Новий Завіт 2023
27 лютого–5 березня. Матвій 8; Марк 2–4; Лука 7: “Твоя віра спасла тебе”


“27 лютого–5 березня. Матвій 8; Марк 2–4; Лука 7: “Твоя віра спасла тебе”, За Мною йдіть—для Недільної школи. Новий Завіт. 2023 (2022)

“27 лютого–5 березня. Матвій 8; Марк 2–4; Лука 7”, За Мною йдіть—для Недільної школи. 2023

Зображення
Ісус піднімає чоловіка, прикутого до ліжка

27 лютого–5 березня

Матвій 8; Марк 2–4; Лука 7

“Твоя віра спасла тебе”

Ваша підготовка до навчання починається, коли ви з молитвою вивчаєте Матвій 8; Марк 2–4 і Лука 7. Посібник За Мною йдіть—для окремих осіб і сімей може посилити ваше вивчення і надихнути на ідеї для навчання на додаток до тих, що знаходяться тут.

Зображення
піктограма “Обмін думками”

Заохочуйте до обміну думками

У членів вашого класу, можливо, з’явилися переконливі натхненні думки під час свого особистого вивчення чудес у цих розділах (див. перелік виконаних Спасителем зцілень у навчальному плані для цього тижня у посібнику За Мною йдіть—для окремих осіб і сімей). Ви можете попросити членів класу поділитися своїми натхненними думками з напарником чи з усім класом.

Зображення
піктограма “Навчання”

Навчайте доктрини

Матвій 8; Марк 2; Лука 7

Чудеса трапляються відповідно до Божої волі і нашої віри в Ісуса Христа.

  • Як ви можете використати розповіді про чудеса Спасителя, щоб допомогти членам класу зміцнити їхню віру в Нього? Ви можете попросити їх перелічити на дошці кілька дивовижних зцілень з Матвій 8; Марк 2 і Лука 7. Члени класу можуть обговорити, як люди, яких було зцілено, виявляли свою віру в Христа. Чого ці розповіді навчають про віру і чудеса? Члени класу можуть поділитися додатковими істинами про віру і чудеса з Мормон 9:15–21; Етер 12:12–16; Мороній 7:27–37 та Учення і Завіти 35:8 (див. також Путівник по Писаннях, “Чудо”). Які чудеса ми бачили, коли виявляли віру в Ісуса Христа?

  • Розповідь про чудо в Марк 2:1–12 навчає, поміж іншого, про цінність співпраці в єдності, щоб допомогти Спасителю в служінні тим, хто має духовні чи фізичні потреби. Ви можете попросити членів класу розглянути розповідь з Писань і поділитися додатковими натхненними думками з виступу старійшини Чі Гонга (Сема) Вонга “Спасати в єдності” (Ліягона, лист. 2004, сс. 14–16; див. також “Додаткові джерела”). Що ми можемо дізнатися з Марк 2:1–12 про цінність співпраці в єдності у служінні нужденним? (Див. також Марк 3:24–25).

Maрк 4:35–41

Ісус Христос має силу принести спокій посеред штормів життя.

  • Можливо, вам відомі деякі випробування, з якими стикаються члени вашого класу. Оскільки у всіх нас у певний період нашого життя є випробування, розгляд розповіді в Марк 4:35–41 може зміцнити віру членів класу в те, що Спаситель може принести їм спокій. Дайте кожному аркуш паперу і попросіть їх написати на одній сторінці випробування, яке вони пережили. На іншій сторінці попросіть їх написати щось з Марк 4:35–41, що надихає їх повернутися до Спасителя під час випробувань. Заохотьте членів класу поділитися тим, що вони написали, якщо їм зручно зробити це.

  • Гімн “Вчителю, буря лютує” (Гімни, № 50) базується на історії в Марк 4:35–41. Можливо, члени класу можуть знайти слова в гімні, пов’язані з фразами в уривку з Писань. Ви також можете показати картинку із зображенням сцени (див. Альбом “Євангелія в мистецтві”, № 40) і обговорити, який момент зображує художник. Якими іншими способами ви можете допомогти членам класу зрозуміти значення і силу цього чуда?

Зображення
Ісус у човні утихомирює бурю

From Fear to Faith [Від страху до віри], художник Говард Лайон

Лука 7:36–50

Коли нам прощаються наші гріхи, наша любов до Спасителя поглиблюється.

  • Що ми можемо дізнатися з прикладу жінки і вчень Спасителя в Лука 7:36–50, коли ми прагнемо прощення за наші власні гріхи? Як покаяння допомагає нам наближатися до Ісуса Христа? Як ця розповідь впливає на наше ставлення до тих, хто згрішив?

Зображення
піктограма “Джерела”

Додаткові джерела

“А Ісус, віру їхню побачивши”.

Старійшина Чі Гонг (Сем) Вонг поділився наведеною далі думкою про розповідь в Марк 2:1–12:

“Хочу поділитися з вами ще одним прихованим скарбом, що міститься в цій розповіді. Він у вірші 5: “А Ісус, віру їхню побачивши” (курсив додано). Раніше я цього не помічав—віру їхню. …

Ким були ті люди, про яких згадує Ісус? Вони могли бути тими чотирма, які несли паралізованого чоловіка, це міг бути сам чоловік, люди, які молилися за нього, і всі ті, хто там були і слухали проповідування Ісуса й тихо раділи у своїх серцях, очікуючи на диво, яке от-от має відбутися. Серед них також могли бути дружина, батько чи мати, син або дочка, місіонер, президент кворуму, президентка Товариства допомоги, єпископ і далекий друг. Ми всі можемо допомагати одне одному. Ми повинні завжди завзято займатися пошуками тих, хто потребує допомоги” (“Спасати в єдності”, Ліягона, лист. 2014, с. 16).

Як покращити наше навчання

Часто свідчіть. Ваше просте, щире свідчення про духовні істини може мати сильний вплив на тих, кого ви навчаєте. Вашому свідченню не потрібно бути промовистим чи довгим. Воно, наприклад, може бути простим свідченням про чудо того, що євангелія є у вашому житті.

Роздрукувати