Учення і Завіти 2021
25--31 жовтня. Учення і Завіти 124: “Дім у Моє ім’я”


“25--31 жовтня. Учення і Завіти 124: “Дім у Моє ім’я”, За Мною йдіть---для Недільної школи. Учення і Завіти. 2021 (2020)

“25--31 жовтня. Учення і Завіти 124”, За Мною йдіть---для Недільної школи. 2021

Зображення
Наву

Наву прекрасне, художник Ларрі Уінборг

25--31 жовтня

Учення і Завіти 124

“Дім у Моє ім’я”

Для того, щоб Дух допоміг нам пригадати певні принципи, коли навчаємо (див. Іван 14:26), спершу ми повинні старанно вивчати і обдумувати ті принципи.

Запишіть ваші враження

Зображення
піктограма “обмін думками”

Заохочуйте до обміну думками

Попросіть членів класу поділитися знайденими віршами з Учення і Завітів 124, завдяки яким вони почали сприймати певний євангельський принцип зовсім по-іншому. Що з прочитаного---самостійно або з сім’ями---змінило те, що вони відчувають, як думають чи живуть?

Зображення
піктограма “навчання”

Навчайте доктрині

Учення і Завіти 124:15, 20

Господь втішається цілісністю.

  • У розділі 124 Господь хвалив Гайрума Сміта і Джорджа Міллера за їхню цілісність. Щоб допомогти членам класу глибше вивчити цю якість, ви можете попросити їх прочитати Учення і Завіти 124:15, 20 і обдумати те, що вони дізнаються про цілісність з цих віршів. Що ще ми дізнаємося з уривків з Писань, перелічених в статті “Цілісність” в Путівнику по Писаннях (scriptures.ChurchofJesusChrist.org), або в посланні старійшини Річарда Дж. Мейнза “Завоювати довіру Господа і своєї сім’ї”? (Ensign або Ліягона, лист. 2017, сс. 75--77). Можливо, члени класу можуть навести приклади знайомих їм людей, які є цілісними. Чому цілісність є такою цінною якістю?

Учення і Завіти 124:22--24, 60--61

Господь хоче, щоб ми вітали і приймали інших.

  • Члени вашого класу можуть дізнатися дещо з описання Господом Дому в Наву, що може допомогти їм у взаємодії з людьми, які не є святими останніх днів або відійшли від Церкви. Ви можете намалювати на дошці будинок і попросити членів класу опрацювати Учення і Завіти 124:22--24, 60--61 та знайти слова, які використав Господь, щоб описати цілі Дому в Наву. Після цього вони можуть написати ці слова навколо зображеного будинку. Як ці визначення також можуть стосуватися Церкви Ісуса Христа? Що ми можемо робити, аби створити таку ж дружню атмосферу в нашому приході і в нашому домі?

Учення і Завіти 124:25--45, 55

Господь заповідує нам будувати храми, щоб ми могли отримати священні обряди.

  • Можливо, члени класу можуть уявити, що живуть в Наву у 1841 році і працюють у храмі в Наву, в цей час друг запитує у них: “Чому ми продовжуємо будувати ці храми?” Що б ми сказали цьому другу? Члени класу можуть знайти ідеї в Ученні і Завітах 124:28--30, 37--42, 55. Якщо деякі члени класу незнайомі з обрядами, згаданими в цих віршах, можна описати цілі і благословення цих обрядів. Зайдіть на сайт temples.ChurchofJesusChrist.org, щоб знайти скерування стосовно того, що доречно обговорювати за межами храму, і зображення храмів, які ви можете показати на уроці.

    Зображення
    Джозеф Сміт з чоловіками, які будують храм у Наву

    Джозеф Сміт біля храму в Наву, художник Гаррі Е. Сміт

Учення і Завіти 124:45--55

Господь благословить тих, хто прагне виконувати Його заповіді.

  • Святим було заповідано побудувати храм в окрузі Джексон, але їм “заважали їхні вороги” (Учення і Завіти 124:51). У віршах 49--55, в яких Господь говорив про цю ситуацію, може знаходитися заспокійливе послання для людей, які хочуть виконувати Божі заповіді, але не можуть цього робити через сімейні або інші обставини. Ви можете прочитати ці вірші з членами класу і попросити їх подумати про ситуації, коли люди не в змозі виконувати свої праведні бажання через обставини, які не можуть контролювати. Яку пораду ми знаходимо в цих віршах, яка може допомогти комусь в такій ситуації? Що говориться в цих віршах стосовно послуху?

Учення і Завіти 124:91--92

Господь може направляти нас за допомогою патріаршого благословення.

  • Чи буде корисним членам вашого класу, якщо ви поговорите про патріархів і патріарші благословення? Ви можете почати, попросивши членів класу прочитати Учення і Завіти 124:91--92 і знайти, що був покликаний робити Гайрум Сміт. Після цього ви можете написати на дошці Що? і Чому? та попросити членів класу прочитати розділ “Патріарші благословення” (Стійкі у вірі, сс. 90--92), щоб дізнатися, що таке патріарші благословення і чому вони такі важливі. Як людина може підготуватися до отримання патріаршого благословення? Попросіть кількох людей, які отримали патріарше благословення, поділитися тим, чому вони за нього вдячні. (Нагадайте їм, що не слід ділитися чимось дуже особистим або священним з їхніх благословень). Як ми можемо показати, що цінуємо наші патріарші благословення?

Як покращити наше навчання

Моліться за членів вашого класу. Моліться за своїх учнів поіменно. Ви можете молитися, щоб розуміти їхні потреби і знати, чого навчати, аби задовольнити ті потреби. Ви також можете просити Небесного Батька “підготувати їхні серця” (Алма 16:16), щоб отримати істини, яких ви навчатимете. (Див. Навчати, як навчав Спаситель, с. 6).

Роздрукувати