Новий Завіт 2023
6–12 березня. Матвій 9–10; Марк 5; Лука 9: “Цих Дванадцятьох Ісус вислав”


“6–12 березня. Матвій 9–10; Марк 5; Лука 9: “Цих Дванадцятьох Ісус вислав”, За Мною йдіть—для Недільної школи. Новий Завіт. 2023 (2022)

“6–12 березня. Матвій 9–10; Марк 5; Лука 9”, За Мною йдіть—для Недільної школи. 2023

Зображення
Ісус висвячує Петра

6–12 березня

Матвій 9–10; Марк 5; Лука 9

“Цих Дванадцятьох Ісус вислав”

Читаючи Матвій 9–10; Марк 5 і Лука 9, шукайте натхнення від Святого Духа щодо потреб тих, кого ви навчаєте. Якщо ви будете записувати свої натхненні думки, це може допомогти вам підготуватися до отримання досвіду, який благословить вас і членів вашого класу.

Зображення
піктограма “Обмін думками”

Заохочуйте до обміну думками

Ви можете попросити кожного члена класу написати на смужці паперу істину, про яку вони дізналися з Писань цього тижня, а також вірші з Писань. Зібравши папірці, виберіть кілька з них, щоб прочитати їх класу. Як ми можемо застосовувати ці істини в нашому житті?

Зображення
піктограма “Навчання”

Навчайте доктрини

Матвій 9

Христос має силу зцілювати нас фізично і духовно.

  • Багато чудесних зцілень Спасителя також навчають духовних істин. Щоб допомогти членам класу зрозуміти це, ви можете розділити клас на чотири групи і призначити кожній групі один з наведених далі уривків: Матвій 9:2–8; Матвій 9:18–19, 23–26; Матвій 9:20–22 і Матвій 9:27–31. Попросіть кожну групу опрацювати чудо, описане в їхньому уривку, а потім стисло описати його для класу. Про які духовні істини ми можемо дізнатися з цих чудес?

Зображення
жінка простягає руку, щоб доторкнутися до одягу Ісуса

Trust in the Lord [Довіра Господу], художниця Ліз Лемон Свайндл

Матвій 10

Господь дає Своїм слугам силу, щоб виконувати Його роботу.

  • Покликання Спасителем Своїх апостолів може допомогти нам у наших особистих обов’язках. Члени класу, можливо, отримали натхненні думки стосовно цієї теми під час особистого вивчення; наприклад, для цієї теми в посібнику За Мною йдіть—для окремих осіб і сімей наведено вправу. Попросіть їх поділитися тим, що вони дізнались, або попрацювати в невеличких групах, щоб виконати цю вправу в класі. Попросіть членів класу поділитися досвідом, коли вони відчували силу Спасителя під час виконання своїх покликань.

  • Як вивчення покликання, яке Христос дав Своїм апостолам в Матвій 10, може допомогти членам вашого класу зрозуміти роль сучасних пророків і апостолів? Можливо, буде корисним порівняти покликання Спасителем Дванадцятьох з покликанням, даним першому Кворуму Дванадцятьох Апостолів у цьому розподілі, що знаходиться в “Додаткових джерелах”. Можливо, члени класу можуть поділитися тим, як на них вплинуло служіння сучасних апостолів. Свідчіть про божественне покликання сучасних пророків та апостолів і попросіть членів класу також свідчити.

Матвій 10:17–20

Коли ми служимо Господу, Він надихає нас тим, що сказати.

  • Люди інколи хвилюються, коли навчають або розмовляють з іншими про євангелію. Але Господь пообіцяв учням, що Він допоможе їм знати, що сказати. Що нам слід робити, аби отримати обіцяну Господом допомогу? Попросіть членів класу прочитати Матвій 10:19–20; Учення і Завіти 84:85 і Учення і Завіти 100:5–8, щоб знайти відповіді на це запитання. Коли Святий Дух допомагав вам знати, що сказати? Ви можете поділитися своїм досвідом і попросити членів класу поділитися їхнім власним.

Зображення
піктограма “Джерела”

Додаткові джерела

Покликання апостолів останніх днів.

Коли були покликані дехто з перших членів Кворуму Дванадцятьох Апостолів у цьому розподілі, Олівер Каудері дав їм настанови, подібні до тих, які Ісус Христос дав у Матвій 10. Він сказав:

“Вам доведеться боротися з забобонами всіх народів. … Тому я попереджаю вас, щоб ви набули глибокого смирення, бо я знаю гордість людського серця. Остерігайтесь, щоб підлесники цього світу не надихали вас. Остерігайтесь, щоб ви не захоплювались мирськими речами. Поставте ваше служіння на перше місце. … Необхідно, щоб ви отримали свідчення з Небес для самих себе, аби ви могли свідчити про істину. …

Ви повинні донести це послання всім, хто вважає себе мудрими. І такі можуть переслідувати вас; вони можуть прагнути позбавити вас життя. Супротивник завжди прагнув позбавити життя слуг Бога. І тому будьте готові в будь-який час пожертвувати своїм життям, якщо Бог вимагатиме його заради просування і розбудови Своєї справи. …

І тоді він взяв кожного окремо за руку і сказав: “Чи ви з повним наміром серця берете участь у цьому служінні, щоб проголошувати євангелію з усією старанністю з цими вашими братами, відповідно до значення і наміру покликання, яке ви отримали?” Кожен з них відповів ствердно” (в “Minutes and Blessings, 21 February 1835”, Minute Book 1, 159–161, 164, josephsmithpapers.org; правопис і пунктуацію модернізовано).

Як покращити наше навчання

Свідчіть про благословення. Коли ви запрошуєте діяти, свідчіть вашим учням, що вони отримають благословення, які Бог обіцяв, коли діятимуть з вірою в Його вчення. Благословення не повинні бути нашою основною мотивацією для послуху, але Небесний Батько бажає благословити всіх Своїх дітей. (Див. Навчати, як навчав Спаситель, с. 35).

Роздрукувати