Учення і Завіти 2021
15--21 березня. Учення і Завіти 27--28: “Все має робитися за порядком”


“15--21 березня. Учення і Завіти 27--28: “Все має робитися за порядком”, За Мною йдіть---для Недільної школи. Учення і Завіти. 2021 (2020)

“15--21 березня. Учення і Завіти 27--28”, За Мною йдіть---для Недільної школи. 2021

Зображення
Джозеф Сміт

15--21 березня

Учення і Завіти 27--28

“Все має робитися за порядком”

Хоча події, які були причиною одкровення в Ученні і Завітах 27--28, відбулися в інший час та іншому місці, принципи, яких навчають в цих розділах, актуальні й сьогодні. Які принципи можуть благословити членів вашого класу в ситуаціях, з якими вони стикаються?

Запишіть ваші враження

Зображення
піктограма “Обмін думками”

Заохочуйте до обміну думками

Виділіть членам класу кілька хвилин, щоб розглянути Учення і Завіти 27--28 і знайти вірш або фразу, яка є для них значущою. Щоб надати усім можливість поділитися, ви можете розділити членів класу на пари, щоб поділитися знайденим.

Зображення
піктограма “Навчання”

Навчайте доктрині

Учення і Завіти 27:1--2

Нам слід приймати причастя з оком, єдиноспрямованим до слави Бога.

  • Щоб заохочувати обговорення Учення і Завітів 27:1--2, напишіть, наприклад, таке запитання на дошці: Чого навчав нас Спаситель про мету причастя? Члени класу можуть знайти фрази в цих віршах, які можуть допомогти їм знайти відповідь на це запитання. Вони можуть поділитися отриманими ними враженнями про те, як отримати більш священний досвід, коли вони приймають причастя.

    Члени класу можуть знайти додаткові ідеї, прочитавши, що сказав Спаситель, коли запровадив причастя (див. Лука 22:19--20; 3 Нефій 18:1--11). Якби Спаситель був присутнім на наших причасних зборах, чи змінили б ми щось?

    Зображення
    причасні хліб і чашечка

    Причастя містить символи Спасителевої жертви.

Учення і Завіти 27:15--18

Божа зброя допоможе нам протистояти злу.

  • Як ви можете допомогти членам класу зрозуміти, як використовувати Божу зброю, щоб протистояти злу в наші дні? Попросіть когось намалювати на дошці зброю, описану у віршах 15--18. Після цього члени класу можуть поділитися ідеями, які вони знайшли під час їхнього особистого вивчення віршів про частини зброї. Або ж клас може прочитати Учення і Завіти 27:15--18 і написати на дошці назви частин зброї і частин тіла, які вони захищають. Що означає зодягнутися в Божу зброю? Можливо, члени класу можуть поговорити про те, як Господь захищає нас від зла, коли ми зодягаємося в Божу зброю.

  • Якщо ви навчаєте молодь, то можете поєднати Учення і Завіти 27:15--18 з нормами в брошурі Заради зміцнення молоді. Наприклад, члени класу можуть прочитати вірші і обговорити, чому нам потрібна Божа зброя. Після цього вони можуть працювати в парах і розглянути одну із норм у брошурі Заради зміцнення молоді. Чого ми навчаємося з цих джерел про напади Сатани на нас? Як Божа зброя може допомогти нам протистояти цим нападам? Як ми можемо одягати Його зброю?

Учення і Завіти 28

Сучасний пророк отримує одкровення для Господньої Церкви.

  • Щоб допомогти членам Церкви дізнатися про роль пророка, ви можете розглянути випадок, який змусив Джозефа Сміта молитися і отримати розділ 28 (див. заголовок розділу), а потім ви можете прочитати вірші 2--3, 6--7, 11--13. Як Сатана намагається переконати нас наслідувати тих, кого Господь не призначав? Ви можете попросити членів класу поділитися випадками, які зміцнили їхнє свідчення того, що пророк отримує одкровення для Церкви.

  • Один із способів для членів класу розглянути Учення і Завіти 28---це уявити, що вони знають когось, хто недавно отримав нове покликання в Церкві. Чим ми можемо поділитися з Учення і Завітів 28:1--6, 13--16, щоб допомогти цій людині в її новому покликанні? Цитата в “Додаткових джерелах” може додати ідеї для обговорення.

Зображення
піктограма “Додаткові джерела”

Додаткові джерела

Порада стосовно особистого одкровення.

Президент Джозеф Ф. Сміт і його радники у Першому Президентстві навчали:

“Якщо видіння, сни, мови, пророцтво, враження або будь-який надзвичайний дар або натхнення несуть те, що не є співзвучним уже отриманим одкровенням Церкви або йде всупереч рішенням, що їх ухвалила законна влада Церкви, святі останніх днів можуть знати, що це не від Бога, незалежно від того, наскільки правдоподібний вигляд воно має. … У світських і духовних справах святі можуть отримати божественне керівництво й одкровення, що стосуються тільки їх, але це не дає права керувати іншими. …

В історії Церкви записано багато так званих одкровень, про які заявляли самозванці чи фанатики, які вірили в прояви і намагалися змусити інших людей прийняти їх, і в кожному випадку результатом були розчарування, печаль і катастрофа” (Joseph F. Smith, Anthon H. Lund, Charles W. Penrose, “A Warning Voice”, Improvement Era, Sept. 1913, 1148--1149).

Як покращити наше навчання

Зосереджуйтеся на істинному вченні. Президент Бойд К. Пекер навчав: “Істинне вчення, коли його розуміють, змінює ставлення і поведінку” (“Не бійтеся”, Ensign або Ліягона, трав. 2004, с. 79). Коли ми навчаємо, то повинні зосереджуватися на вченнях Ісуса Христа, якщо хочемо допомогти привести душі до Нього.

Роздрукувати