Учення і Завіти 2021
11--17 жовтня. Учення і Завіти 115--120: “Його жертва буде більш священною для Мене, ніж його прибуток”


“11--17 жовтня. Учення і Завіти 115--120: “Його жертва буде більш священною для Мене, ніж його прибуток”, За Мною йдіть---для Недільної школи. Учення і Завіти. 2021 (2020)

“11--17 жовтня. Учення і Завіти 115--120”, За Мною йдіть---для Недільної школи. 2021

Зображення
Фар-Уест

Фар-Уест, художник Ел Раундс

11--17 жовтня

Учення і Завіти 115--120

“Його жертва буде більш священною для Мене, ніж його прибуток”

Готуючись навчати, пам’ятайте, що ваше головне завдання---це допомагати іншим зміцнювати віру в Ісуса Христа.

Запишіть ваші враження

Зображення
піктограма “Обмін думками”

Заохочуйте до обміну думками

Перед тим, як почати говорити про принципи з розділів 115--120, які мали для вас особливе значення, попросіть членів класу поділитися тим, що було повчальним для них. Наприклад, ви можете попросити членів класу закінчити таке речення: “Я вдячний/а, що прочитав/ла розділи 115--120, тому що …”.

Зображення
піктограма “Навчання”

Навчайте доктрині

Учення і Завіти 115:4--6

Церква Ісуса Христа Святих Останніх Днів є захистом і притулком.

  • Члени класу також можуть опрацювати послання Президента Рассела М. Нельсона “Правильна назва Церкви” (Ensign або Ліягона, лист. 2018, сс. 87--90) і знайти ідеї, які допоможуть їм зрозуміти вірші 4--6. Чому важливо використовувати правильну назву Церкви?

  • Прочитавши разом Учення і Завіти 115:4--6, члени класу можуть обговорити, чим Церква та її члени схожі на світло або на прапор. Ви можете показати зображення маяка під час бурі і запитати членів класу, як це пов’язано з посланням у віршах 5--6. Як збирання в “Сіон … і по його колах” стало для вас “притул[ком] від бурі”? (Вірш 6).

    Зображення
    маяк

    Ми можемо сяяти наче світло, щоб допомогти іншим знайти притулок в Церкві.

Учення і Завіти 117

Наші жертви є священними для Господа.

  • Попросіть членів класу уявити, що вони---Ньюел К. Уітні або його дружина, Елізабет, які були власниками прибуткової крамниці в Кертленді, але Господь попросив їх залишити їхню власність і переїхати до Міссурі. Після цього вони можуть прочитати вірші 1--11 і розповісти про те, що, як сказав Господь, допоможе їм зробити цю жертву.

  • Наочні засоби можуть допомогти членам класу замислитися над значенням “краплин[и]”, якої ми інколи прагнемо замість “вагоми[х] справ” (вірш 8). Можна показати, наприклад, краплину води і пляшку з водою або шматочок шоколаду і шоколадку. Ймовірно, члени класу можуть навести й інші приклади. Також ви можете написати на дошці слова краплина і вагомі справи та попросити членів класу навести приклади того, від чого нам, можливо, потрібно відмовитися (див. вірш 5), аби отримати від Божої “щедр[ості]” (вірш 7).

  • Якщо члени класу отримали будь-які враження, читаючи Господні слова щодо Олівера Грейнджера у віршах 12--15, попросіть їх поділитися цими враженнями. Чому наші жертви можуть бути більш священними для Господа, ніж наш прибуток?

Учення і Завіти 119--120

Сплачуючи десятину, ми допомагаємо будувати і “освячувати землю Сіону”.

  • Уявіть духовну силу, яку можна буде відчути, коли члени класу розповідатимуть одне одному про благословення, які вони отримали, виконуючи закон десятини. Вони також можуть прочитати Учення і Завіти 119:6 і обговорити, як завдяки цьому закону можна “освячувати землю Сіону” і зробити наш приход або філію “землею Сіону для [н]ас”. Вони також можуть прочитати Малахія 3:8--12, щоб визначити благословення, які Господь обіцяє за сплату десятини.

  • Якщо члени класу мають запитання щодо того, як використовується десятина, ви можете попросити їх прочитати розділ 120 і пояснення в “Додаткових джерелах”. (Старійшина Девід А. Беднар також дає важливе пояснення у виступі “Небесні отвори” [Ensign або Ліягона, лист. 2013, сс. 19--20].) Як ми можемо допомогти іншим зміцнити їхню віру в Господній закон десятини?

Зображення
піктограма “Додаткові джерела”

Додаткові джерела

Рада з використання коштів десятини.

Старійшина Роберт Д. Хейлз сказав:

“Як це відкрито Господом, рішення про використання десятини приймає рада, що складається з Першого Президентства, Кворуму Дванадцятьох Апостолів та Верховного єпископату. Господь конкретно вказав, що роботу ради скеровуватиме “Мій власний голос до них” [Учення і Завіти 120:1]. Ця рада називається радою з використання коштів десятини.

Дивовижно бачити, як ця рада прислухається до голосу Господа. Кожен її член знає про рішення ради і бере участь у прийнятті всіх її рішень. Поки не буде одностайності, рішення не приймається. Усі кошти з десятини направляються на церковні цілі, зокрема на благополуччя---піклування про бідних і нужденних, на храми, будівництво й обслуговування домів зборів, освіту, матеріали---на роботу Господа. …

Я свідчу … про раду з використання коштів десятини. Я засідав на цій раді ось вже 17 років, раніше як Верховний єпископ Церкви, а тепер---як член Кворуму Дванадцятьох Апостолів. Жодного разу не було такого, щоб кошти з десятини використовувалися не на Його цілі” (“Десятина: Випробування віри з нагородою розміром з вічні благословення”, Ensign або Ліягона, лист. 2002, с. 28).

Як покращити наше навчання

Заохочуйте учнів навчати одне одного. “В багатьох випадках буде доречним запрошувати учнів допомагати одне одному знаходити відповіді на їхні запитання. Коли Дух надихає, ви можете вирішити зробити це навіть тоді, коли думаєте, що знаєте відповідь” (Навчати, як навчав Спаситель, с. 24).

Роздрукувати