Учення і Завіти 2021
20--26 вересня. Учення і Завіти 106--108: “Щоб небеса було відкрито”


“20--26 вересня. Учення і Завіти 106--108: “Щоб небеса було відкрито”, За Мною йдіть---для Недільної школи. Учення і Завіти. 2021 (2020)

“20--26 вересня. Учення і Завіти 106--108”, За Мною йдіть---для Недільної школи. 2021

Зображення
сонце сяє крізь хмари

20--26 вересня

Учення і Завіти 106--108

“Щоб небеса було відкрито”

Вивчаючи Учення і Завіти 106--108, подумайте про можливий духовний досвід, який члени вашого класу могли отримати під час вивчення цих розділів. Готуючись навчати їх, може бути корисним заздалегідь дізнатися, що для них мало особливе значення.

Запишіть ваші враження

Зображення
піктограма “Обмін думками”

Заохочуйте до обміну думками

Попросіть членів класу поділитися віршем з цих розділів, в якому викладено принцип, за допомогою якого можна зміцнити людину в її церковному служінні.

Зображення
піктограма “Навчання”

Навчайте доктрині

Учення і Завіти 106108

Господь навчає, заохочує і підтримує тих, кого Він покликає служити.

  • Коли члени класу вивчали Учення і Завіти 106 і 108 цього тижня, вони могли знайти фрази для зміцнення тих, хто служить у церковних покликаннях (див. навчальний план для цього тижня в посібнику За Мною йдіть---для окремих осіб і сімей). Виділіть членам класу час, щоб написати на дошці фрази, які вони знайшли в цих розділах, і попросіть їх поділитися своїми думками. Який їхній досвід пов’язаний з цими фразами або ілюструє їх?

Учення і Завіти 107

Господь скеровує Свою Церкву через владу священства.

  • Ви можете почати обговорення про чини священства, попросивши клас перелічити причини, чому Господь дає пророків, апостолів та інших Церковних провідників. Можливо, члени класу можуть щось додати до своїх переліків, прочитавши Учення і Завіти 107:18--20. Після цього ви можете виділити час, щоб розглянути обов’язки, які Господь дає носіям наведених далі чинів: Перше Президентство (вірші 9, 21--22, 65--66, 91--92), Дванадцять Апостолів (вірші 23--24, 33--35, 38, 58), сімдесятник (вірші 25--26, 34, 93--97) і єпископи (вірші 13--17, 68--76, 87--88). Що ми можемо робити, аби підтримувати наших провідників “довірою, вірою та молитв[ами]”? (Вірш 22).

  • Як би ми відповіли, якби друг іншого віросповідання запитав нас: “Що таке священство?” або “Що таке ключі священства?” Як вчення, вміщені в “Додаткових джерелах”, можуть вплинути на наші відповіді? Члени класу також можуть знайти корисні ідеї в Ученні і Завітах 107:1--4, 18--20 (див. також Стійкі у вірі, сс. 127--131). Як з допомогою священства ми отримуємо “таємниц[і] царства” і “небеса … відкри[ваються] для н[ас]”? Як це допомагає нам “насолоджуватися спілкуванням та присутністю Бога Батька та Ісуса”? (Вірш 19).

Учення і Завіти 107:27--31, 85

Господь управляє Своїм царством за допомогою рад.

  • Президент М. Рассел Баллард сказав: “Я знаю, що ради---це Господній шлях, і що Він створив усе у Всесвіті після небесної ради, як про це згадується у Святому Письмі” (“Сімейні наради”, Ensign або Ліягона, трав. 2016, с. 63). Як ви можете допомогти вашим учням зрозуміти, як радитися разом вдома і в Церкві? Можливо, ви можете попросити кількох членів класу прийти підготовленими поділитися своїм досвідом в Церкві або вдома, коли вони застосовували принципи рад з Учення і Завітів 107:27--31, 85 (або з послання президента Балларда, вказаного вище). Протягом тижня можна зв’язатися з членами класу і попросити їх прийти підготовленими поділитися ідеями про те, що робить раду ефективною. Заохочуйте членів класу визначити принципи, про які вони дізналися з цього обговорення, і які допоможуть їм бути більш ефективними, коли вони братимуть участь у домашніх і церковних радах в майбутньому.

    Зображення
    збори ради вчителів

    Радитися разом---це один зі способів, яким Господь виконує Свою роботу.

Зображення
піктограма “Додаткові джерела”

Додаткові джерела

Влада священства.

Президент Даллін Х. Оукс навчав:

“Ми не звикли говорити про те, що жінки мають повноваження священства у своїх церковних покликаннях, але яке ще повноваження це може бути? Коли жінка---молода або літня---рукопокладається, щоб проповідувати євангелію як місіонер повного дня, їй дається повноваження священства виконувати функції священства. Те ж саме дійсне, коли жінку рукопокладають служити провідником або вчителем у церковній організації під керівництвом особи, яка тримає ключі священства. Кожен, хто діє в чині або покликанні, отриманому від людини, яка тримає ключі священства, використовує повноваження священства для виконання покладених на нього обов’язків” (“Ключі і повноваження священства”, Ensign або Ліягона, трав. 2014, с. 51).

Президент М. Рассел Баллард сказав:

“Наш Небесний Батько щедро наділяє Своєю силою. Усі чоловіки і жінки мають доступ до цієї сили, яка допомагає нам в житті. Усі, хто уклав священні завіти з Господом і шанує ці завіти, гідні отримання особистого одкровення, мають благословення служіння ангелів, спілкування з Богом, отримання повноти євангелії і, зрештою, разом з Ісусом Христом стають спадкоємцями усього, що має наш Батько” (“Чоловіки і жінки в роботі Господа”, Ліягона, квіт. 2014, с. 49).

Як покращити наше навчання

Допоможіть учням підтримувати одне одного. “Кожна особистість у вашому класі є багатим джерелом свідчення, ідей та досвіду життя за євангелією. Запросіть їх ділитися та допомагати одне одному” (Навчати, як навчав Спаситель, с. 5).

Роздрукувати