За Мною йдіть
11--17 листопада. Євреям 7--13: “Первосвященик майбутнього доброго”


“11--17 листопада. Євреям 7--13: “Первосвященик майбутнього доброго”, За Мною йдіть—для Початкового товариства. Новий Завіт. 2019 (2019)

“11--17 листопада. Євреям 7--13”, За Мною йдіть—для Початкового товариства. 2019

Зображення
Мелхиседек дає благословення Авраму

Мелхиседек благословляє Аврама, художник Уолтер Рейн

11--17 листопада

Євреям 7--13

“Первосвященик майбутнього доброго”

Коли ви будете продивлятися й обмірковувати цей навчальний план, прислухайтеся до підказок, які приходитимуть до вас щодо дітей, яких ви навчаєте. Дух допоможе вам знайти послання для них у Євреям 7--13.

Записуйте свої враження

Зображення
Піктограма: “Обмін думками”

Заохочуйте до обміну думками

Попросіть дітей розповісти про те, як саме вони і їхні сім’ї навчаються євангелії вдома. Запропонуйте їм поділитися своїм улюбленим досвідом стосовно вивчення євангелії зі своїми сім’ями.

Зображення
піктограма навчайте

Навчайте вченню

Для дітей молодшого віку

Євреям 7:1--6

Священство може багато в чому нам допомагати.

За допомогою Євреям 7:1--6 можна розповісти дітям про благословення священства.

Вправи на вибір

  • Коротко поясніть, ким був Авраам, а потім за допомогою Євреям 7:1–6 та Перекладу Джозефа Сміта, Буття 14:36–40 (у Путівнику по Писаннях) навчайте, що Авраам платив десятину Мелхиседеку. Поясніть, що Мелхиседек мав вище священство, яке є силою Бога, даною чоловікам на землі, і він скористався ним, щоб благословити Авраама. Дітям може сподобатися розіграти цю історію, використовуючи простий реквізит, наприклад, корону і конверт для десятини.

  • Запросіть на урок носія Ааронового і носія Мелхиседекового священства, щоб вони розповіли дітям, як вони використовували священство, аби благословити інших. Потім покажіть дітям ілюстрації із зображенням різних обрядів священства (наприклад, див. ілюстрації №№103–108 в Альбомі “Євангелія в мистецтві”). Допоможіть дітям визначити, яке священство потрібно для кожного обряду, згідно з ілюстрацією. Тоді передавайте цю ілюстрацію носію відповідного священства.

Євреям 11:1--32

Віра---це сподівання на те, чого ми не можемо бачити.

Незважаючи на те, що діти, яких ви навчаєте, не можуть бачити Небесного Батька та Ісуса Христа або відчути всі благословення євангелії, вони можуть розвинути віру, навчаючись з прикладів, наведених у Євреям 11.

Вправи на вибір

  • Покажіть зображення Ісуса. Покладіть у різних куточках класу кілька предметів, які являють собою “докази”, що Він---реальний, незважаючи на те, що ми не можемо Його бачити (зокрема, Писання, ілюстрацію із зображенням Першого видіння та зображення Землі). Запропонуйте дітям знайти ці предмети, а потім розкажіть їм, як кожна із цих речей допомагає нам мати віру, що Ісус живе.

  • Принесіть фен, і нехай діти по черзі відчують повітря, яке дутиме на їхні обличчя. Навчайте їх, що ми не можемо бачити повітря, але можемо його відчувати. Подібним чином, ми не можемо бачити Небесного Батька та Ісуса Христа, але можемо відчувати Їхню любов і мати віру в те, що Вони реальні.

  • Розкажіть історію про одного або кількох людей, згаданих у Євреям 11:4--32. Ви можете скористатися посібником Оповідання Старого завіту (див. розділи 4–6, 8–10, 15–17, 23 і 28). Яким чином ці люди виявили віру в те, чого не бачили? Розкажіть про деякі благословення, які ви отримали завдяки своїй вірі.

Євреям 13:5--6

Небесний Батько та Ісус Христос допоможуть нам і ніколи нас не залишать.

З якими випробуваннями можуть зустрічатися діти? Як їм може допомогти послання з Євреям 13:5--6?

Вправи на вибір

  • Пригадайте кілька історій з Нового Завіту, з якими діти познайомилися цього року і в яких Спаситель допомагав іншим, наприклад, коли Він зцілив розслабленого (див. Лука 5:18–26) або нагодував 5000 людей (див. Матвій 14:15–21). Допоможіть дітям вивчити напам’ять фразу “Господь---мені помічник” (Євреям 13:6).

  • Запропонуйте дітям намалювати ситуацію, коли їм було страшно. Прочитайте для них Євреям 13:5--6 і свідчіть, що Небесний Батько допоможе нам і ніколи нас не залишить. Допоможіть дітям вирізати з паперу серця такого розміру, щоб вони закривали малюнки. Що саме допомагає нам почуватися ближче до Небесного Батька? Напишіть кілька з цих пунктів на паперових серцях.

  • Прочитайте дітям другий куплет пісні “Господи мій” (Збірник дитячих пісень, с. 75). Яку допомогу, за словами пісні, ми можемо отримати, коли поруч з нами Небесний Батько та Ісус Христос? Розкажіть про ситуацію, коли поруч з вами був Небесний Батько, і Він вам допоміг.

Зображення
піктограма навчайте

Навчайте вченню

Для дітей старшого віку

Євреям 7:1--4

Гідні носії священства йдуть за Спасителем.

Як за допомогою цих віршів ви можете допомогти дітям зрозуміти, що носії священства повинні бути вірними і служити іншим, як робив це Спаситель?

Вправи на вибір

  • Допоможіть дітям скласти перелік того, що вони знають про двох величних носіїв священства---Авраама і Мелхиседека. Звернутися по допомогу вони можуть до книг Євреям 7:1–4; Авраам 1:1–2 та Переклад Джозефа Сміта, Буття 14:25–40 (в путівнику по Писаннях). Які риси, схожі на Христові, мали ці чоловіки, що допомогло їм шанувати священство?

  • Попросіть дітей прочитати Євреям 7:1--2 і знайти титули, використані для описання Мелхиседека. Як ці титули нагадують нам про Ісуса Христа? Допоможіть їм поміркувати, чим можна підтвердити те, що Ісус був “Царем миру”. Чи знають вони ще когось з носіїв священства, хто також є прикладом наслідування Спасителя?

  • Розкажіть про випадок, коли праведний носій священства допоміг вам наблизитися до Спасителя. Допоможіть дітям поміркувати про те, як вони були благословенні завдяки служінню священства.

Євреям 11

Небесний Батько винагороджує тих, хто має віру.

У Євреям 11 міститься багато прикладів людей, які були благословенні, коли діяли з вірою. Які з історій будуть найбільш натхненними або корисними для дітей, яких ви навчаєте?

Вправи на вибір

  • Запропонуйте дітям скласти на дошці список того, що вони дізналися про віру з Євреям 11:1–3, 6. Призначте кожній дитині ім’я людини, про яку згадується у Євреям 11, і запропонуйте їм прочитати вірші, які стосуються тієї людини. Попросіть їх дати підказки щодо тієї людини, аби інші діти могли вгадати, хто вона. Як ці люди виявляли віру і як Небесний Батько їх винагородив? (Щоб знайти зображення цих людей, див. розділ “Старий Завіт” Альбому “Євангелія в мистецтві”).

  • Після того, як ви прочитали про кілька прикладів вірності у Євреям 11, попросіть дітей написати імена когось із знайомих їм людей, хто виявив віру. Запропонуйте кільком дітям поділитися своїми прикладами з класом.

Євреям 12:5--11

Господь карає тих, кого любить.

За допомогою цих віршів діти можуть зрозуміти, що Небесний Батько, їхні батьки та інші люди виправляють їх, тому що вони їх люблять і хочуть, аби діти вчилися на своїх помилках.

Вправи на вибір

  • Прочитайте разом Євреям 12:5--11 і попросіть дітей знайти причини того, чому Небесний Батько нас карає (виправляє або дисциплінує). Що ми дізнаємося про те, чому також і земні батьки виправляють своїх дітей? Як ми повинні реагувати на сповнені любові зауваження?

  • Наведіть приклади людей, згаданих у Писаннях, які були покарані Господом і покаялися (наприклад, див. 1 Нефій 16:25--27; Етер 2:13--15). Чому вони є гарним прикладом застосування принципів, викладених у Євреям 12:5--11?

  • Прочитавши Євреям 12:5--11, запропонуйте дітям записати, що саме вони намагатимуться пам’ятати, коли їх виправлятимуть за помилки.

Зображення
Піктограма: “сімейне вивчення”

Заохочуйте до навчання вдома

Запропонуйте дітям написати або намалювати те, що, як вони вважають, є найважливішим із вивченого сьогодні на уроці. Спонукайте їх розповісти своїм сім’ям про те, що вони дізналися.

Як покращити наше навчання

Використовуйте творчі сторінки. Під час того, як діти виконують завдання на творчій сторінці, ви можете повторити з ними принципи, обговорені на уроці.

Роздрукувати