Учення і Завіти 2021
20–26 вересня. Учення і Завіти 106–108: “Щоб небеса було відкрито”


“20–26 вересня. Учення і Завіти 106–108: “Щоб небеса було відкрито”, За Мною йдіть—для окремих осіб і сімей. Учення і Завіти 2021 (2020)

“20–26 вересня. Учення і Завіти 106–108”, За Мною йдіть—для окремих осіб і сімей. 2021

Зображення
сонце сяє крізь хмари

20–26 вересня

Учення і Завіти 106–108

“Щоб небеса було відкрито”

Старійшина Уліссес Соарес навчав: “Нам слід перебувати [зі Спасителем], заглиблюючись у Писання, насолоджуючись ними, вивчаючи Його вчення і намагаючись жити так, як жив Він” (“Як я можу зрозуміти?Ensign або Ліягона, трав. 2019, с. 7). Заглибившись в Учення і Завіти 106–108, запишіть, як ви можете намагатися жити за виявленими вами істинами.

Записуйте свої враження

На перший погляд, може здаватися, що в Ученні і Завітах 107 мова йде лише про те, як чини у священстві організовано у структурі провідництва Господньої Церкви. Дійсно, на момент публікації цього одкровення кількість членів Церкви виросла, і кількість покликаних на той момент провідників була недостатньою для такого навантаження. Тому дійсно потрібно і корисно було мати визначення ролей та обов’язків Першого Президентства, Кворуму дванадцятьох, сімдесятників, єпископів і президентств кворумів. Але божественні настанови у розділі 107 дійсно містили набагато більше, ніж просто пояснення щодо організації чинів та кворумів. Тут Господь навчає нас про давній порядок у священстві, який було “запроваджено у дні Адама” (вірш 41). Його метою з самого початку було дати можливість дітям Бога—включно з вами—отримати спасительні обряди євангелії і насолоджуватися “усіма духовними благословеннями Церкви—щоб мати привілей отримання таємниць царства небесного, щоб небеса було відкрито для них” (див. вірші 18–19).

Зображення
піктограма “особисте вивчення”

Ідеї для особистого вивчення Писань

Учення і Завіти 106108

Господь наставляє, заохочує і підтримує тих, кого Він покликав служити.

В Ученні і Завітах 106 та 108 Господь дав пораду та обіцяння двом членам Церкви, яких було покликано служити. Які фрази у цих одкровеннях служать заохоченням вам і пояснюють вам дещо про ваше служіння у царстві Бога? Обміркуйте дві наступні фрази:

  • Як ви отримали “благодать і впевненість”, щоб “вистояти”? (Учення і Завіти 106:8).

  • Як ви можете бути “більш обачливим[и] надалі у дотриманні своїх клятв” або завітів? (Учення і Завіти 108:3).

Які інші фрази з розділів 106 та 108 мають для вас особливе значення?

Див. також Рассел М. Нельсон, “Служіння з силою і владою від Бога”, Ensign або Ліягона, трав. 2018, сс. 68–75.

Учення і Завіти 107

Господь скеровує Свою Церкву через владу священства.

Коли ви вивчали Відновлення євангелії, ви, мабуть, помітили, що Господь, зазвичай, не пояснює вчення повністю в одному одкровенні. Натомість Він відкриває істини “рядок за рядком” (Учення і Завіти 98:12), коли цього вимагають обставини. Хоча Господь перед цим давав настанови про священство ще у 1829 році (див., наприклад, розділи 20 та 84), Він дав додаткові настанови святим у 1835 році про конкретні чини священства, необхідні для керування Його зростаючою паствою і для її спрямування.

Коли ви будете читати про наступні чини у священстві, подумайте, як ви можете підтримувати тих, хто служить у цих покликаннях, своїми “довірою, вірою та молитв[ами]” (Учення і Завіти 107:22).

Учення і Завіти 107:1–20

Обряди священства надають духовні і мирські благословення усім дітям Небесного Батька.

Старійшина Ніл Л. Андерсен навчав: “Священство—це сила і повноваження від Бога, дані для спасіння і благословення усіх—чоловіків, жінок і дітей. … Коли ми гідні, обряди священства збагачують наше життя на землі та готують нас до величних обіцянь майбутнього світу” (“Сила священства”, Ensign або Ліягона, лист. 2013, c. 92). Коли ви будете читати Учення і Завіти 107:1–20 (див. особливо вірші 18–20) і решту послання старійшини Андерсена, ви можете записувати враження, які отримуєте про те, як сила Бога збагачує ваше життя на землі і готує вас до вічності. Що ви робите для того, аби повніше отримати—і допомогти іншим отримати—ті благословення?

Див. також Учення і Завіти 84:19–27; Даллін Х. Оукс, “Мелхиседекове священство і ключі”, Ensign або Ліягона, трав. 2020, сс. 69–72.

Учення і Завіти 107:41–57

Священство благословляє сімʼї.

Адам хотів, щоб його нащадки були благословенні священством. Які він отримав обіцяння? (Див. вірші 4255). Коли ви будете читати про те, що зробив Адам, обміркуйте ваші власні бажання, щоб ваша сім’я насолоджувалася благословеннями священства. Яке ви отримали натхнення щодо допомоги вашій сім’ї отримати ці благословення?

Зображення
Адам благословляє своє потомство

Адам благословляє своє потомство, художник Кларк Келлі Прайс

Зображення
піктограма “сімейне вивчення”

Ідеї для сімейного вивчення Писань і домашнього вечора

Учення і Завіти 106:6.Що може робити наша сім’я, щоб викликати “на небесах … радість”?

Учення і Завіти 107:22.Що ми робимо, аби підтримувати наших провідників “довірою, вірою та молитвою”?

Учення і Завіти 107:27–31, 85.Принципи, якими керуються ради Церкви, можуть також допомогти нам радитися разом у сім’ї. Які принципи у цих віршах ми можемо застосувати в наших сімейних нарадах? (Див. М. Рассел Баллард, “Сімейні наради”, Ensign або Ліягона, трав. 2016, сс. 63–65).

Учення і Завіти 107:99–100.Дайте члену сім’ї письмові настанови стосовно якоїсь домашньої роботи і попросіть його або її вибрати, як виконати це завдання: старанно, недбало або не прочитавши інструкцій. Дозвольте іншим членам сім’ї, дивлячись, як та людина виконує це завдання, здогадатися, який підхід вибрав член сім’ї. Потім нехай інші члени сім’ї по черзі виконають це завдання. Чому Господу потрібно, аби ми і вивчали наші обов’язки, і виконували їх з усією старанністю? (Див. Бекі Крейвен, “Старанно чи недбало”, Ensign або Ліягона, трав. 2019, сс. 9–11).

Учення і Завіти 108:7.Як ми можемо зміцнювати одне одного у наших розмовах?, у наших молитвах?, у своїх увіщуваннях або заохоченнях?, в усіх своїх діяннях? Ви можете вибрати щось одне з цього, аби працювати над цим сім’єю.

Щоб знайти більше ідей для навчання дітей, див. навчальний план для цього тижня у посібнику За Мною йдіть—для Початкового товариства.

Запропонована пісня: “Почуйте всі пророка глас”, Гімни, № 12.

Як покращити особисте вивчення

Записуйте враження. Коли до вас приходять духовні враження чи думки, записуйте їх. Коли ви робите це, то показуєте Господу, що ви цінуєте Його скерування. (Див. Навчати, як навчав Спаситель, сс. 1230).

Зображення
Мелхиседек благословляє Аврама

Мелхиседек благословляє Аврама, художник Уолтер Рейн

Роздрукувати