За Мною йдіть
15--21 квітня. Великдень: “Де, смерте, твоя перемога?”


“15--21 квітня. Великдень: “Де, смерте, твоя перемога?” За Мною йдіть—для Початкового товариства. Новий Завіт 2019 (2019)

“15--21 квітня. Великдень”, За Мною йдіть—для Початкового товариства. 2019

Зображення
Гробниця в саду

15--21 квітня

Великдень

“Де твоє, смерте, жало?”

Під час уроків допомагайте дітям поглянути на Великдень як на пору, коли ми з радістю думаємо про Спасителя і відчуваємо більшу вдячність за Його жертву. Ви можете адаптувати ідеї, викладені в цьому навчальному плані, щоб краще навчати дітей будь-якого віку.

Записуйте свої враження

Зображення
sharing icon

Заохочуйте до обміну думками

Щоб допомогти дітям розповісти те, що вони знають про Ісуса Христа і Його Спокуту, ви можете показати ілюстрації із зображенням Спасителя у Гефсиманії, на хресті та після Його Воскресіння (див. ілюстрацію у навчальному плані для цього тижня в посібнику За Мною йдіть—для окремих осіб і сімей, а також Альбом “Євангелія в мистецтві”, №№ 56, 57, 58, 59 і 60).

Зображення
teaching icon

Навчайте вченню

Для дітей молодшого віку

Ісус Христос—мій Спаситель.

Читаючи про Спокуту Ісуса Христа, обміркуйте, як ви можете допомогти дітям відчути, наскільки сильно їх любить Ісус.

Вправи на вибір

  • Скажіть дітям: через те, що ми всі грішимо, ми не можемо повернутися до Бога без Спасителя, Який постраждав за наші гріхи. Ісус Христос може спасти нас від наших гріхів, якщо ми покаємося. Підніміть вгору дзеркало, і нехай діти по черзі дивляться в нього. Коли діти це робитимуть, кажіть кожному: “Ісус любить [ім’я дитини], і Він може спасти [ім’я дитини]”.

  • Покажіть ілюстрацію Ісус молиться в Гефсиманії (Альбом “Євангелія в мистецтві”, № 56) і розкажіть історію про те, як Ісус страждав у Гефсиманії за гріхи світу (див. Матвій 26:36–46; Лука 22:39–44). Поясніть, що завдяки Його стражданням ми можемо отримувати прощення за неправильний вибір. Ви можете також скористатися “Розділом 51: Ісус страждає у Гефсиманському саду”, Історії з Нового Завіту, сс. 129–132, або показати відповідне відео (LDS.org).

  • Заспівайте разом “Спасителя любов”, Збірник дитячих пісень, сс. 42–43. Якими словами в цій пісні описується любов Спасителя? Запитайте дітей, як вони можуть допомогти іншим відчути любов Спасителя?

Оскільки Ісус воскрес, я зможу жити знов.

Як ви можете допомогти дітям зрозуміти, що завдяки Ісусу Христу ми і наші рідні одного дня воскреснемо?

Вправи на вибір

  • Розкажіть дітям історію про Великдень за допомогою ілюстрацій про Христа у Гефсиманії, на хресті і після Його Воскресіння, які є в Альбомі “Євангелія в мистецтві” (№№ 56, 57, 58, 59 і 60), а також використовуючи велику ілюстрацію з навчального плану цього тижня посібника За Мною йдіть—для окремих осіб і сімей. Нехай кілька дітей тримають ілюстрації, поки ви розповідаєте історію. Розкажіть дітям про кількох людей, які бачили Ісуса після того, як Він воскрес, зокрема, про Марію (див. Іван 20:1–18) або Хому (див. Іван 20:24–29).

  • Дізнайтеся, чи діти знають, чому ми святкуємо Великдень. Поясніть, що на Великдень ми святкуємо найважливіший день в історії---день, коли воскрес Ісус Христос. Запитайте дітей, чи хоче хтось із них розповісти про те, які заходи допомагають їхнім сім’ям згадувати про Воскресіння Ісуса Христа.

  • Поясніть, що воскреснути означає жити знову після смерті. Свідчіть, що завдяки Ісусу Христу ми воскреснемо---ми будемо жити знову після смерті, і ми ніколи більше не помремо.

  • За допомогою рукавички навчайте дітей того, що ми всі маємо тіло (представлене рукавичкою) і дух (представлений долонею). Коли ми помираємо, наші духи продовжують жити, а наші тіла---вже ні. Коли ми воскресаємо, наші дух і тіло з’єднуються знову. Нехай діти по черзі одягнуть і знімуть рукавичку.

  • Заспівайте разом Великодню пісню, наприклад, “Бог наш воскрес” або “Чи правда, що Ісус живий?”, Збірник дитячих пісень, сс. 44, 45, і покажіть дітям ілюстрації, де Ісуса зображено після Його воскресіння (Альбом “Євангелія в мистецтві”, №№ 59, 60, 61).

  • Покажіть фотографію якоїсь людини, що вже померла. Поділіться своїм свідченням, що вона воскресне завдяки Спокуті й Воскресінню Ісуса Христа.

  • Подивіться разом відео “Jesus Is Resurrected (Ісус воскрес)” або “The Risen Lord Appears to the Apostles (Воскреслий Господь являється апостолам)” (LDS.org). Додаткові Великодні послання можна знайти на сайті mormon.org/easter.

Зображення
Христос з Марією біля порожньої гробниці

Він воскрес, художник Ґреґ Олсен

Зображення
teaching icon

Навчайте вченню

Для дітей старшого віку

Ісус страждав за мене у Гефсиманії й на хресті.

Вивчаючи Спокуту Спасителя, поміркуйте, як ви можете допомогти дітям дізнатися і пам’ятати, що Христос страждав у Гефсиманії й на хресті за їхні гріхи, хвороби і скорботи.

Вправи на вибір

  • Прочитайте з дітьми Лука 22:39–44, а також вибрані вірші з Матвій 27:29–50. Попросіть їх знайти слова, які допоможуть їм зрозуміти, що Спаситель пережив у Гефсиманії й на хресті.

  • Допоможіть дітям вивчити напам’ять третє уложення віри. Свідчіть, що Ісус Христос має владу спасти нас від гріха і від смерті.

  • Допоможіть дітям підготувати короткі виступи про Спокуту Ісуса Христа, якими б вони могли поділитися з іншими. Запропонуйте їм додати до виступів вірші з Писань і власні свідчення. Якщо їм потрібна додаткова допомога, вони можуть прочитати тему “Спокута Ісуса Христа” у посібнику Стійкі у вірі (сс. 154--162).

Оскільки Ісус помер і воскрес, я житиму знову.

Дітям, яких ви навчаєте, одного дня доведеться пережити смерть дорогої людини, якщо цього ще не сталося. Допоможіть їм знати, що завдяки тому, що Ісус Христос воскрес, ми всі воскреснемо.

Вправи на вибір

  • Покажіть Альбом “Євангелія в мистецтві”, ілюстрації №№ 57, 58і 59, і попросіть дітей поєднати ці ілюстрації з такими уривками: Матвій 27:29–38, 59–60; Іван 20:10–18.

  • Запропонуйте дітям прочитати індивідуально тему “Воскресіння” в Путівнику по Писаннях і скласти перелік запитань у вигляді тестів, які вони могли б поставити на основі прочитаного. Виділіть час, щоб діти поставили одне одному свої запитання і разом знайшли відповіді.

  • Допоможіть дітям продивитися тематичний покажчик у Збірнику дитячих пісень, щоб знайти пісню про Ісуса Христа або Воскресіння, яку вони хотіли б вивчити. Проспівайте пісню разом кілька разів. Запитайте в учнів класу, про що вони дізналися з цієї пісні.

  • Заздалегідь попросіть кількох дітей прийти на урок підготовленими, щоб поділитися своїми свідченнями про Спокуту і Воскресіння Спасителя. Запропонуйте дітям записати свої свідчення, щоб поділитися ними вдома.

Зображення
learning icon

Заохочуйте до навчання вдома

Щоб допомогти дітям поділитися зі своїми сім’ями тим, про що вони дізналися, запропонуйте їм заспівати вдома на цьому тижні пісню про Ісуса Христа.

Як покращити наше навчання

Діти отримують користь від повторення. Не бійтеся повторювати вправи кілька разів, особливо з дітьми молодшого віку. Повторення допоможе дітям краще запам’ятати те, чого ви навчаєте.

Зображення
вправа: я житиму знов

Роздрукувати