Учення і Завіти 2021
22--28 березня. Учення і Завіти 29: “Ісус Христос збере Свій народ”


“22--28 березня. Учення і Завіти 29: “Ісус Христос збере Свій народ”, За Мною йдіть---для Недільної школи. Учення і Завіти. 2021 (2020)

“22--28 березня. Учення і Завіти 29”, За Мною йдіть---для Недільної школи

Зображення
люди стоять на колінах перед Ісусом

Кожне коліно вклониться, художник Дж. Кірк Річардс

22--28 березня

Учення і Завіти 29

Ісус Христос збере Свій народ

Найважливіший спосіб підготуватися навчати Учення і Завіти 29---це вивчати його з молитвою і прагнути спрямування Духа. Подумайте про інші способи запросити Духа у своє життя, такі як: пощення, відвідування храму або служіння іншим.

Запишіть ваші враження

Зображення
піктограма “Обмін думками”

Заохочуйте до обміну думками

В Ученні і Завітах 29:5 Господь сказав святим: “Підносьтеся серцем і звеселяйтеся”. Ви можете попросити членів класу поділитися чимось, про що вони дізналися під час свого особистого або сімейного вивчення і що змушує їх “піднос[ити]ся серцем і звеселя[ти]ся”.

Зображення
піктограма “Навчання”

Навчайте доктрині

Учення і Завіти 29

Небесний Батько підготував план для нашого піднесення.

  • Один із способів заохочувати вивчення вдома---це посилатися на вправи, які знаходяться в навчальному плані для цього тижня в посібнику За Мною йдіть---для окремих осіб і сімей. Наприклад, ви можете перелічити на дошці частини плану спасіння, такі як: доземне життя, сотворіння, спокута Ісуса Христа і так далі. Члени класу можуть поділитися тим, що вони дізналися з Учення і Завітів 29 про ці частини плану. Ви навіть можете попросити їх поділитися тим, чого б вони навчали з цього розділу тих, хто не знає про Божий план.

Учення і Завіти 29:1--8, 14--21

Ісус Христос збере Свій народ до Свого Другого пришестя.

  • Щоб допомогти членам класу зрозуміти, чому Ісус Христос збирає Свій народ, ви можете попросити їх прочитати вірші 1--8 і обговорити запитання про збирання, наприклад: Як ми відчули наше збирання і наш захист Христом подібно до того, як квочка збирає і захищає своїх курчат? Як ми збираємося до Спасителя? (Див., наприклад, вірш 2). Члени класу можуть поділитися тим, як їх було благословенно збиранням і поклонінням з іншими членами Церкви.

    Зображення
    квочка з курчатами

    Скільки разів, художник Ліз Лемон Свайндл

  • Щоб допомогти членам класу подумати про їхній обов’язок допомагати Небесному Батьку збирати Його дітей, ви можете поділитися словами Президента Рассела М. Нельсона в “Додаткових джерелах”. Або ви можете показати відео “A Witness of God” (ChurchofJesusChrist.org). Що ми дізнаємося про збирання з цих послань? Як ці послання підсилюють те, що сказав Господь в Ученні і Завітах 29:1--8?

  • Деякі події останніх днів, описані в Ученні і Завітах 29:14--21, можуть засмутити членів класу. Дозвольте їм поділитися своїми почуттями. Чому Господь хоче попередити нас про ці події? Про які обнадійливі істини ми дізнаємося стосовно Спасителя і збирання у віршах 1--8? Як збирання допомагає нам дивитися вперед на ці події з вірою замість страху? Як частину обговорення, ви можете заспівати гімн про збирання, такий як “Був, Ізраїль, ти в полоні” (Гімни, № 6), і обговорити, чого навчає цей гімн про збирання Ізраїля.

Учення і Завіти 29:34--35

Кожна заповідь Господа є духовною.

  • Хоча деякі заповіді можуть здаватися мирськими, усі заповіді є духовними для Господа. Щоб зрозуміти цю істину, члени класу можуть прочитати разом вірші 34--35 і перелічити деякі заповіді на дошці, разом з духовними принципами і благословеннями, пов’язаними з кожною з них. Вони можуть поділитися прикладами з їхнього життя або з Писань, які допомогли їм побачити духовну природу Божих заповідей. Як ця вправа впливає на те, як ми сприймаємо заповіді?

Зображення
піктограма “Додаткові джерела”

Додаткові джерела

Учення і Завіти 29

Участь у збиранні Ізраїля.

Президент Рассел М. Нельсон навчав:

“Це дійсно останні дні, і Господь прискорює Свою роботу, щоб зібрати Ізраїль. Це збирання є найважливішим з того, що відбувається на землі сьогодні. Ніщо інше не зрівняється з ним за розмахом, ніщо інше не зрівняється з ним за важливістю, ніщо інше не зрівняється з ним за величчю. І якщо ви вирішите, якщо ви прагнете цього, то можете відіграти в ньому важливу роль. Ви можете відіграти важливу роль у чомусь великому, чомусь грандіозному, чомусь величному!

Коли ми говоримо про збирання, ми просто кажемо таку фундаментальну істину: що кожен з дітей нашого Небесного Батька, по обидва боки завіси, заслуговує на те, щоб почути послання відновленої євангелії Ісуса Христа. Вони вирішують для себе, чи хочуть дізнатися більше. …

Наш Небесний Батько приберіг багатьох Своїх найблагородніших духів---мабуть, я можу сказати: Свою найкращу команду---для цього фінального періоду. Ці благородні духи---ці найкращі гравці, ці герої---це ви!” (“Гей, Ізраїлю, вставай” [всесвітній духовний вечір для молоді, 3 червня 2018 р.], ChurchofJesusChrist.org).

Як покращити наше навчання

Навчайте ясно і просто. Замість того, щоб намагатися розважати ваш клас, навчайте доктрині ясно і просто. Ви можете вірити, що “сил[а] слова Бога” матиме “сильніший вплив на свідомість людей, ніж … щось інше” (Алма 31:5).

Роздрукувати