сказати закритим ротом таку фразу “Бог любить тебе”. Зверніть увагу на те, що ми не можемо навчати людей євангелії, якщо не відкриваємо свої вуста. Прочитайте Учення і Завіти 33:8–10 і попросіть дітей відкривати свої вуста кожного разу, коли вони чують фразу “відкрийте вуста свої”. Чому Небесний Батько хоче, аби ми відкривали свої вуста і ділилися євангелією з іншими людьми?

  • Прошепотіть щось дітям дуже тихенько, наприклад, “Джозеф Сміт був пророком Бога” і попросіть їх повторити те, що ви сказали. Тоді скажіть цю ж фразу голосніше. Прочитайте Учення і Завіти 33:2. Допоможіть дітям зрозуміти, що “підносити [наші] голоси” означає не боятися розповідати іншим про Ісуса Христа, Книгу Мормона та інші євангельські істини.

  • Розкладіть по класу паперових ляльок або ілюстрації із зображеннями людей. Попросіть дітей знайти “людей” і зібрати їх в одному місці класу. Прочитайте Учення і Завіти 33:6 і поясніть значення слів, що Господь “збере [Своїх] вибраних”. Свідчіть про те, що ми можемо допомагати збирати людей до Господа, коли ділимося євангелією.

  • Проспівайте пісню про проповідування євангелії, зокрема, “Служити хочу як місіонер” (Збірник дитячих пісень, с. 90). Разом з дітьми подумайте про те, як вони можуть допомагати іншим людям дізнаватися про Ісуса Христа.

Учення і Завіти 33:12–17

Я маю будувати своє життя на євангелії Ісуса Христа.

Порада, яку Господь дав Езрі Тейру і Нортропу Світу, може допомогти дітям, яких ви навчаєте, будувати своє життя на євангелії Ісуса Христа.

Вправи на вибір

  • Покажіть дітям зображення фундаменту будинку і попросіть описати його. Чому будинку потрібен міцний, надійний фундамент? Прочитайте з дітьми Учення і Завіти 33:12–13 і поясніть, що Господь бажає, аби ми будували своє життя на Його євангелії. Поміркуйте з дітьми про те, у який спосіб вони можуть будувати своє життя на євангелії Ісуса Христа.

  • Дайте дітям кілька предметів, за допомогою яких вони можуть збудувати вежу, наприклад, блоки від конструктора або пластикові стаканчики. Позначте кожен предмет картинкою, яка символізує сказане Господом в Ученні і Завітах 33:14–17. Запропонуйте дітям збудувати вежу, а ви тим часом можете розповідати їм про те, як ці складові допомагають нам будувати наше життя на євангелії Ісуса Христа.

Зображення
піктограма “навчання”

Навчайте вченню: для дітей старшого віку

Учення і Завіти 30:1–2

Я маю більше зосереджуватися на тому, що від Бога, аніж на земному.

Господня порада Девіду Уітмеру в розділі 30 може допомогти дітям, яких ви навчаєте, залишатися вірними євангелії Ісуса Христа.

Вправи на вибір

  • Прочитайте разом Учення і Завіти 30:1 і попросіть дітей підсумувати своїми словами пораду, дану Господом Девіду Уітмеру. Яким чином ми іноді можемо “злякатися людину” або перейматися тим, що можуть подумати інші замість того, щоб робити те, що нам слід робити?

  • Попросіть дітей спробувати виконувати два завдання одночасно, наприклад, нехай вони промовляють уложення віри під час того як записуватимуть імена всіх дітей класу. Спитайте їх, чому було важко зосередитися на першому завданні. Що є тим “земним” (Учення і Завіти 30:2), що може відволікати нас від того, щоб пам’ятати Ісуса Христа і Його євангелію? Як ми можемо залишатися зосередженими на Ньому замість того, щоб бути зосередженими на чомусь менш важливому?

Учення і Завіти 30–34

Я можу ділитися євангелією Ісуса Христа.

Багато дітей у Церкві чекають можливості служити на місії повного дня або на місії служіння. Історії про місіонерів, вміщені в розділах 30–34, можуть допомогти їм до цього підготуватися.

Вправи на вибір

  • Попросіть когось із членів приходу дізнатися про одного з місіонерів, щодо покликання якого говориться в Ученні і Завітах 30–34, і розповісти дітям, що саме вони дізналися (див. “Голоси Відновлення: Перші навернені” у посібнику За Мною йдіть—для окремих осіб і сімей).

  • Намалюйте на дошці “великий рот” і допоможіть дітям знайти в Ученні і Завітах 33:8–10 Господні обіцяння для нас, коли ми відкриваємо вуста, щоб ділитися євангелією. Нехай діти напишуть ці обіцяння на дошці і допоможіть їм зрозуміти їхнє значення. Попросіть кожну дитину написати всередині “рота” євангельську істину, якою вони можуть поділитися з іншими.

  • Покажіть зображення сурми й обговоріть, що означає проповідувати євангелію “нібито звук[ом] сурми”. Як ми “підносимо” свої голоси? (Учення і Завіти 33:2; 34:6).

  • Попросіть дітей розповісти, як вони готуються до майбутнього служіння на місії. Якщо вони знають когось (можливо, члена сім’ї), який зараз на місії, попросіть їх розповісти про його або її досвід. Або запросіть місіонерів, колишнього місіонера чи того, хто готується до служіння на місії, розповісти про своє завзяття щодо місіонерської роботи. Розкажіть про свій досвід проповідування євангелії, в тому числі у щоденному житті.

    Зображення
    хлопці грають

    Я можу ділитися євангелією зі своїми друзями.

Учення і Завіти 33:12–17

Я можу будувати своє життя на євангелії Ісуса Христа.

Якщо діти в ранньому віці можуть дізнатися про те, як будувати своє життя на основі євангелії Ісуса Христа, більш імовірно, що вони залишаться вірними Йому. Для них може стати корисною порада, дана у цих віршах.

Вправи на вибір

  • Принесіть на урок предмети різної твердості, а саме: м’яку іграшку, губку, глину та камінь. Дозвольте дітям потримати у руках кожен з цих предметів. Попросіть їх прочитати Учення і Завіти 33:12–13 і дізнатися, як Господь описує Свою євангелію. Чому “скеля” є вдалим словом для описання суті євангелії? Як ми можемо будувати своє життя на скелі євангелії?

  • Допоможіть дітям прочитати Учення і Завіти 33:12–17 і дізнатися про те, як саме ми можемо будувати своє життя на євангелії Ісуса Христа. Запропонуйте дітям зобразити знайдені відповіді у вигляді малюнків, і нехай вони спробують здогадатися, що відображено на малюнках одне одного.

Зображення
піктограма “вивчення”

Заохочуйте до навчання вдома

Запропонуйте дітям бути як місіонери і поділитися з їхніми сім’ями тим, що вони дізналися сьогодні на уроці Початкового товариства.

Як покращити наше навчання

Свідчіть про обіцяні благословення. Коли ви запрошуєте дітей жити за євангельським принципом, розповідайте про обіцяння, які Бог дав тим, хто житиме за цим принципом. Наприклад, можна поділитися свідченням про благословення, які Господь дає тим, хто відкриває свої вуста і ділиться євангелією.

Роздрукувати