Учення і Завіти 2021
1--7 березня. Учення і Завіти 20--22: “Постання Церкви Христа”


“1--7 березня. Учення і Завіти 20--22: “Постання Церкви Христа”, За Мною йдіть---для Недільної школи. Учення і Завіти. 2021 (2020)

“1--7 березня. Учення і Завіти 20--22”, За Мною йдіть---для Недільної школи. 2021

Зображення
дім Пітера Уітмера

Дім Пітера Уітмера, художник Ел Раундс

1--7 березня

Учення і Завіти 20--22

“Постання Церкви Христа”

Записуйте свої духовні враження, коли вивчатимете Учення і Завіти 20--22. Деякі з цих вражень можуть привести до ідей, які допоможуть вам, коли ви навчаєте.

Запишіть ваші враження

Зображення
піктограма “Обмін думками”

Заохочуйте до обміну думками

Під час їхнього вивчення вдома члени класу могли отримати ідеї про благословення від того, що істинна Церква знаходиться на землі. Попросіть їх поділитися уривком з цих розділів, який ілюструє, чому вони вдячні за те, що Церкву було відновлено.

Зображення
піктограма “Навчання”

Навчайте доктрині

Учення і Завіти 20--21

Церкву Ісуса Христа було відновлено.

  • Членам класу може бути корисним опрацювати подібності між Церквою Ісуса Христа Святих Останніх Днів і Церквою, яку Христос встановив у стародавні часи. Ви можете намалювати на дошці таблицю з чотирма колонками з такими назвами: Доктрина, Обряди, Повноваження священства і Пророки. Ви можете надати наведені далі посилання про Христову Церкву у стародавні часи: Матвій 16:15--19; Іван 7:16--17; Ефесянам 2:19--22; 3 Нефій 11:23--26; Мороній 4--5. Члени класу можуть визначити, чого навчає кожний розділ про Христову Церкву, і написати посилання у відповідну колонку на дошці. (Деякі посилання можуть стосуватися кількох колонок). Вони можуть зробити те саме з наведеними далі посиланнями про відновлену Христову Церкву: Учення і Завіти 20:17--25, 60, 72--79; 21:1--2. Що ви дізнаєтеся про відновлення Христової Церкви з цього порівняння?

Учення і Завіти 20:37, 75--7922

Священні обряди допомагають нам стати такими, як Спаситель.

  • Виділіть членам класу час, щоб опрацювати вимоги для хрищення, описані в Ученні і Завітах 20:37, і попросіть їх обдумати такі запитання: Як ці вимоги допомагають нам підготуватися до хрищення в Господній Церкві? Що означає взяти на себе ім’я Христа? (Див. Мосія 5:5--12). Що допомагає вам підтримувати свою “рішучість служити [Ісусу Христу] до кінця”?

  • Чого розділ 22 навчає про хрищення? Попросіть членів класу уявити, що їхній друг охристився в іншій церкві. Вони можуть прочитати цей розділ, щоб знайти пораду, яка допоможе їхньому другу зрозуміти, чому хрищення у відновленій Церкві Спасителя є необхідним. Члени класу можуть розіграти цю сценку в ролях усім класом або в парах.

  • Прочитайте Учення і Завіти 20:75--79 разом і попросіть членів класу обдумати, чого навчають ці вірші про Спасителя і Його силу в нашому житті. На які слова чи фрази вони звернули увагу, коли таким чином читали причасні молитви? Чому важливо приймати причастя кожного тижня?

    Зображення
    диякон розносить причастя

    Причастя є священним обрядом.

Учення і Завіти 20:38--60

Служіння священства благословляє членів Церкви та їхні сім’ї.

  • Описання обов’язків священства в Ученні і Завітах 20:38--60 може допомогти членам вашого класу розширити їхнє розуміння служіння священства. Можливо, ви можете попросити їх уявити, що недавно охрищеного друга або члена сім’ї збираються висвятити в чин священства. Як би вони використали ці вірші, щоб допомогти йому зрозуміти свої обов’язки? Якими прикладами вони б поділилися, щоб допомогти йому зрозуміти, як виконання цих обов’язків може допомогти йому стати більше схожим на Ісуса Христа? Можливо, вони можуть розіграти в ролях цю розмову.

    Крім того, як би вони могли використати ці вірші, щоб допомогти недавно охрищеній сестрі побачити, як вона може брати участь в описаній тут роботі? (Висловлювання в “Додаткових джерелах” може допомогти).

Учення і Завіти 21:4--7

Ми благословенні, коли отримуємо слово Бога через Його пророка.

  • Учення і Завіти 21 містить могутні висловлювання про наслідування Господнього пророка. Щоб допомогти членам класу обдумати і обговорити ці висловлювання, попросіть їх опрацювати вірші 4--7 і знайти фразу, яку вони хотіли б краще зрозуміти, і написати цю фразу на дошці. Виберіть кілька фраз і класом обговоріть те, що вони можуть означати. Чого ці фрази навчають нас про наслідування Господнього пророка?

Зображення
піктограма “Додаткові джерела”

Додаткові джерела

Ми всі працюємо з силою священства.

“Чоловіки висвячені в чини священства, однак жінок і чоловіків запрошено відчути силу і благословення священства в їхньому житті.

… [Жінки] проповідують і моляться під час зібрань, займають багато посад провідництва і служіння, беруть участь у радах священства на місцевому рівні і на рівні генеральних авторитетів та служать на місіях проповідування по всьому світу. Такими або іншими способами жінки використовують повноваження священства, хоча їх і не висвячено в чин священства. …

В церковних покликаннях, храмових обрядах, сімейних стосунках і тихому, індивідуальному служінні жінки і чоловіки святі останніх днів йдуть вперед з силою і повноваженням священства. Ця взаємозалежність чоловіків і жінок у виконанні Божої роботи через Його силу є центральною в євангелії Ісуса Христа” (Gospel Topics, “Joseph Smith’s Teachings about Priesthood, Temple, Women”, topics.ChurchofJesusChrist.org).

Як покращити наше навчання

Ми навчаємося разом. Як учитель, ви навчаєтеся з усім вашим класом. Покажіть своє бажання вчитися від них, слухаючи їхні ідеї.

Роздрукувати