Учення і Завіти 2021
18--24 жовтня. Учення і Завіти 121--123: “О Боже, де Ти?”


“18--24 жовтня. Учення і Завіти 121--123: “О Боже, де Ти?”, За Мною йдіть---для Недільної школи. Учення і Завіти. 2021 (2020)

“18--24 жовтня. Учення і Завіти 121--123”, За Мною йдіть---для Недільної школи. 2021

Зображення
тюрма в Ліберті

Тюрма в Ліберті навесні, художник Ел Раундс

18--24 жовтня

Учення і Завіти 121--123

“О Боже, де Ти?”

Найкращий спосіб підготуватися до навчання---це читати Писання, думати про ваших учнів і прислухатися до Духа. Вправи в цьому навчальному плані можуть допомогти вам отримати натхнення.

Запишіть ваші враження

Зображення
піктограма “Обмін думками”

Заохочуйте до обміну думками

Попросіть членів класу вибрати одне послання з Учення і Завітів 121--123, яким би вони хотіли поділитися з тим, хто страждає. Дозвольте їм пояснити свій вибір.

Зображення
піктограма “Навчання”

Навчайте доктрині

Учення і Завіти 121:1--33122

Якщо ми витерпимо наші випробування достойно, Бог піднесе нас на висоту.

  • Можливо, у декого з членів класу через тяжкі випробування є почуття, подібні до тих, що мав Джозеф Сміт, які описано в Ученні і Завітах 121:1--6. Прочитавши ці вірші разом, ви можете попросити членів класу визначити послання у віршах 7--33, які дають надію і втішення протягом їхніх випробувань, і поділитися ними. Що означає “витерпиш … достойно”? (Вірш 8). Як Спаситель допомагає нам витерпіти достойно? Як ми можемо допомагати одне одному витерпіти достойно?

  • Щоб допомогти членам класу обдумати, як випробування можуть “дода[ти нам] досвіду” і “бу[ти нам] на благо” (Учення і Завіти 122:7), ви можете дати їм аркуш паперу і попросити їх записати випробування, з яким вони стикалися. З іншої сторони аркушу члени класу можуть написати слова “досвід” і “благо”. Обговорюючи разом Учення і Завіти 122, заохочуйте членів класу написати будь-які думки, які вони мають стосовно “іншої сторони” їхніх випробувань: “досвід” або “благо”, які вони отримали. Деякі члени класу можуть з готовністю поділитися тим, як їхні випробування в результаті були їм на благо. Або вони можуть прочитати про досвід старійшини Коічі Аоягі у виступі “Тримайся свого шляху” (Ensign або Ліягона, лист. 2015, сс. 126--128).

Учення і Завіти 121:34--46

Ми повинні бути праведними, щоб отримати доступ до “сил небес”.

  • Може бути цікаво порівняти те, як “влада чи … вплив” підтримується у світі, з тим, чого Господь навчав стосовно підтримки тієї влади чи впливу (див. розділ 121). Щоб допомогти в цьому обговоренні, ви можете накреслити на дошці таблицю на дві колонки з такими заголовками: Мирська влада і Сили небес. Члени класу можуть заповнити таблицю словами і фразами з Учення і Завітів 121:34--46. Як ці вірші можуть змінити наше ставлення до обов’язків, які ми виконуємо в наших сім’ях, або як брати-служителі і сестри-служительки, або в інших ситуаціях, коли ми сподіваємося вплинути на благо інших?

  • Один спосіб обговорити пораду і чудові благословення, про які йдеться в Ученні і Завітах 121:45--46,---це розділити клас на групи і попросити кожну групу обміркувати і обговорити фрази з цих віршів, а саме: “нехай чеснота прикрашає твої думки безупинно” або “як роса з неба”. Вони можуть знайти визначення цих слів, прочитати відповідні посилання на Писання у виносках і обговорити, що для них означають ці фрази. Можливо, деякі групи захочуть намалювати картинки, щоб представити свою фразу у вигляді ілюстрацій. Попросіть кожну групу поділитися з класом тим, що вони дізналися.

Учення і Завіти 122:8--9

Ісус Христос спустився нижче всього і зміцнює нас у наших випробуваннях.

  • Розуміння того, що Ісус Христос “спустився нижче всього цього”, може додати членам класу впевненості звертатися до Нього. Ці додаткові уривки з Писань можуть допомогти пояснити, що означає ця фраза: Ісая 53:3--4; Євреям 2:17--18; 1 Нефій 11:16--33; Алма 7:11--13. Члени класу можуть прочитати ці вірші, а також Учення і Завіти 122:8, і знайти слова, які збільшують їхню віру в те, що Ісус Христос може допомогти їм у випробуваннях. Вони також можуть знайти натхнення в гімнах про Спасителя, наприклад, “Як відшукать мені втіху і спокій?” (Гімни, № 64).

  • Висловлювання, наведене в “Додаткових джерелах”, надає більше пояснення про те, як Спаситель спустився нижче всього. Ви можете подумати про спосіб продемонструвати те, як, знаходячись “нижче” якогось важкого предмета, ми можемо “досяг[ти] того досконалого рівня, [щоб підняти його]”. Як знання про те, що Спаситель спустився нижче всього, допомагало нам у наших випробуваннях?

    Зображення
    Ісус на землі в Гефсиманії

    Ісус розуміє наше страждання. Не Моя, а Твоя нехай станеться воля, художник Уолтер Рейн.

Зображення
піктограма “Додаткові джерела”

Додаткові джерела

Христос спустився нижче всього.

Президент Даллін Х. Оукс навчав: “Є мільйони богобоязливих людей, які моляться Богові, просячи усунути їхні страждання. Наш Спаситель сказав у одкровенні, що Він “спустився нижче всього” (УЗ 88:6). Як навчав старійшина Ніл А. Максвелл: “Оскільки Він “спустився нижче всього”, Він досконало і на особистому рівні розуміє повноту людських страждань” [Ensign, Nov. 1997, 23]. Ми можемо навіть сказати, що, зійшовши нижче всього, Він досягнув того досконалого рівня, з якого може підняти нас і дати силу, необхідну нам, щоб вистояти у стражданнях” (“Зміцнені Спокутою Ісуса Христа”, Ensign або Ліягона, лист. 2015, с. 64).

Як покращити наше навчання

Ваше покликання---натхненне. Як учителя, вас було покликано Господом благословляти Його дітей. Він хоче, щоб ви були успішними; отже, якщо ви живете гідними Його допомоги, Він дасть вам одкровення, якого ви потребуєте (див. Навчати, як навчав Спаситель, с. 5).

Роздрукувати