Учення і Завіти 2021
15--21 листопада. Учення і Завіти 133--134: “Готуйтеся до пришестя Нареченого”


“15--21 листопада. Учення і Завіти 133--134: “Готуйтеся до пришестя Нареченого”, За Мною йдіть---для Недільної школи. Учення і Завіти. 2021 (2020)

“15--21 листопада. Учення і Завіти 133--134”, За Мною йдіть---для Недільної школи. 2021

Зображення
п’ять мудрих дів

Ось Молодий, художник Елізабет Гіббонс

15--21 листопада

Учення і Завіти 133--134

“Готуйтеся до пришестя Нареченого”

Які істини в Ученні і Завітах 133--134, на вашу думку, найбільше допоможуть вашому класу? З молитвою обдумуйте їхні потреби, коли навчаєтеся цього тижня.

Запишіть ваші враження

Зображення
піктограма “Обмін думками”

Заохочуйте до обміну думками

Ви можете написати на дошці слово прислухайтеся і попросити членів класу написати поруч з ним вірші з Учення і Завітів 133--134, до яких, на їхню думку, потрібно прислухатися в наші дні. Попросіть їх поділитися своїми думками про ті вірші. (Допоможіть членам класу зосереджуватися на доктринальних принципах, а не на політичних поглядах).

Зображення
піктограма “Навчання”

Навчайте доктрині

Учення і Завіти 133:1--19; 37--39

Господь хоче, щоб ми готувалися до Його Другого пришестя.

  • Як ви допоможете вашому класу зрозуміти, чому важливо освятити себе для того, щоб допомогти іншим підготуватися до Другого пришестя Спасителя? Ви можете попросити членів класу розглянути Учення і Завіти 133:1--19, 37--39 і скласти два переліки: один---з Господньою порадою про те, як освятити себе, а інший---з порадою про те, як підготувати світ до повернення Спасителя. Що означає, в духовному сенсі, “вий[ти] з Вавилона” (вірш 5) і “утіка[ти] до Сіону”? (Вірш 12). Щоб більше дізнатися про те, що означає освячення, див. статтю “Освячення” в Путівнику по Писаннях (scriptures.ChurchofJesusChrist.org).

Учення і Завіти 133:19--53

Друге пришестя буде радісним для праведних.

  • Під час вивчення Писань вдома, члени вашого класу могли знайти важливі уривки з Писань в цьому розділі, завдяки яким вони з нетерпінням очікуватимуть Другого пришестя Спасителя. Попросіть їх поділитися цими уривками з Писань. Ви також можете попросити клас опрацювати вірші 19--53 в парах і знайти причини радісного очікування на Друге пришестя Ісуса Христа. Коли члени класу діляться знайденим, заохочуйте їх до розмови про те, як Спаситель “викупив їх, і їх підніс і носив їх” (вірш 53). Це може бути хорошою можливістю заспівати разом гімн про викупну силу Спасителя, наприклад, “Живе, живе Спокутар мій” (Гімни, № 69). Які інші “пісн[і] вічної радості” (вірш 33) допомагають нам відчувати “люблячу доброту [нашого] Господа”? (Вірш 52).

Учення і Завіти 134

“Уряди було запроваджено Богом на благо людини”.

  • Щоб допомогти членам класу засвоїти вчення з Учення і Завітів 134, ви можете покласти в скриньку або написати на дошці такі запитання: Яким чином, за бажанням Бога, уряди мають працювати на благо Його дітей? Що нам робити, якщо земні закони протирічать небесним законам? Які наші ролі та обов’язки як громадян? Попросіть членів класу вибрати запитання і, використовуючи розділ 134, сформулювати відповідь. Закличте членів класу уникати розмов про конкретні політичні проблеми або погляди.

  • Свобода “поклоня[ти]ся як, де і чому [м]и хоч[емо]” (Уложення віри 1:11)---це привілей, який Господь хоче, щоб мали всі. Якщо ви відчуваєте, що членам класу буде корисним поговорити про принцип свободи віросповідання, прочитайте разом Учення і Завіти 134:4, 7, 9. Що в цих віршах йдеться про роль уряду у захисті свободи віросповідання? Як ми можемо сприяти свободі віросповідання для інших та самих себе? Члени класу можуть знайти натхненні ідеї, які допоможуть їм відповісти на це запитання, в “Додаткових джерелах”.

Зображення
піктограма “Додаткові джерела”

Додаткові джерела

Основні складові свободи віросповідання.

Старійшина Роберт Д. Хейлз навчав:

“Існує чотири основні складові свободи віросповідання, на які ми як святі останніх днів повинні покладатися і які маємо захищати.

Перша---це свобода вірити. Жодна людина не повинна піддаватися критиці, переслідуванню або нападам ані з боку окремих осіб, ані уряду, за те, у що вона вірить стосовно Бога. …

Другою складовою свободи віросповідання є свобода ділитися нашою вірою і нашими переконаннями з іншими. … Як батьки, місіонери повного дня і члени Церкви-місіонери, ми покладаємося на свободу віросповідання, щоб навчати Господній доктрині в наших сім’ях і по всьому світу.

Третьою складовою свободи віросповідання є свобода створювати релігійну організацію, церкву, щоб мирно поклонятися разом з іншими людьми. В одинадцятому уложенні віри проголошується: “Ми залишаємо за собою право вклонятися Всемогутньому Богові так, як нам каже власна совість, і визнаємо за всіма людьми те саме право: нехай вони вклоняються як, де і чому вони хочуть”. …

Четвертою складовою свободи віросповідання є свобода жити за нашою вірою---вільне виявлення віри не лише вдома і в будинку зборів, але й в громадських місцях” (“Збереження свободи вибору, захист свободи віросповідання”, Ensign або Ліягона, трав. 2015, с. 112).

Як покращити наше навчання

Навчайте про те, “чому”. “Якщо [члени класу] розуміють вічний план Небесного Батька для щастя Його дітей, підґрунтя євангельських принципів та заповідей стає яснішим та мотивація для слідування за ними збільшується” (Навчати, як навчав Спаситель, с. 20).

Роздрукувати