Учення і Завіти 2021
5--11 липня. Учення і Завіти 76: “Великою буде їхня винагорода і вічною буде їхня слава”


“5--11 липня. Учення і Завіти 76: “Великою буде їхня винагорода і вічною буде їхня слава”, За Мною йдіть---для Недільної школи. Учення і Завіти. 2021 (2020)

“5--11 липня. Учення і Завіти 76”, За Мною йдіть---для Недільної школи. 2021

Зображення
галактика в космосі

Притулок, художник Шейлін Абель

5--11 липня

Учення і Завіти 76

“Великою буде їхня винагорода і вічною буде їхня слава”

Як і багато інших видінь, записаних в Писаннях, видіння у розділі 76 відбулося, коли Джозеф Сміт і Сідні Рігдон “розмірковували над” Писаннями (вірш 19). Ви також можете отримати одкровення---включаючи скерування щодо того, як навчати---коли обдумуєте Учення і Завіти 76.

Запишіть ваші враження

Зображення
піктограма “Обмін думками”

Заохочуйте до обміну думками

Щоб допомогти членам класу поговорити про те, що вони прочитали в Ученні і Завітах 76, ви можете попросити їх уявити, що друг іншого віросповідання запитує про наші вірування стосовно життя після смерті. Якими віршами з розділу 76 вони б поділилися з їхнім другом? Члени класу також можуть поділитися чимось з розділу “Голоси Відновлення: Свідчення про “Видіння”, що вразило їх.

Зображення
піктограма “Навчання”

Навчайте доктрині

Учення і Завіти 76

Спасіння приходить через Ісуса Христа, Сина Бога.

  • Багато людей, коли думають про розділ 76, думають про план спасіння і три царства слави. Як ви можете допомогти членам класу усвідомити, що центральною фігурою в цьому одкровенні є Спаситель Ісус Христос? Ви можете попросити членів класу поділитися віршем, знайденим ними в розділі 76, який зміцнює їхню віру в Ісуса Христа. Якщо їм потрібна допомога, ви можете звернути їхню увагу на такі вірші: 1--5, 20--24, 39--43, 69, 107--108.

  • Щоб допомогти членам класу визначити різницю між тими, хто успадковує одне з цих трьох царств слави, напишіть на дошці Целестіальне, вірші 50--70, 92--96; Террестріальне, вірші 71--79, 97 і Телестіальне, вірші 81--90, 98--106, 109--112. Члени класу можуть вибрати одну з трьох груп віршів і знайти фрази, які описують стосунки між Ісусом Христом і людьми, які успадковують відповідні царства. Чого ці фрази вчать нас стосовно того, щоб бути учнями Ісуса Христа? Як ми можемо зміцнити наші стосунки з Ним і з Батьком? Як Вони стосуються нас? Що означає бути “доблесними у свідченні про Ісуса”? (Вірш 79).

    Зображення
    кімната в будинку дев’ятнадцятого століття

    Джозеф Сміт мав видіння ступенів слави у подібній кімнаті.

Учення і Завіти 76:5--10, 113--118

Божі таємниці можна “зрозуміти тільки силою Святого Духа”.

  • Для членів вашого класу може бути цікаво дізнатися, що не всі члени Церкви з легкістю прийняли одкровення у розділі 76. Наприклад, Бригам Янг сказав: “Мої традиції були такими, що коли видіння вперше приходило до мене, то воно було протилежним тому, що я раніше знав. Я казав: трошки зачекайте. Я не відкидав його; але я не міг його зрозуміти”. Він пояснив, що йому треба було “думати і молитися, читати і думати, поки [він]… не дізнався і повністю не зрозумів його сам” (in “The Vision”, Revelations in Context, 150). Що ми дізнаємося з його досвіду, що може допомогти нам, коли Бог відкриває те, що відрізняється від нашого теперішнього розуміння? Чого навчається в Ученні і Завітах 76:5--10, 113--118 про те, як ми можемо отримати “секрети [Божої] волі”? (Вірш 10).

Учення і Завіти 76:50--70, 92--95

Бог хоче, щоб всі Його діти насолоджувалися целестіальною славою разом з Ним.

  • Для декого це може пригнічувати або приголомшувати---думати про все, що вимагається від нас, аби бути гідними целестіального царства. Подумайте, як ви можете допомогти членам класу знайти надію “через Ісуса, посередника” (вірш 69). Наприклад, ви можете попросити їх прочитати вірші 50--70 і 92--95. Попросіть їх поділитися, як вони можуть відповісти тому, хто каже: “Жити за євангелією в світі сьогодення так важко; я не думаю, що воно того варте” або “Я просто не достатньо хороший для целестіального царства”. Що ми можемо сказати, аби надихнути чи заохотити цю людину?

Як покращити наше навчання

Зосереджуйтеся на Спасителі та Його вченні. “Постійно запитуйте себе: “Як те, чого я навчаю, допоможе членам класу розвинути віру в Христа, покаятися, укласти з Богом завіти і дотримуватися їх, та отримати Святого Духа?” (Навчати, як навчав Спаситель, с. 20).

Роздрукувати